سایت پیشین مرکز
خدماتی که در واحد ارائه می شود :
در این واحد با بهره‌گیری از وضعیت جغرافیایی و جمعیتی هر منطقه و انطباق آن با مقادیر استاندارد کشوری، میزان ارائه خدمات بهداشتی مورد انتظار هر واحد برآورد و تعیین می‌گردد.
 
بهبود استاندارد منابع:
 واحد گسترش وظیفه نظارت و پیگیری احداث، تعمیر و نگهداری فضای فیزیکی مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت را براساس نظر کارشناسی منطبق بر طرح گسترش شبکه و در تعامل با واحد عمرانی مرکز بهداشت برعهده دارد. مشارکت با مدیریت‌های فنی و بودجه دانشگاه به ‌منظور پیش‌بینی و تعیین اولویت احداث ساختمان‌ها و فضای فیزیکی واحدهای بهداشتی و درمانی را انجام می‌دهد. 
امور تجهیزات اداری و پزشکی هم وظیفه نظارت بر چرخه تامین و توزیع تجهیزات پزشکی، برآورد نیاز مرکز بهداشت به انواع تجهیزات، تشخیص خرابی تجهیزات و پیگیری تعمیر و کالیبراسیون آن‌ها و اسقاط تجهیزات غیرقابل استفاده را بر عهده دارد. 
 
مدیریت نیروی انسانی:
کارشناس نیروی انسانی وظایفی به شرح ذیل دارد:
1. تکمیل و اصلاح ساختار تشکیلاتی با توسعه پذیری مناسب از لحاظ تعداد نیروی انسانی
2. برآورد نیروی انسانی به ازای استاندارد تعریف شده از جمعیت ثبت شده و خدمت گرفته در سامانه یکپارچه اطلاعاتی برای مراقب سلامت/مراقب سلامت ماما 2500نفر،پزشک 10،000نفر،دندانپزشک،کارشناس تغیه و کارشناس سلامت روان 40،000نفر 
3. برآورد نیروی انسانی کارشناس بهداشت محیط و حرفه ای به ازای هر300 تا500 امکنه ویا کارگاه و کارخانه
4. برآورد و تامین نیروی پذیرش و کارشناس فن آوری اطلاعات/دستیار دندانپزشک/کاردان و کارشناس آزمایشگاه/پرستارو بهیار
 
آموزش تیم سلامت:
 
  استقرار ،نظارت بر اجرای دستورالعمل آموزش کارکنان و تیم سلامت برای اجرای خدمات سلامت و برنامه پزشکی خانواده از وظایف واحد گسترش می باشد.این دستورالعمل برای مهارت آموزی مبتنی بر شرح وظایف سازمانی کارکنان و اعضای تیم سلامت بر اساس خدمات تعریف شده می باشد.  
نظام مهارت آموزی می بایست مداوم بسته های آموزشی متنوع را برای طیف گسترده فراگیران در حال چرخش به روز رسانی نمایند لذا به روز رسانی بسته های آموزشی جدید ضرورت دارد. عملکرد این برنامه در پایش و ارزشیابی عملی تیم سلامت نمود پیدا می کند.استقرار نظام نیاز سنجی آموزشی مداوم و برنامه ریزی بر مبنای آن از اصول اجرای این برنامه است.مستند سازی نتایج و تحلیل آن ضرورت دارد.آموزش بدوخدمت به عنوان قسمتی از این برنامه بر عهده واحد گسترش می باشد که با هماهنگی واحدهای ستادی ،ارائه آخرین دستورالعمل و بسته های خدمتی ،معرفی به واحد آموزش عملی در مراکز خدمات جامع سلامت منتخب برنامه و ارزشیابی آگاهی و عملکرد ارائه دهنده خدمت انجام می شود.
 
پایش و ارزشیابی تیم سلامت :
 
برنامه پایش و ارزشیابی تیم سلامت در مرکز بهداشت غرب در واحد گسترش شبکه تنظیم می گردد و برنامه ریزی این برنامه به صورت کارشناسی/ مدیریتی انجام می پذیرد .
 
 این برنامه شامل:
1. بازنگری دستورالعمل پایش و ارزشیابی پایش کارشناسی مرکز بهداشت غرب
2. بازنگری چک لیست های پایش و ارزشیابی /تنظیم برنامه پایش گروهی(کارشناسی و مدیریتی) بر اساس  دستورالعمل پایش  و نظرات واحدهای ستادی
3. ارسال برنامه پایش های  پیش بینی شده به واحدهای  تحت پوشش
4. ارسال گزارش پایش های انجام شده به واحدهای پایش شونده
5. پیگیری رفع نواقص پایش های واحد گسترش
6. پیگیری و بایگانی پسخوراند پایش
7. ارسال پسخوراند پایش به واحد های ستادی
8. تهیه گزارش پایش و ارزشیابی(مانیتورینگ پایش)
 
می شود.
 
سامانه ،آمار و اطلاعات شبکه:
 
پرونده الکترونیک سلامت خانوار مبتنی بر شناسه کد ملی برای هر ایرانی و  کد اتباع برای غیر ایرانی ایجاد می شود و همه اطلاعات مربوط به سلامت وی قبل از تولد تا پس از مرگ در آن ثبت می شود.با استفاده از رمز عبور و الزامات ضروری و حفظ حریم خصوصی امکان دسترسی به این اطلاعات توسط فرد و تیم سلامت مطابق سطح دسترسی تعریف شده معاونت بهداشت وزارت مطبوع ایجاد شده است.کارشناس سامانه وظیفه تعریف کاربری در سامانه سینا، استخراج اطلاعات آماری  از سامانه سینا و تحلیل  اطلاعات،  پشتیبانی سامانه(بلوک بندی ،تعریف ساختار ارجاع و...) را بر عهده دارد.
 
هماهنگی درون بخشی:
 
برای نیل به اهداف مدیریتی سازمانی مرکز بهداشت غرب واحد گسترش متولی برگزاری جلساتی با سرپرستان مراکز به عنوان (مدیر سلامت محدوده ی تحت پوشش ) می باشد. در این جلسات که با حضور ریاست محترم مرکز و مدیران واحدهای ستادی تشکیل می شود نکات مدیریتی یادآوری شده و نسبت به توانمند سازی سرپرستان از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی اقدام می شود.
 
 مشارکت با بخش دولتی با بخش خصوصی:
 
واگذاری خدمات به بخش غیر دولتی با استفاده از روش های قانونی موجود به ویژه مقررات و مجوزهای آئیین نامه مالی و معاملاتی دانشگاه ها انجام می شود.
 
امور داروئی:
تامین مکمل های دارویی یکی از اجزای مراقبتهای اولیه بهداشتی درمانی است که در واحد گسترش موارد ذیل در امور دارویی انجام می پذیرد:
1. جمع آوری آمار دارویی مراکز و پایگاهها و بررسی عملکرد مراکز و پایگاه  با توجه به امار مصرفی
2. جمع بندی و ارسال آمار دارویی و اعلام نیاز واحد های بهداشتی به معاونت بهداشتی
3. برآورد خرید اقلام بهداشتی و دارویی بر اسا س نیاز واحدهای بهداشتی
4. هماهنگی با امور اداری و مسئول انباردارویی مرکز بهداشت غرب جهت تحویل داروها و اقلام بهداشتی
 
برنامه ی کاهش خطر در بلایا و حوادث:
1. اجرای برنامه ارزیابی خطر و ایمنی مرکز در برابر بلایا (SARA)
2. اجرای برنامه کاهش آسیب پذیری فیزیکی مرکز در برابر بلایا (SNS)   
3. ارزیابی و آموزش خانوارها برای بلایا (DART)
4. تدوین و اجرای برنامه آمادگی مرکز برای بلایا (EOP)
5. اجرای برنامه نظام مراقبت بلایا(DSS)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1403/07/23 - 10:43
  • - تعداد بازدید: 575
  • - تعداد بازدید کنندگان: 521
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

پیام ریاست مرکز بهداشت غرب به مناسبت روز جهانی غذا 1403

339356.mp3 پیام ریاست مرکز بهداشت غرب به مناسبت روز جهانی غذا 1403

 

در متن این پیام آمده است :

 

 

حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر

روز جهانی غذا(24 مهر1403)

هر ساله در تاریخ 24 مهر ماه، مصادف با 16 اکتبر، روز جهانی غذا در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. روز جهانی غذا که از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) نام‌گذاری شده است، بر اهمیت امنیت غذایی و نقش اساسی غذا در زندگی مردم تاکید می‌کند.

"غذا"سمبل تنوع، تغذیه، مقرون به صرفه بودن، دسترسی و ایمنی است. تنوع بیشتری از غذاهای مغذی 
باید در مزارع، تورهای ماهی گیری، بازارها و روی میزهای ما و به نفع همه افراد باشد.
بیش از 2.8 میلیارد
نفر در جهان توانایی پرداخت یک رژیم غذایی سالم را ندارند.رژیم های غذایی ناسالم و ناایمن عامل
سوء تغذیه هستند.سوء تغذیه، کمبود ریزمغذی ها و چاقی، اکنون در اکثر کشورها وجود دارد و
تبعات مختلف اجتماعی-اقتصادی را شامل می شود. با این حال، امروزه بسیاری از مردم از گرسنگی
رنج می برند و قادر به تامین  رژیم غذایی سالم نیستندافراد آسیب‌پذیر اغلب مجبور هستند به غذاهای
ارزان‌تر که می‌تواند ناسالم باشد، تکیه کنند،در حالی که دیگران از در دسترس نبودن غذاهای تازه یا
متنوع رنج می‌برند، جمعیت بسیاری نیز اطلاعات لازم برای انتخاب یک رژیم غذایی سالم را ندارند،
یا صرفاً مواد غذایی راحت‌تر و نه سالم تر  را انتخاب می‌کنند.
گرسنگی و سوءتغذیه با بحران های طولانی
مدت در یک منطقه  ایجاد می شود که با جنگ ها، تغییرات شدید آب و هوایی و رکودهای اقتصادی ،
تشدید می شود. سیستم های کشاورزی، به طور کلی،در برابر بلایا و بحران ها، به ویژه اثرات تغییرات
آب و هوایی آسیب پذیر هستند، اما در عین حال،آلودگی نیز ایجاد می کنند، روش های قدیمی و سنتی
کشاورزی می تواند خاک و آب و هوا را تخریب کرده و به انتشار گازهای گلخانه ای و از دست دادن
تنوع زیستی منجر شوند. با تغییر سیستم های کشاورزی،پتانسیل زیادی برای کاهش تغییرات آب و
هوایی و حمایت از معیشت صلح آمیز، انعطاف پذیر و فراگیر برای همه وجود دارد.
حق داشتن غذا یعنی غذا باید برای همگان موجود و در دسترس باشد. این یک حقوق بشر الزام آور قانونی 
در حقوق بین الملل است،همچنین باید توجه داشت که شیوع ناامنی غذایی در زنان در اکثر مناطق دنیا
بیشتر از مردان است که با توجه به شرایط آسیب پذیر این گروه جنسی باید برای تامین نیازهای زنان
برنامه ریزی و اقدامات مناسبی انجام شود.

از چالش های موجود در حوزه غذا که کشور ما هم متاثر از آن می باشد می توان به تغییرات اقلیمی، کاهش منابع و ذخایر آبی، افزایش تقاضای غذایی و نابرابری در دسترسی به مواد غذایی اشاره کرد.

مجموع این چالش ها  نه تنها بر سلامت افراد بلکه بر ثبات اجتماعی و سیاسی کشورها نیز تاثیرگذار است.

در روز جهانی غذا، سازمان‌ها و نهادهای مختلف در سطح جهانی به برگزاری برنامه‌ها و کمپین‌های آموزشی می‌پردازند که به مردم کمک می‌کند اهمیت تغذیه متعادل و سالم را درک کنند. به اختصار به موارد زیر می توان اشاره کرد:

  • آگاهی از گروه‌های غذایی: این روز مردم را ترغیب می‌کند تا با گروه‌های غذایی مختلف آشنا شوند و بفهمند که هر کدام چه نقش مهمی در بدن ایفا می‌کنند. رژیم های غذایی سالم دارای تنوع، متعادل در دریافت انرژی، کافی در تمامی مواد مغذی و مصرف کم ​​غذاهای ناسالم هستند.
  • تشویق به مصرف غذاهای طبیعی: روز جهانی غذا بر اهمیت مصرف مواد غذایی تازه و طبیعی تاکید دارد. استفاده کمتر از غذاهای فرآوری شده و توجه به کیفیت مواد مصرفی یکی از اصول اساسی تغذیه سالم است
  • کاهش ضایعات غذایی: این روز همچنین به اهمیت جلوگیری از هدر رفت غذا و مدیریت بهتر منابع غذایی می‌پردازد.
  • پشتیبانی از رویکردهای جامعه محور در رژیم درمانی: رژیم درمانی یک رویکرد مهم برای مدیریت و پیشگیری از بیماری‌هاست که بر اساس تغییرات در سبک تغذیه‌ای فرد بنا شده است. رژیم درمانی با ارائه برنامه‌های غذایی تخصصی برای افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن، دیابت، فشار خون بالا، چاقی و بیماری‌های قلبی، می‌تواند به بهبود شرایط سلامتی کمک کند.

این روز فرصتی است تا جوامع مختلف به اهمیت حمایت از یکدیگر در زمینه تغذیه و سلامتی پی ببرند. از طریق برنامه‌های آموزشی و حمایتی، روز جهانی غذا می‌تواند به بهبود آگاهی و دسترسی افراد به رژیم‌های درمانی مناسب کمک کند.

 

 

 

دکتر ماهرخ علایی جنت مکان 

رئیس مرکز بهداشت غرب تهران 

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 339356
:
کلیدواژه ها
مرکز بهداشت غرب تهران           واحد روابط عمومی
خبرنگار

مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings