لینک دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • شناسنامه واحد بهداشت محیط: 
  •  
 
•به طور کلی "محیط" به مجموعه ای از عوامل و شرایط خارجی و تاثیرات وارده ناشی از آنها برزندگی یک موجود زنده اطلاق می گردد.

 

•طبق این تعریف محیط شامل هوا، آب و خاک و روابط بین آن ها و کلیه موجودات زنده می باشد. بر این اساس هدف "بهداشت محیط" کنترل کلیه عواملی است که بالقوه و بالفعل تاثیرات سویی بر بقاء و سلامتی انسان اعمال می کنند.

 

•برای رسیدن به این هدف، بهره گیری از دانش زیست محیطی و نیز کاربست اصول مهندسی به منظور کنترل، اصلاح و بهبود عوامل فیزیکی، شیمیایی و زیست محیطی، جهت حفظ و ارتقاء سلامتی و رفاه و آسایش انسان ضرورت می یابد.
  • هدف بهداشت محیط :
•مهمترین هدف بهداشت محیط، مطالعه عوامل محیطی مضر برای سلامتی انسان، تشخیص و پیشگیری، رفع و کنترل اثرات سوء ناشی از این عوامل، تلقی می گردد .
•بهداشت محیط به طور موکد سلامتی انسان و بهداشت مردم را به عنوان هدف اصلی، پیگیری می کند وکیفیت محیط و حفظ سلامتی اکوسیستم ها را به طور غیرمستقیم مورد توجه قرار می دهد.

  • بازرسین بهداشت محیط :
•بازرسین بهداشت محیط عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی و سایر فاکتورهای موجود در محیط زندگی را که به نحوی بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان موثر است، کنترل می نمایند و تلاش می کنند تا با بررسی و پیگیری رفع چالش ها و مشکلات بهداشتی و زیست محیطی، در راستای حفظ و ارتقا سلامت جمعیت تحت پوشش، قدم بردارند.

 

  • وظایف بهداشت محیط :

بازرسی و کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی؛

کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی/شیمیایی آب شرب شهری/روستایی؛

•کنترل  و مبارزه ملی با دخانیات؛
•مدیریت پسماندهای عادی و پزشکی؛
•تشدید و نظارت های بهداشتی در مناسبت ها؛
•بهداشت محیط مدارس و مساجد؛
•رسیدگی به شکایات بهداشتی (سامانه 190)؛
•برگزاری گشت های مشترک با تعزیرات، دامپزشکی، شهرداری، نیروی انتظامی، غذا و دارو، اتاق اصناف و ...؛
•کنترل و مبارزه با ناقلین بیماری ها؛
•بهداشت استخرهای شنا و مراکز تفریحی؛
•بهداشت کشاورزی و جلوگیری از آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب، پساب و آبهای نامتعارف؛
•بهداشت محیط بیمارستان؛
•کنترل بهداشتی و حفاظتی مراکز پرتو پزشکی؛
•بهداشت و ایمنی موادغذایی؛
•کنترل بهداشت هوا.
 مرکز بهداشت غرب تهران، 3 منطقه جغرافیایی تهران ( ۹، ۱۸ و ۲۱  شهرداری ) را تحت پوشش دارد. در سال ۱۴۰2 ،  ۴6 کارشناس بهداشت محیط ( 11 مرد و ۳5 زن )در ستاد غرب و ۱۶واحد بهداشت محیط مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت،  مشغول به خدمت بوده اند.
تعداد عنوان ردیف
۲۲-۱۸-۲۱-۹ مناطق تحت پوشش مرکز بهداشت غرب ۱
۱۷۲.۲ وسعت منطقه ( کیلومتر مربع ) ۲
 ۱۰۳۱۶۹۲ تعداد جمعیت تحت پوشش شهری ۳
۲۲۸ تعداد جمعیت تحت پوشش روستایی ۴
۱۸ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت شهری ۵
۰ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت روستایی ۶
۳۵ تعداد پایگاه های تحت پوشش ۷
۱۶ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت دارای واحد بهداشت محیط ۸
۱۱۸۸۸ تعداد واحدهای صنفی تحت پوشش ۹
۴6 تعداد پرسنل فعال  واحد بهداشت محیط ۱۰
۹-۱۸-۲۱-۲۲ دفاتر خدمات سلامت فعال تحت پوشش ۱۱
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • معرفی همکاران:

ردیف

نام و نام خانوادگی

سمت

شماره تماس

1

خانم مهندس کریمی

کارشناس مسئول

66023040

2

خانم مهندس عنایتی- خانم مهندس نظری خانم مهندس نصیری

کارشناس

66016025

3

آقای مهندس عقدائی

کارشناس

66023041

4

آقای مهندس کریمی- خانم مهندس شیخی

کارشناس

66098121

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
  • 1403/09/24 - 14:02
  • - تعداد بازدید: 4710
  • - تعداد بازدید کنندگان: 4143
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

پیام رئیس مرکز بهداشت غرب تهران به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم 17 الی 30 آذر

342520.mp3 پیام رئیس مرکز بهداشت غرب تهران به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم 17 الی 30 آذر

پویش ملی تغذیه سالم از تاریخ 17 تا 30 آذرماه با هدف اطلاع رسانی و ارتقای سواد تغذیه ای برای جامعه در خصوص مصرف روغن ها  و چربی ها با شعار "روغن مناسب ، غذای سالم ، خانواده سالم " در سراسر کشور برگزار می شود .

بررسی های وسیعی در مورد اثر و نقش چربی ها بر سلامت انسان صورت گرفته است و تمامی نتایج این تحقیقات نشان می دهد مقدار کافی چربی در رژیم های غذایی افراد برای حفظ سلامت ضرورت دارد. از سویی دیگر دریافت بیش  از اندازه چربی ها خطر بروز برخی بیماری های غیرواگیر نظیر بیماری کرونر قلب( CHD) ، سرطان و چاقی را افزایش می دهد. چربی ها و روغن های خوراکی چندین نقش مهم و حیاتی در تغذیه و متابولیسم بدن انسان بر عهده دارند که اهم آن ها عبارتند از:

  • منبع تامین اسیدهای چرب ضروری برای بدن هستند
  •  منبع فشرده انرژی برای فعالیت های بدن هستند و تا 30درصد کالری مورد نیاز بدن را تامین می کنند.
  • ویتامین های A، D، E، K را به بدن می رسانند

چربی ها و روغن های خوراکی به دلیل تاثیر مهم آن ها در تامین اسیدهای چرب ضروری یکی از مواد غذایی مهم در سبد غذایی خانوار است. چربی ها و روغن های خوراکی به دو دسته گیاهی و حیوانی تقسیم بندی می شود که با توجه به اسیدهای چرب اشباع بالای چربی های حیوانی، مصرف روغن های گیاهی طی سال های اخیر رواج یافته است.

انتخاب درست منابع روغنها کمک شایانی در حفظ سلامت افراد دارد. هدف این پویش ارتقاء آگاهی خانواده ها در راستای کمک به بهترین انتخاب نوع روغن موجود در بازار با هدف بهبود شاخص های سلامتی و کاهش بیماریهای قلبی عروقی و مرگ ناشی از آن می باشد.

اسیدهای چرب ضروری ترکیباتی هستند که توسط بدن ساخته نمی شوند و باید از طریق مواد غذایی به بدن برسند. روغن های گیاهی از جمله کانولا، روغن زیتون و کنجد منابع خوبی از اسدهای چرب ضروری، امگا 3 و امگا6 هستند که می توان در برنامه غذایی از آنها استفاده کرد. اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشت استفاده از روغن های مخصوص سرخ کردن جهت تهیه و طبخ  مواد غذایی سرخ کردنی است. روغن های مخصوص پخت و پز مانند کانولا و کنجد فقط برای سالاد و حرارت های بسیار کم مورد استفاده قرار گیرد.

یکی از اهداف  سند ملی بیماری های غیر واگیر 25درصد کاهش نسبی در مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی ،سرطان ها ، دیابت و بیماری های تنفسی تا سال1404 می باشد.

در حال حاضر با توجه به نرخ مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی-عروقی و درصد شیوع کلسترولمی 30.58%و تری گلیسیرید 39.05% و اضافه وزن و چاقی63.01% بر اساس STEP’s سال 1400 اهمیت بررسی مجدد وضعیت میزان مصرف روغن ها و چربیها و نوع مصرفی به خوبی دیده می شود.

چربی های حیوانی مانند روغن حیوانی، روغن زرد و کره و سایر موارد دارای اسیدهای چرب اشباع و کلسترول می باشند که خطر گرفتگی عروق، افزایش کلسترول، سکته های قلبی و مغزی را افزایش می دهند.

در همین راستا اطلاع رسانی در خصوص انتخاب بهترین نوع روغن و مصرف توصیه شده آن اهمیت بسیار بسزایی دارد که همکاران بهداشتی مراکز خدمات جامع سلامت بویژه کارشناسان تغذیه در این امر پیام های تغذیه سالم را به تمامی گروه های سنی در جامعه می رسانند.

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 342520
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings