بيست و نهم ديماه روز هواي پاک گرامي باد
بيست و نهم ديماه روز هواي پاک گرامي باد
نامگذاري روز هواي پاک
به طور کلي در دنيا به منظور جلب توجه مردم به موضوعات مربوط به حفظ محيط زيست و تامين زندگي سالم در راستاي نيل به اهداف توسعه پايدار، روزهاي نمادين خاصي مرتبط با حفظ محيط زيست تعيين مي گردد که از جمله آنها روز جهاني محيط زيست، روز زمين پاک، روز هواي پاک و غيره مي باشد. روز هواي پاک در
نامگذاري روز هواي پاک
به طور کلي در دنيا به منظور جلب توجه مردم به موضوعات مربوط به حفظ محيط زيست و تامين زندگي سالم در راستاي نيل به اهداف توسعه پايدار، روزهاي نمادين خاصي مرتبط با حفظ محيط زيست تعيين مي گردد که از جمله آنها روز جهاني محيط زيست، روز زمين پاک، روز هواي پاک و غيره مي باشد. روز هواي پاک در دنيا تحت عناوين مختلف از جمله روز بدون خودرو، روز بدون دود و ... در کشورهاي مختلف نامگذاري شده و اقدامات خاصي در اين روز جهت تنوير افکار عمومي صورت گرفته است.در ايران نيز بحران آلودگي هوا در تهران و شش شهر آلوده آن شامل تبريز، مشهد، اراک، اصفهان، شيراز و اهواز، مسئولين ستاد اجرايي کاهش آلودگي هوا را بر اين داشت تا به منظور ايجاد حساسيت در بين اقشار مختلف جامعه، از سال ???? روز ?? دي ماه را به عنوان روز ملي هواي پاک اعلام نمايند.گفتني است قدمت روز هواي پاک در ايران از کشورهاي فرانسه و ايتاليا بيشتر است. هدف از اعلام روز ملي هواي پاک ايجاد حساسيت در بين اقشار مختلف جامعه بوده است و از آنجا که کليد اصلي کاهش آلودگي هوا، مشارکت مردمي و افزايش هماهنگي بين بخشي است اين روز مي تواند عامل مهمي در ايجاد اين مشارکت و هماهنگي بين بخشي باشد.
آلودگي هوا
آلودگي هوا يعني حضور يک، چند و يا مخلوطي از آلوده کننده هاي مختلف در هواي آزاد، به اندازه اي است که براي انسان مضر بوده و يا موجب زيان رساندن به حيوانات، گياهان و اموال شود. اما پديده آلودگي هوا در مناطق شهري، يکي از ره آوردهاي انقلاب صنعتي است که از سيصد سال قبل شروع و با توسعه صنعتي و زياد شدن شهرها بر ميزان و شدت آن روز به روز افزوده مي شود. تکيه اساسي بر منابع انرژي فسيلي از قبيل زغال، نفت، گاز و در نهايت آزاد شدن مواد ناشي از احتراق اين مواد، فرآورده هاي مضر و زيان بخشي را به همراه مي آورد که حيات موجودات زنده به ويژه انسانها را تهديد مي نمايد.از نخستين دهه هاي قرن بيستم، به دنبال مشاهده ارتباط ميان آلودگي هوا و تخريب محيط زيست، بسياري از کشورهاي صنعتي پيشرفته، تحقيقات و برنامه هاي علمي براي کنترل آلاينده هاي بسيار مضر را آغاز نمودند، اما متاسفانه در اکثر قريب به اتفاق کشورهاي در حال رشد اين مسئله آن طور که بايد مورد توجه قرار نگرفته و وضعيت آلودگي هوا در شهرهاي بزرگ رو به وخامت گذاشته است.