لینک دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • شناسنامه واحد بهداشت محیط: 
  •  
 
•به طور کلی "محیط" به مجموعه ای از عوامل و شرایط خارجی و تاثیرات وارده ناشی از آنها برزندگی یک موجود زنده اطلاق می گردد.

 

•طبق این تعریف محیط شامل هوا، آب و خاک و روابط بین آن ها و کلیه موجودات زنده می باشد. بر این اساس هدف "بهداشت محیط" کنترل کلیه عواملی است که بالقوه و بالفعل تاثیرات سویی بر بقاء و سلامتی انسان اعمال می کنند.

 

•برای رسیدن به این هدف، بهره گیری از دانش زیست محیطی و نیز کاربست اصول مهندسی به منظور کنترل، اصلاح و بهبود عوامل فیزیکی، شیمیایی و زیست محیطی، جهت حفظ و ارتقاء سلامتی و رفاه و آسایش انسان ضرورت می یابد.
  • هدف بهداشت محیط :
•مهمترین هدف بهداشت محیط، مطالعه عوامل محیطی مضر برای سلامتی انسان، تشخیص و پیشگیری، رفع و کنترل اثرات سوء ناشی از این عوامل، تلقی می گردد .
•بهداشت محیط به طور موکد سلامتی انسان و بهداشت مردم را به عنوان هدف اصلی، پیگیری می کند وکیفیت محیط و حفظ سلامتی اکوسیستم ها را به طور غیرمستقیم مورد توجه قرار می دهد.

  • بازرسین بهداشت محیط :
•بازرسین بهداشت محیط عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی و سایر فاکتورهای موجود در محیط زندگی را که به نحوی بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان موثر است، کنترل می نمایند و تلاش می کنند تا با بررسی و پیگیری رفع چالش ها و مشکلات بهداشتی و زیست محیطی، در راستای حفظ و ارتقا سلامت جمعیت تحت پوشش، قدم بردارند.

 

  • وظایف بهداشت محیط :

بازرسی و کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی؛

کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی/شیمیایی آب شرب شهری/روستایی؛

•کنترل  و مبارزه ملی با دخانیات؛
•مدیریت پسماندهای عادی و پزشکی؛
•تشدید و نظارت های بهداشتی در مناسبت ها؛
•بهداشت محیط مدارس و مساجد؛
•رسیدگی به شکایات بهداشتی (سامانه 190)؛
•برگزاری گشت های مشترک با تعزیرات، دامپزشکی، شهرداری، نیروی انتظامی، غذا و دارو، اتاق اصناف و ...؛
•کنترل و مبارزه با ناقلین بیماری ها؛
•بهداشت استخرهای شنا و مراکز تفریحی؛
•بهداشت کشاورزی و جلوگیری از آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب، پساب و آبهای نامتعارف؛
•بهداشت محیط بیمارستان؛
•کنترل بهداشتی و حفاظتی مراکز پرتو پزشکی؛
•بهداشت و ایمنی موادغذایی؛
•کنترل بهداشت هوا.
 مرکز بهداشت غرب تهران، 3 منطقه جغرافیایی تهران ( ۹، ۱۸ و ۲۱  شهرداری ) را تحت پوشش دارد. در سال ۱۴۰2 ،  ۴6 کارشناس بهداشت محیط ( 11 مرد و ۳5 زن )در ستاد غرب و ۱۶واحد بهداشت محیط مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت،  مشغول به خدمت بوده اند.
تعداد عنوان ردیف
۲۲-۱۸-۲۱-۹ مناطق تحت پوشش مرکز بهداشت غرب ۱
۱۷۲.۲ وسعت منطقه ( کیلومتر مربع ) ۲
 ۱۰۳۱۶۹۲ تعداد جمعیت تحت پوشش شهری ۳
۲۲۸ تعداد جمعیت تحت پوشش روستایی ۴
۱۸ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت شهری ۵
۰ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت روستایی ۶
۳۵ تعداد پایگاه های تحت پوشش ۷
۱۶ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت دارای واحد بهداشت محیط ۸
۱۱۸۸۸ تعداد واحدهای صنفی تحت پوشش ۹
۴6 تعداد پرسنل فعال  واحد بهداشت محیط ۱۰
۹-۱۸-۲۱-۲۲ دفاتر خدمات سلامت فعال تحت پوشش ۱۱
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • معرفی همکاران:

ردیف

نام و نام خانوادگی

سمت

شماره تماس

1

خانم مهندس کریمی

کارشناس مسئول

66023040

2

خانم مهندس عنایتی- خانم مهندس نظری خانم مهندس نصیری

کارشناس

66016025

3

آقای مهندس عقدائی

کارشناس

66023041

4

آقای مهندس کریمی- خانم مهندس شیخی

کارشناس

66098121

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
  • 1404/07/08 - 08:54
  • - تعداد بازدید: 1576
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1555
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان ویژه کارشناس تغذیه

358371.mp3 برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان ویژه کارشناس تغذیه

گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در راستای توانمند سازی کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت با همکاری دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و گروه تغذیه دانشکده بهداشت این دانشگاه، کارگاه پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان بالای پنج سال و نوجوانان را در روز  یکشنبه 1404/07/06 برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب : این کارگاه با حضور دکتر پریسا ترابی و نعیمه نقره؛ کارشناسان ارشد دفتر بهبود تغذیه وزارت متبوع در سالن اندیشه مرکز بهداشت غرب تهران برگزار شد, الهام قنبرزاده؛ کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت در مصاحبه با روابط عمومی این معاونت گفت: این کارگاه بخشی از برنامه‌های مشترک وزارت بهداشت و یونیسف در زمینه ارتقای سلامت کودکان و نوجوانان (ایران اکو) است، که با هدف تقویت ظرفیت‌های علمی و عملی کارشناسان تغذیه و بهبود وضعیت سلامت نسل آینده برگزار می‌شود.

 و گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت با هدف توانمندسازی 93 نفر از کارشناسان تغذیه شاغل در حوزه تحت پوشش دانشگاه در زمینه پیشگیری از اضافه وزن و چاقی کودکان بالای پنج سال و نوجوانان اقدام به برگزاری کارگاه کرد.

وی ضمن بیان آمارهای ارائه شده توسط یونیسف در سال 2020 میلادی در خصوص اضافه وزن و چاقی افزود: چاقی یک مشکل عمده بهداشت عمومی با شیوع 20% در جهان است. نرخ شیوع در تمام نقاط جهان، هم در کشورهای غربی و هم در کشورهای فقیر در حال افزایش است و شیوع این بیماری در شمال آفریقا و خاورمیانه 16% است که تأثیر جدی اضافه وزن بر افراد و جوامع در سراسر جهان از نظر هزینه های بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی مرتبط بسیار جدی و تأمل برانگیز است

قنبرزاده اظهار داشت: از سال ۱۹۹۰، چاقی در بزرگسالان در سراسر جهان بیش از دو برابر و چاقی نوجوانان چهار برابر شده است.

 در سال ۲۰۲۲، بیش از ۳۹۰ میلیون کودک و نوجوان ۵ تا ۱۹ ساله اضافه وزن داشتند، از جمله ۱۶۰ میلیون نفر که با چاقی زندگی می‌کردند و در سال 2022 یک نفر از هر هشت نفر چاق بودند. در همین راستا بر آن شدیم تا با همکاری دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه، کارگاه پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان را جهت توانمندسازی کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت، برگزار کنیم.

دکتر مریم خزدوز؛ عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه ایران، با ارائه مطالب علمی و کاربردی، به بررسی ابعاد مختلف چاقی کودکان و راهکارهای پیشگیرانه پرداخت.

وی ضمن ارائه شاخصهای آنتروپومتریک و ارزیابی های تغذیه کودکان و نوجوانان، علل چاقی در این گروه های سنی را برشمرد. همچنین بررسی علل و عوامل مؤثر در بروز چاقی در کودکان و نوجوانان، نقش تغذیه صحیح و سبک زندگی سالم در پیشگیری، مداخلات بالینی و مشاوره‌های تخصصی برای خانواده‌ها، راهکارهای اجرایی برای کارشناسان تغذیه در سطح جامعه و تحلیل داده‌های آماری و روندهای جهانی در زمینه چاقی کودکان و نوجوانان، از جمله مواردی بود که مدرس کارگاه به آنها اشاره کرد.

در بخش پایانی کارگاه، کار گروهی با نظارت و تسهیل گری ناظر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و ارائه آن توسط شرکت کنندگان و پاسخگویی به سؤالات ایشان توسط دکتر خز دوز، انجام شد.

کارگاه آموزشی ویژه پزشکان با محوریت پیشگیری از چاقی کودکان با میزبانی مرکز بهداشت غرب در سالن اندیشه برگزار شد.

در راستای ارتقاء سطح دانش و توانمندسازی تیم سلامت، کارگاه آموزشی تخصصی با موضوع «پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان» روز یکشنبه ۲۸ مرداد ماه ۱۴۰۴ با حضور اعضای هسته آموزشی پزشکان برگزار شد.

این کارگاه با هدف آموزش آبشاری و انتقال دانش تخصصی به کلیه پزشکان فعال در حوزه سلامت کودک، به همت هسته آموزشی برگزارکننده و با مشارکت گسترده متخصصان برگزار شد. سخنرانان این برنامه، سرکار خانم لویزه و سرکار خانم دکتر خزدوز، با ارائه مطالب علمی و کاربردی، به بررسی ابعاد مختلف چاقی کودکان و راهکارهای پیشگیرانه پرداختند.

محورهای اصلی کارگاه شامل موارد زیر بود:

  • - بررسی علل و عوامل مؤثر در بروز چاقی در کودکان؛ 
  • - نقش تغذیه صحیح و سبک زندگی سالم در پیشگیری؛ 
  • - مداخلات بالینی و مشاوره‌های تخصصی برای خانواده‌ها؛
  • - راهکارهای اجرایی برای پزشکان در سطح جامعه؛ 
  • - تحلیل داده‌های آماری و روندهای جهانی در زمینه چاقی کودکان.
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 358371
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings