با همکاري کارشناسان بهداشت غرب و معاونت بهداشت
اجراي طرح ملي ارزشيابي غني سازي ارد با اسيدفوليک
گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت، طرح ملي ارزشيابي غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليک را اجرا کرد.
282847.mp3
اجراي طرح ملي ارزشيابي غني سازي ارد با اسيدفوليک
اجراي طرح ملي ارزشيابي غني سازي ارد با اسيدفوليک
گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت، طرح ملي ارزشيابي غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليک را اجرا کرد.
ليلا فرزاد رئيس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت در مصاحبه با روابط عمومي مرکز بهداشت غرب تهران گفت: طرح کشوري ارزشيابي غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليک، با هدف تعيين ميزان آهن و اسيد فوليک در چهار نوع نان رايج کشور (سنگک، تافتون، بربري و لواش)، برنامه ريزي براي طراحي و اجراي مداخلات در حال اجرا است.
وي افزود: اين طرح با حمايت فني سازمان جهاني بهداشت (WHO) در راستاي برنامه هاي دو سالانه تا پايان ???? ميلادي و با همکاري مرکز بين المللي يونسکو علوم پايه پزشکي و تغذيه انساني دانشگاه علوم پزشکي خراسان رضوي، انجام مي شود. در اين طرح علاوه بر بررسي ميزان آهن و اسيد فوليک انواع آرد غني شده توسط کارخانه ها، ميزان اين دو ريز مغذي در ? نوع نان رايج در کشور شامل بربري، تافتون، سنگک و لواش نيز در اقليم هاي ?? گانه کشور مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
رئيس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت دانشگاه ايران با اشاره به اينکه کمبود اسيد فوليک و آهن از مهمترين علل کم خوني در جهان و يکي از مهم ترين کمبودهاي تغذيه اي در ايران است، خاطرنشان کرد: شيوع اين کمبود در سنين رشد؛ از جمله کودکي و نوجواني و در زنان سنين باروري بيشتر از ساير دورانهاي زندگي است و غني سازي مواد غذايي، ايجاد تنوع در رژيم غذايي و مکمل ياري در گروه هاي در معرض خظر از اصلي ترين راهکارهاي پيشنهادي WHO براي کاهش فقر آهن است.
فرزاد با اشاره به تاريخچه غني سازي آرد با برخي از ريز مغذي ها در کشور گفت: غني سازي آرد نانوايي با آهن و اسيد فوليک از سال ???? در دستور کار کارخانجات قرار گرفت و پيرو آن اجراي اين امر براي تمامي توليد کنندگان آرد نانوايي يارانه اي اجباري شد.
رئيس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت، ضمن تشکر از همکاري مطلوب و صميمانه گروه بهداشت محيط معاونت بهداشت و مرکز بهداشت غرب تهران عنوان کرد: در راستاي اجراي اين طرح، کارشناسان تغذيه گروه بهبود تغذيه اين معاونت ( خانمها مرادي زرده و يوسفي) به همراه کارشناسان بهداشت محيط مرکز بهداشت غرب تهران (خانمها جاجرمي و رحمتي) پس از انتخاب تصادفي کارخانه هاي توليد کننده آرد در سطح استان تهران، از نانوايي هاي منتخب گيرنده آرد از اين کارخانجات، نمونه هاي مورد نظر شامل يک قرص نان به همراه ??? گروه آرد) را جمعآوري کردند.
وي اظهار اميدواري کرد تا نتايج حاصل از اجراي اين طرح و انجام مداخلات مؤثر پس از بررسي مذکور، در بهبود وضعيت کم خوني فقر آهن در کشور اثرات قابل توجهي داشته باشد.
ليلا فرزاد رئيس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت در مصاحبه با روابط عمومي مرکز بهداشت غرب تهران گفت: طرح کشوري ارزشيابي غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليک، با هدف تعيين ميزان آهن و اسيد فوليک در چهار نوع نان رايج کشور (سنگک، تافتون، بربري و لواش)، برنامه ريزي براي طراحي و اجراي مداخلات در حال اجرا است.
وي افزود: اين طرح با حمايت فني سازمان جهاني بهداشت (WHO) در راستاي برنامه هاي دو سالانه تا پايان ???? ميلادي و با همکاري مرکز بين المللي يونسکو علوم پايه پزشکي و تغذيه انساني دانشگاه علوم پزشکي خراسان رضوي، انجام مي شود. در اين طرح علاوه بر بررسي ميزان آهن و اسيد فوليک انواع آرد غني شده توسط کارخانه ها، ميزان اين دو ريز مغذي در ? نوع نان رايج در کشور شامل بربري، تافتون، سنگک و لواش نيز در اقليم هاي ?? گانه کشور مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
رئيس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت دانشگاه ايران با اشاره به اينکه کمبود اسيد فوليک و آهن از مهمترين علل کم خوني در جهان و يکي از مهم ترين کمبودهاي تغذيه اي در ايران است، خاطرنشان کرد: شيوع اين کمبود در سنين رشد؛ از جمله کودکي و نوجواني و در زنان سنين باروري بيشتر از ساير دورانهاي زندگي است و غني سازي مواد غذايي، ايجاد تنوع در رژيم غذايي و مکمل ياري در گروه هاي در معرض خظر از اصلي ترين راهکارهاي پيشنهادي WHO براي کاهش فقر آهن است.
فرزاد با اشاره به تاريخچه غني سازي آرد با برخي از ريز مغذي ها در کشور گفت: غني سازي آرد نانوايي با آهن و اسيد فوليک از سال ???? در دستور کار کارخانجات قرار گرفت و پيرو آن اجراي اين امر براي تمامي توليد کنندگان آرد نانوايي يارانه اي اجباري شد.
رئيس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت، ضمن تشکر از همکاري مطلوب و صميمانه گروه بهداشت محيط معاونت بهداشت و مرکز بهداشت غرب تهران عنوان کرد: در راستاي اجراي اين طرح، کارشناسان تغذيه گروه بهبود تغذيه اين معاونت ( خانمها مرادي زرده و يوسفي) به همراه کارشناسان بهداشت محيط مرکز بهداشت غرب تهران (خانمها جاجرمي و رحمتي) پس از انتخاب تصادفي کارخانه هاي توليد کننده آرد در سطح استان تهران، از نانوايي هاي منتخب گيرنده آرد از اين کارخانجات، نمونه هاي مورد نظر شامل يک قرص نان به همراه ??? گروه آرد) را جمعآوري کردند.
وي اظهار اميدواري کرد تا نتايج حاصل از اجراي اين طرح و انجام مداخلات مؤثر پس از بررسي مذکور، در بهبود وضعيت کم خوني فقر آهن در کشور اثرات قابل توجهي داشته باشد.
: