هفته جهاني تغذيه با شير مادر با شعار "سياره اي سالم با حمايت از تغذيه با شير مادر" گرامي باد
هفته جهاني تغذيه با شير مادر با شعار "سياره اي سالم با حمايت از تغذيه با شيرمادر"گرامي باد
هفته جهاني تغذيه با شير مادر(??ژوئيه -?اوت)??تا?? مرداد ماه امسال باشعار"سياره اي سالم با حمايت از شيرمادر"آغاز گرديده است.تحقيقات،تاثير روحي جسمي شير مادر براي نوزادان را نشان داده است و نيز تغذيه با شير مادر روحيه فرزندان را ملايم تر مي کند.
هفته جهاني تغذيه با شير مادر(??ژوئيه -?اوت)??تا?? مرداد ماه امسال باشعار"سياره اي سالم با حمايت از شيرمادر"آغاز گرديده است.تحقيقات،تاثير روحي جسمي شير مادر براي نوزادان را نشان داده است و نيز تغذيه با شير مادر روحيه فرزندان را ملايم تر مي کند.
دانشمندان سوئدي اعلام کرده اند، کودکاني که با شير مادر تغذيه شده اند در آينده بهتر با استرس و خشم کنار مي آيند. در واقع کودکاني که در دوران نوزادي و کودکي از شير مادر استفاده کرده اند در مقايسه با کودکاني که با شير خشک تغذيه شده اند در بزرگسالي کمتر دچار حالات شديد اضطرابي و عصبانيت مي شوند.تحقيقات قبلي نيز حاکي از آن بود که شير مادر موجب جلوگيري از بسياري مشکلات و بيماري ها از جمله بيماري هاي قلبي در کودک مي شود و از آنجايي که عموما بيماري هاي قلبي با استرس ارتباط دارند اين تحقيق نيز مهر تاييدي بر اين ادعا است.بررسي ها نشان مي دهد افرادي که از شير مادر تغذيه نکرده اند در سال هاي آينده ي زندگي در حدود ? برابر بيشتر دچار استرس هاي شديد مي شوند.اين بررسي ها روي بيش از ???? کودک در سن ? تا ?? سال انجام شده و با توجه به ارزيابي آن ها در منزل و مدرسه توسط کارشناسان ارائه شده است.البته اين بررسي ها در شرايط طبيعي زندگي بوده و نه در شرايط اکتسابي محيط زندگي. براي مثال در شرايطي که والدين يک کودک ? تا ?? ساله طلاق گرفته اند و يا يکي از آن ها فوت کرده است نمي توان انتظار داشت که کودک علائم استرس را از خود نشان ندهد.اما جالب اين جاست که بدانيد حتي در چنين شرايطي نيز کودکاني که از شير مادر تغذيه کرده اند ? برابر شرايط عادي دچار اضطراب شديد مي شوند در صورتي که کودکاني که از شير خشک استفاده کرده اند در حدود ? برابر دچار حملات شديد اضطراب و هيجان قرار مي گيرند.به همين دليل به مادران توصيه مي شود که به جز در موارد خاص و با مشورت پزشک از شير دادن به کودک خود خودداري نکنند.
شير مادر نوزاد را از ناهنجاري هاي رفتاري مصون مي کند
پژوهشگران مي گويند که نوزاداني که به مدت چهار ماه يا بيشتر از شير مادر تغذيه کرده اند، در آينده کمتر به مشکلات رفتاري دچار مي شوند. پژوهشگران دانشگاه آکسفورد در گزارش منتشر شده در مجله "آرشيوهاي بيماري هاي کودکان” اعلام کرده اند که ترکيب شير مادر عامل موثري در کاهش موارد بروز ناهنجاري هاي رفتاري است.اين مطالعه بر روي?? هزار مادر و نوزادان آن ها انجام شده است.بر اساس گزارش منتشر شده، تغذيه با شير مادر در نزديک تر کردن رابطه مادر و فرزند هم موثر است.محققان پيش تر گزارش هاي زيادي درباره تاثير مثبت تغذيه با شير مادر مانند کاهش احتمال بروز عفونت هاي مختلف و کاستن از ابتلا به چاقي در دوران بزرگسالي منتشر کرده بودند.هنگامي که کودکان مورد ارزيابي به سن پنج سالگي مي رسيدند، محققان از مادران شان درباره ي بروز مشکلات رفتاري مانند هيجان، بي قراري، دروغگويي و دزدي سوال کردند.نتيجه ي اين مطالعه نشان داد که اين مشکلات تنها در ? درصد کودکان تغذيه شده با شير مادر بروز کرده است، در حالي که ?? درصد کودکان تغذيه شده با شير خشک دچار اين ناهنجاري ها بودند.نکته ي ديگري که به وسيله محققان گزارش شده اين است که بيشتر مادراني که به فرزندان شان شير داده اند، سن بالاتري داشتند، تحصيل کرده تر بودند و به طبقه اجتماعي بهتري تعلق داشتند.کودکاني که در دوران نوزادي و کودکي از شير مادر استفاده کرده اند در مقايسه با کودکاني که با شير خشک تغذيه شده اند در بزرگسالي کمتر دچار حالات شديد اضطرابي و عصبانيت مي شوند.با اين حال، محققان با حذف عوامل اجتماعي و خانوادگي کودکان مورد مطالعه باز هم به اين نتيجه رسيدند که کودکاني که از شير مادر تغذيه نکرده اند، ?? درصد بيشتر دچار مشکلات رفتاري مي شوند.به گفته "ماريا کوئيگلي” سرپرست محققان دانشگاه آکسفورد، شير مادر حاوي مقادير زيادي از نوع خاصي از اسيد چرب، هورمون رشد و هورمون هاي مختلف است که در رشد مغز و سيستم عصبي موثر است.يکي ديگر از تاثيرهاي مثبت تغذيه با شير مادر، ارتباط بيشتر مادران با فرزندان است که باعث تقويت مهارت هاي اجتماعي شيرخواران مي شود.کودکاني که از شيرمادر تغذيه مي کنند همچنين کمتر دچار بيماري هايي مي شوند که مي تواند تاثير منفي بر رفتارشان داشته باشد.کالج سلطنتي ماماهاي انگليس با استقبال از نتيجه تحقيقات دانشگاه آکسفورد اعلام کرد: اين تحقيق تاييد کننده نتيجه مطالعات پيشين درباره فوايد تغذيه با شير مادر است.