سایت پیشین مرکز

فرایند ها

 
 
شرح فرآیندهای واحد بهداشت محیط: 

۱- نظارت،  بازرسی و کنترل بهداشتی مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد خوردنی آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی  و اماکن عمومی :


یکی از شرح وظایف بازرسین بهداشت محیط ،  کنترل بهداشتی مراکز تهیه، تولید، توزیع، نگه داری، حمل و نقل و فروش مواد خوردنی آرایشی و بهداشتی و امکنه عمومی می باشد.
۲ - رسیدگی به تخلفات بهداشتی مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی اجرای قانون اصلاح ماده ۱۳ (تخلفات بهداشتی منجر به پلمپ )

پس از بازرسی و کنترل بهداشتی مکان و ثبت بازرسی در سامانه ( توسط بازرسین بهداشت محیط )  با توجه به نواقص بهداشتی مکان ، در صورت وجود نواقص بهداشتی بحرانی غیر قابل رفع در محل، بر اساس ماده ۲۶ ایین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی ،آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی ، اخطار تعطیل موقت واحد ( مکان و یا قسمت ) دارای نواقص بحرانی صادر می شود ، در صورت عدم رفع نواقص بحرانی پس از انقضای مدت ۴۸ ساعت(واحد، مکان ، قسمت ) دارای نواقص بهداشتی بحرانی ، تعطیل و پرونده به مراجع قضایی ، ارجاع می گرد. همچنین در صورت وجود نواقص بهداشتی غیر بحرانی ، ( بر اساس  ماده ۳۰ آیین نامه مذکور) اخطار برای رفع نواقص غیر بحرانی با مهلت حداکثر، ۶۰ روزه ، صادر و پس از اتمام مهلت مقرر ، مکان مجددا" بازدید و در صورت عدم رفع نواقص ، اخطار ۴۸ ساعته صادر و پس از انقضای مهلت ۴۸ ساعت ، مجددا" بازدید صورت میگیرد ، در صورت عدم رفع نواقص ،واحد، مکان یا قسمت دارای نواقص بهداشتی پلمپ و پرونده تخلف بهداشتی به دادگاه ، ارجاع می شود.

 ۳- معرفی پرونده های تخلفات بهداشتی به مراجع قضایی ( سازمان تعزیرات حکومتی- ماده ۳۹) :
پس از پلمپ ، پرونده تخلف بهداشتی ( با توجه به نواقص موجود در زمان پلمپ) بر اساس ماده ۳۹ تعزیرات حکومتی ، تنظیم و در کمیسیونهای ماهیانه ماده ۱۱ تعزیرات ، مطرح می گردد، پس از تایید اعضای کمیسیون  و دریافت آرای کمیسیون،  پرونده های تخلفات بهداشتی به شعب  تعزیرات حکومتی تحویل می شود.  آرای صادره برای این نوع تخلفات ، مشخص و معمولا" منجر به صدور رای محکومیت به پرداخت ۲۵۰۰۰۰ الی ۳۰۰۰۰۰ تومان خواهد بود .
۴- معرفی پرونده های تخلفات بهداشتی به مراجع قضایی ( سازمان تعزیرات حکومتی- ماده ۳۷) :
بخش دیگری از پرونده های مطروحه در کمیسیون ماده ۱۱ سازمان تعزیرات حکومتی  در قالب ماده ۳۷ می باشد که مربوط به تخلفات عرضه مواد غذایی غیر قابل مصرف انسانی است و شامل دو حالت زیر است:
حالت ۱ : مواد غذایی که در محل با تشخیص بازرس و تجهیزات پرتابل  بازرسی و... معدوم  و پرونده تخلف بهداشتی به استناد مواد ۳۶ و ۳۷ قانون تعزیرات حکومتی و بند ۴ ماده ۱ قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی ، تنظیم و در کمیسیون مطرح می شود.
حالت ۲:  مربوط به مواد غذایی است که نمونه برداری و به آزمایشگاه مرجع ، ارسال می شود وبر اساس نتایج واصله ، پرونده موارد نامطلوب و غیر قابل مصرف انسانی به استناد ماده ۳۷ قانون تعزیرات حکومتی و بند ۴ و ۵ و... قانون مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی بهداشتی ، تنظیم و پس از طرح در کمیسیون ماهانه تعزیرات حکومتی ، به شعب تعزیرات تحویل می شود . رای صادره برای حالت اول معمولا" ضبط کالا به نفع دولت است بنابراین برای مواردی که بازرس در محل معدوم نموده است، صرفا" سابقه ای در تعزیرات تشکیل می شود و جریمه صادر نمی شود و اقدام بازدارنده همان بحث معدومی مواد غذایی است که نوسط بازرسین بهداشت محیط ، انجام و از تحویل به مصرف کننده و توزیع به بازار مصرف ،جلوگیری شده است . و برای حالت دوم، جریمه در حد ۲۵۰۰۰۰ تومان و ۳۰۰۰۰۰ تومان صادر می شود.

 
۵- کنترل کیفی مواد غذایی در سطح عرضه ( نمونه برداری و معدوم سازی )
نمونه برداری نان ، مواد غذایی و نمک های مصرفی(با اولویت موارد مشکوک به فساد و موارد شکایتی و بروز طغیان) در شش ماهه اول سال ۹۹ جمعا" ۳۲۵ مورد و در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ جمعا" 
 ۳۶۷  نمونه برداشت شده و معادل ۱۱% رشد داشته است.( ۶۴% درصد مواد غذایی نمونه برداری و آزمایش شده در سال ۱۴۰۰، غیر قابل مصرف  بوده است. )
۶-کشف کارگاههای غیر مجاز تهیه و توزیع مواد غذایی:
تمامی کارگاه غیرمجاز تهیه و بسته بندی مواد غذایی شناسایی شده ، پس از اخذ حکم ورود از دادسرای ناحیه ۱۹ ویژه جرایم پزشکی ، دارویی و بهداشتی ، پلمپ و تخلیه شده و پرونده تخلفات به مراجع قضایی ارسال شده است.
۷- رسیدگی به شکایات بهداشت محیط
در نیمه اول سال ۱۴۰۰
 تعداد ۱۲۸۸  مورد شکایات مردمی از ستاد فوریت های سلامت ومحیط کار به این مرکز ارسال شده که ۱۰۰% موارد رسیدگی شده است. شایان ذکر است در نیمه اول سال ۹۹ تعداد شکایات بهداشتی واصله ۱۵۲۲ مورد بوده که ۱۰۰ % مورد رسیدگی قرار گرفته  و۱۱۳۰ مورد ( ۳۳.۹۰%) مورد تایید قرار گرفته است
  • 1403/07/23 - 10:43
  • - تعداد بازدید: 549
  • - تعداد بازدید کنندگان: 495
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

پیام ریاست مرکز بهداشت غرب به مناسبت روز جهانی غذا 1403

339356.mp3 پیام ریاست مرکز بهداشت غرب به مناسبت روز جهانی غذا 1403

 

در متن این پیام آمده است :

 

 

حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر

روز جهانی غذا(24 مهر1403)

هر ساله در تاریخ 24 مهر ماه، مصادف با 16 اکتبر، روز جهانی غذا در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. روز جهانی غذا که از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) نام‌گذاری شده است، بر اهمیت امنیت غذایی و نقش اساسی غذا در زندگی مردم تاکید می‌کند.

"غذا"سمبل تنوع، تغذیه، مقرون به صرفه بودن، دسترسی و ایمنی است. تنوع بیشتری از غذاهای مغذی 
باید در مزارع، تورهای ماهی گیری، بازارها و روی میزهای ما و به نفع همه افراد باشد.
بیش از 2.8 میلیارد
نفر در جهان توانایی پرداخت یک رژیم غذایی سالم را ندارند.رژیم های غذایی ناسالم و ناایمن عامل
سوء تغذیه هستند.سوء تغذیه، کمبود ریزمغذی ها و چاقی، اکنون در اکثر کشورها وجود دارد و
تبعات مختلف اجتماعی-اقتصادی را شامل می شود. با این حال، امروزه بسیاری از مردم از گرسنگی
رنج می برند و قادر به تامین  رژیم غذایی سالم نیستندافراد آسیب‌پذیر اغلب مجبور هستند به غذاهای
ارزان‌تر که می‌تواند ناسالم باشد، تکیه کنند،در حالی که دیگران از در دسترس نبودن غذاهای تازه یا
متنوع رنج می‌برند، جمعیت بسیاری نیز اطلاعات لازم برای انتخاب یک رژیم غذایی سالم را ندارند،
یا صرفاً مواد غذایی راحت‌تر و نه سالم تر  را انتخاب می‌کنند.
گرسنگی و سوءتغذیه با بحران های طولانی
مدت در یک منطقه  ایجاد می شود که با جنگ ها، تغییرات شدید آب و هوایی و رکودهای اقتصادی ،
تشدید می شود. سیستم های کشاورزی، به طور کلی،در برابر بلایا و بحران ها، به ویژه اثرات تغییرات
آب و هوایی آسیب پذیر هستند، اما در عین حال،آلودگی نیز ایجاد می کنند، روش های قدیمی و سنتی
کشاورزی می تواند خاک و آب و هوا را تخریب کرده و به انتشار گازهای گلخانه ای و از دست دادن
تنوع زیستی منجر شوند. با تغییر سیستم های کشاورزی،پتانسیل زیادی برای کاهش تغییرات آب و
هوایی و حمایت از معیشت صلح آمیز، انعطاف پذیر و فراگیر برای همه وجود دارد.
حق داشتن غذا یعنی غذا باید برای همگان موجود و در دسترس باشد. این یک حقوق بشر الزام آور قانونی 
در حقوق بین الملل است،همچنین باید توجه داشت که شیوع ناامنی غذایی در زنان در اکثر مناطق دنیا
بیشتر از مردان است که با توجه به شرایط آسیب پذیر این گروه جنسی باید برای تامین نیازهای زنان
برنامه ریزی و اقدامات مناسبی انجام شود.

از چالش های موجود در حوزه غذا که کشور ما هم متاثر از آن می باشد می توان به تغییرات اقلیمی، کاهش منابع و ذخایر آبی، افزایش تقاضای غذایی و نابرابری در دسترسی به مواد غذایی اشاره کرد.

مجموع این چالش ها  نه تنها بر سلامت افراد بلکه بر ثبات اجتماعی و سیاسی کشورها نیز تاثیرگذار است.

در روز جهانی غذا، سازمان‌ها و نهادهای مختلف در سطح جهانی به برگزاری برنامه‌ها و کمپین‌های آموزشی می‌پردازند که به مردم کمک می‌کند اهمیت تغذیه متعادل و سالم را درک کنند. به اختصار به موارد زیر می توان اشاره کرد:

  • آگاهی از گروه‌های غذایی: این روز مردم را ترغیب می‌کند تا با گروه‌های غذایی مختلف آشنا شوند و بفهمند که هر کدام چه نقش مهمی در بدن ایفا می‌کنند. رژیم های غذایی سالم دارای تنوع، متعادل در دریافت انرژی، کافی در تمامی مواد مغذی و مصرف کم ​​غذاهای ناسالم هستند.
  • تشویق به مصرف غذاهای طبیعی: روز جهانی غذا بر اهمیت مصرف مواد غذایی تازه و طبیعی تاکید دارد. استفاده کمتر از غذاهای فرآوری شده و توجه به کیفیت مواد مصرفی یکی از اصول اساسی تغذیه سالم است
  • کاهش ضایعات غذایی: این روز همچنین به اهمیت جلوگیری از هدر رفت غذا و مدیریت بهتر منابع غذایی می‌پردازد.
  • پشتیبانی از رویکردهای جامعه محور در رژیم درمانی: رژیم درمانی یک رویکرد مهم برای مدیریت و پیشگیری از بیماری‌هاست که بر اساس تغییرات در سبک تغذیه‌ای فرد بنا شده است. رژیم درمانی با ارائه برنامه‌های غذایی تخصصی برای افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن، دیابت، فشار خون بالا، چاقی و بیماری‌های قلبی، می‌تواند به بهبود شرایط سلامتی کمک کند.

این روز فرصتی است تا جوامع مختلف به اهمیت حمایت از یکدیگر در زمینه تغذیه و سلامتی پی ببرند. از طریق برنامه‌های آموزشی و حمایتی، روز جهانی غذا می‌تواند به بهبود آگاهی و دسترسی افراد به رژیم‌های درمانی مناسب کمک کند.

 

 

 

دکتر ماهرخ علایی جنت مکان 

رئیس مرکز بهداشت غرب تهران 

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 339356
:
کلیدواژه ها
مرکز بهداشت غرب تهران           واحد روابط عمومی
خبرنگار

مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings