سایت پیشین مرکز

شناسنامه واحد بهداشت محیط

 
 
مقدمه:
بهداشت محیط عبارت است از کنترل عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی رادیولوژیکی و غیر آن، در محیط زندگی که بر سلامت جسمی، روانی، اجتماعی انسان تاثیر می گذارند. بنابراین مهندسین بهداشت محیط باید تمام جوانب عوامل محیطی و اثرات سو آن را شناسایی و کنترل نماید. متعاقب تنظیم برنامه عملیاتی سال ۱۴۰2 و اهداف تعیین شده فعالیت های بهداشت محیط برنامه ریزی و گزارش برخی اقدامات انجامی در راستای وصول به اهداف با رویکرد مدیریت بهداشت محیط در زمان شیوع ویروس کرونا در این گزارش تقدیم شده است .
 
شناسنامه واحد:
 مرکز بهداشت غرب تهران، ۴ منطقه جغرافیایی تهران ( ۹، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ شهرداری ) را تحت پوشش دارد. در سال ۱۴۰2 ،  ۴6 کارشناس بهداشت محیط ( 11 مرد و ۳5 زن )در ستاد غرب و ۱۶واحد بهداشت محیط مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت،  مشغول به خدمت بوده اند.
تعداد عنوان ردیف
۲۲-۱۸-۲۱-۹ مناطق تحت پوشش مرکز بهداشت غرب ۱
۱۷۲.۲ وسعت منطقه ( کیلومتر مربع ) ۲
 ۱۰۳۱۶۹۲ تعداد جمعیت تحت پوشش شهری ۳
۲۲۸ تعداد جمعیت تحت پوشش روستایی ۴
۱۸ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت شهری ۵
۰ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت روستایی ۶
۳۵ تعداد پایگاه های تحت پوشش ۷
۱۶ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت دارای واحد بهداشت محیط ۸
۱۱۸۸۸ تعداد واحدهای صنفی تحت پوشش ۹
۴6 تعداد پرسنل فعال  واحد بهداشت محیط ۱۰
۹-۱۸-۲۱-۲۲ دفاتر خدمات سلامت فعال تحت پوشش ۱۱
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

شناسنامه واحد بهداشت محیط

 
 
 
 
مقدمه :
بهداشت محیط عبارت است از کنترل عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی رادیولوژیکی و غیر آن، در محیط زندگی که بر سلامت جسمی، روانی، اجتماعی انسان تاثیر می گذارند. بنابراین مهندسین بهداشت محیط باید تمام جوانب عوامل محیطی و اثرات سو آن را شناسایی و کنترل نماید. متعاقب تنظیم برنامه عملیاتی سال ۱۴۰2 و اهداف تعیین شده فعالیت های بهداشت محیط برنامه ریزی و گزارش برخی اقدامات انجامی در راستای وصول به اهداف با رویکرد مدیریت بهداشت محیط در زمان شیوع ویروس کرونا در این گزارش تقدیم شده است .
شناسنامه واحد:
 مرکز بهداشت غرب تهران، ۴ منطقه جغرافیایی تهران ( ۹، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ شهرداری ) را تحت پوشش دارد. در سال ۱۴۰2 ،  ۴6 کارشناس بهداشت محیط ( 11 مرد و ۳5 زن )در ستاد غرب و ۱۶واحد بهداشت محیط مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت،  مشغول به خدمت بوده اند.
 

 
 
 
 
  • 1402/07/17 - 10:32
  • - تعداد بازدید: 2243
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1693
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

به مناسبت 17 مهر روز جهانی تخم مرغ

21023.mp3 به مناسبت 17 مهر روز جهانی تخم مرغ

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب ، خانم دکتر علایی رئیس مرکز بهداشت غرب  به مناسبت روز جهانی تخم مرغ در پیامی بر اهمیت مصرف و خواص تغذیه ای تخم مرغ تاکید داشتند .

تخم مرغ نه تنها یک وعده خوشمزه ،کامل و همچنین عنصر جدایی ناپذیر برای تهیه انواع غذاها است. سال هاست که تخم مرغ به عنوان یک منبع غذایی کامل و طبیعی مطرح شده است.این ویژگی به دلیل مواد مغذی استثنایی تخم مرغ است که دارای پروتئین با کیفیت بالا(دارای 9 اسید آمینه ضروری) و مقادیر قابل توجهی از ویتامین و مواد معدنی ضروری است. علاوه بر این تخم مرغ حاوی کولین می باشد که تاثیر قابل توجه بر عملکرد سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه ، به روی سلامت قلب و عروق نیز موثر است.

تخم مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه ب به ویژه B12 نیز هست که در روند تبدیل هموسستئین به مولکول های بدون خطر نقش دارد.

لوتئین و گزانتین موجود در زرده تخم مرغ با حداکثر تاثیر گذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها ، از تحلیل رفتن لایه ماکولار شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می کند.

بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخم مرغ را به گذشته درخشان خود برگردانده بلکه جایگاه آن را به عنوان یک غذای کاربردی بالا برده است.

تخم مرغ یک غذا ارزشمند با قیمت مناسب است. تخم مرغ نه نتها بالاترین منبع پروتئین مطلوب قابل مصرف است بلکه تمام ویتامین ها بجز ویتامین Cو مواد معدنی ضروری را داراست.

در حال حاضر سرانه مصرف تخم مرغ در کشور ما نسبت به سرانه مصرف کشورهای توسعه یافته بسیار پایین تر است. قابل توجه آن است که همین میزان پایین  اغلب به شکل مصرف در فرآورده های غذایی مانند سس، کیک و شیرینی جات ، ماکارونی و فرآورده های گوشتی در کاخانجات و تهیه انواع کوکو،کتلت در منزل و رستوران ها کاربرد دارد و فقط میزان بسیار کمی از آن به صورت کامل و مستقیم در تغذیه خانوار به ویژه گروه های در معرض خطر چون مادران باردار و شیرده ، کودکان و نوجوانان قرار می گیرد و جایگاه مناسبی در صبحانه یا سایر وعده های غذایی ندارد.

با توجه به رسالت مرکز بهداشت غرب در خصوص فرهنگ سازی و آموزش تغذیه سالم به تمامی گروه های هدف جامعه در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش برنامه های آموزشی در خصوص ارزش تغذیه ای تخم مرغ و ترغیب خانواده ها به اصلاح الگوی مصرف و سبد غذایی خانوار برگزار می شود.

جلسات آموزشی در کارخانجات/ ادارات/ سرای محلات/ مدارس و مهدهای کودک در سطح ستادی و مراکز خدمات جامع سلامت توسط کارشناسان تغذیه از دیگر برنامه های اصلاح الگوی تغذیه می باشد.

 

دکتر ماهرخ علایی جنت مکان

رئیس مرکز بهداشت غرب

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 21023
:
کلیدواژه ها
مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی
خبرنگار

مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings