دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • آزمایشگاهها
  • مراکز مشاوره ازدواج
  • مراکز مشاوره رفتاری
  • خدمات تیرویید
  • واکسیناسیون
  • بسیج ملی کنترل فشار خون
  • خدمات نوزادان

آرشیو اخبار

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۸/۱۲ | 
واحد بهبود تغذیه چه می کند؟
رسالت گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت غرب تهران، کمک به بهبود امنیت غذایی و ارتقای کیفیت تغذیه اقشار مختلف جامعه است. که از طریق ارتقای سطح حمایت های تغذیه ای، افزایش سواد و فرهنگ تغذیهای و بهبود بیماریها با مداخلات مبتنی بر شاخص ها ، اطلاعرسانی و آموزش ، جلب مشارکت ادارات و ارگان های دخیل در عرصه غذا و تغذیه در سطح مرکز بهداشت غرب ، نظارت بر نحوه اجرای فعالیت های پیشگیرانه مرتبط با تغذیه در سطوح مختلف PHC صورت می گیرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب_ مهشید لویزه مسئول واحد بهبود تغذیه این چنین بیان کرد که انتظار می رود با برنامه ریزی ها و تلاش های تیم کارشناسی تغذیه، کیفیت زندگی و امنیت غذایی جامعه با افزایش سواد تغذیه ای، قدرت انتخاب و تصمیم گیری خانواده ها بهبود یابد، به طوری که اکثریت افراد بتوانند انتخاب های مناسبی از جانشین های غذایی را در برنامه غذایی خود داشته باشند و از این طریق مشکلات تغذیه‌ای و کمبود ریزمغذی‌ها در آنها کاهش یابد. در نهایت امید است این امر منجر به دستیابی به جامعه ای سالم و پویا برای فعالیت در عرصه ‌های علمی و فناوری گردد که همواره در جهت توسعه اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی کشور گام بر می دارند.
این گروه با همکاری 15کارشناس و کارشناس ارشد تغذیه در ستاد و مراکز خدمات جامع سلامت در حال خدمت رسانی در راستای اهداف و برنامه های ارتقاء سطح سلامت جامعه تحت پوشش می باشد.
نظارت و پایش اجرای برنامه ها در مراکز و پایگاه های سلامت تحت پوشش توسط واحد ستادی انجام می گیرد.
ارائه مشاوره تغذیه و آموزش به تمامی گروه های سنی تحت پوشش توسط همکاران ستادی و کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت به طور مستمر انجام می شود.
اهداف و برنامه ها:
۱.بهبود الگوی مصرف مواد غذایی
 برنامه ترویج تغذیه سالم
۲. کاهش روند افزایش چاقی و اضافه وزن
برنامه جامع پیشگیری وکنترل چاقی در گروه های سنی
برنامه ایران اکو
۳. کاهش شیوع سوء تغذیه پروتئین انرژی در گروه‌های آسیب‌پذیر
برنامه حمایت تغذیه ای کودکان
برنامه تغذیه مادران باردار
۴.کاهش شیوع کمبود ریزمغذی ها(ید، آهن، روی، ویتامین د و ویتامین آ) در گروه های سنی
برنامه پیشگیری وکنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
برنامه پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین د و کلسیم
برنامه پیشگیری و کنترل کم خونی ناشی از فقر آهن واسید فولیک
۵.افزایش آگاهی و عملکرد کارکنان در مدیریت تغذیه در بحران
برنامه مدیریت تغذیه دربحران
۶.افزایش پوشش مشاوره تغذیه و رژیم درمانی در جمعیت تحت پوشش
 برنامه مراقبت های تغذیه ای در برنامه تحول سلامت