سایت پیشین مرکز

 

معرفی واحد سلامت دهان و دندان :

سلامت دهان و دندان از شاخه های مهم بهداشت عمومی است که در سلامت کلی افراد تاثیر بسزایی دارد واحد بهداشت دهان و دندان با هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت دهان و دندان جامعه تحت پوشش بااولویت آموزش و ارائه خدمات دندان‌پزشکی پیشگیری اولیه و ثانویه ایجاد شده است.

 

 گروههای گیرنده خدمات عبارتند از:

  • گروه‌های هدف( زیر 6 سال- 6-14 سال و مادران باردار و شیرده تا یکسال بعد از زایمان)
  • سایر مراجعین

 

خدمات دهان و دندان  که در مراکز جامع سلامت تحت پوشش ارائه می شود شامل ویزیت، فلورایدتراپی، فیشورسیلانت، جرم گیری و بروساژ، ترمیم دندان با آمالگام، ترمیم دندان ها، پالپوتومی، درمان پالپ زنده، برداشتن دندان های غیر قابل نگهداری و عفونی و مشاوره و ارجاع بیماران به بخش تخصصی در صورت نیاز، می باشد که با تعرفه های دولتی برای گروه های فوق ارائه می شود.

 

معرفی کارکنان سلامت دهان و دندان :

نام و نام خانوادگی

سمت

شماره تلفن

دکتر محمد مهدی رومزی

کارشناس مسؤول سلامت دهان و دندان

66064617  - داخلی 152

معصومه امینی

کارشناس سلامت دهان و دندان

66064617  - داخلی 152

مریم الرد

کارشناس سلامت دهان و دندان

66064617  - داخلی 152

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1402/07/17 - 10:32
  • - تعداد بازدید: 2102
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1552
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

به مناسبت 17 مهر روز جهانی تخم مرغ

21023.mp3 به مناسبت 17 مهر روز جهانی تخم مرغ

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب ، خانم دکتر علایی رئیس مرکز بهداشت غرب  به مناسبت روز جهانی تخم مرغ در پیامی بر اهمیت مصرف و خواص تغذیه ای تخم مرغ تاکید داشتند .

تخم مرغ نه تنها یک وعده خوشمزه ،کامل و همچنین عنصر جدایی ناپذیر برای تهیه انواع غذاها است. سال هاست که تخم مرغ به عنوان یک منبع غذایی کامل و طبیعی مطرح شده است.این ویژگی به دلیل مواد مغذی استثنایی تخم مرغ است که دارای پروتئین با کیفیت بالا(دارای 9 اسید آمینه ضروری) و مقادیر قابل توجهی از ویتامین و مواد معدنی ضروری است. علاوه بر این تخم مرغ حاوی کولین می باشد که تاثیر قابل توجه بر عملکرد سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه ، به روی سلامت قلب و عروق نیز موثر است.

تخم مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه ب به ویژه B12 نیز هست که در روند تبدیل هموسستئین به مولکول های بدون خطر نقش دارد.

لوتئین و گزانتین موجود در زرده تخم مرغ با حداکثر تاثیر گذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها ، از تحلیل رفتن لایه ماکولار شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می کند.

بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخم مرغ را به گذشته درخشان خود برگردانده بلکه جایگاه آن را به عنوان یک غذای کاربردی بالا برده است.

تخم مرغ یک غذا ارزشمند با قیمت مناسب است. تخم مرغ نه نتها بالاترین منبع پروتئین مطلوب قابل مصرف است بلکه تمام ویتامین ها بجز ویتامین Cو مواد معدنی ضروری را داراست.

در حال حاضر سرانه مصرف تخم مرغ در کشور ما نسبت به سرانه مصرف کشورهای توسعه یافته بسیار پایین تر است. قابل توجه آن است که همین میزان پایین  اغلب به شکل مصرف در فرآورده های غذایی مانند سس، کیک و شیرینی جات ، ماکارونی و فرآورده های گوشتی در کاخانجات و تهیه انواع کوکو،کتلت در منزل و رستوران ها کاربرد دارد و فقط میزان بسیار کمی از آن به صورت کامل و مستقیم در تغذیه خانوار به ویژه گروه های در معرض خطر چون مادران باردار و شیرده ، کودکان و نوجوانان قرار می گیرد و جایگاه مناسبی در صبحانه یا سایر وعده های غذایی ندارد.

با توجه به رسالت مرکز بهداشت غرب در خصوص فرهنگ سازی و آموزش تغذیه سالم به تمامی گروه های هدف جامعه در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش برنامه های آموزشی در خصوص ارزش تغذیه ای تخم مرغ و ترغیب خانواده ها به اصلاح الگوی مصرف و سبد غذایی خانوار برگزار می شود.

جلسات آموزشی در کارخانجات/ ادارات/ سرای محلات/ مدارس و مهدهای کودک در سطح ستادی و مراکز خدمات جامع سلامت توسط کارشناسان تغذیه از دیگر برنامه های اصلاح الگوی تغذیه می باشد.

 

دکتر ماهرخ علایی جنت مکان

رئیس مرکز بهداشت غرب

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 21023
:
کلیدواژه ها
مرکز بهداشت غرب تهران           واحد روابط عمومی
خبرنگار

مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings