يکم آبان، روز ملي اطلاع رساني هپاتيت
يکم آبان، روز ملي اطلاع رساني هپاتيت
اول آبان ماه، به عنوان روز ملي اطلاع رساني هپاتيت نامگذاري شده است. از نظر لغوي هپاتيت به معناي التهاب و ورم کبد است. هپاتيت به دو صورت حاد و مزمن تقسيم بندي م
293681.mp3
يکم آبان، روز ملي اطلاع رساني هپاتيت
اول آبان ماه، به عنوان روز ملي اطلاع رساني هپاتيت نامگذاري شده است. از نظر لغوي هپاتيت به معناي التهاب و ورم کبد است. هپاتيت به دو صورت حاد و مزمن تقسيم بندي مي شود. دليل اصلي ابتلا به هپاتيت، ويروس است ولي برخي عوامل ديگر مثل داروهاي بيهوشي، الکل، کبد چرب نيز مي توانند باعث ابتلا به هپاتيت شوند.
همچنين ابتلا به بيماري هايي مثل سرخک و سرخجه نيز مي تواند هپاتيت را به وجود بياورد.
هپاتيت انواع مختلفي دارد که مي توان به هپاتيت آ (A)، ب (B)، سي (C)، دي (D)، يي (E) و جي (G) اشاره کرد.
راه هاي انتقال هپاتيت B
1.مادر به فرزند
2.روابط جنسي
3.تزريق خون و فرآورده هاي خوني
4.وسايل تيز و نافذ و تماس هاي زيرپوستي
5.استفاده از ابزارهاي آلوده دندانپزشکي، جراحي ، دياليز آندوسکوپي
وقتي واکسن به کمک ما مي آيد
براي هپاتيت سي، واکسن وجود ندارد و تنها براي هپاتيت ب واکسن ساخته شده است. واکسن هپاتيت ب در سال ???? ساخته شد. اين واکسن براي بدن کاملا بدون خطر است . نحوه تزريق اين واکسن در بزرگسالان و نوزادان متفاوت است طوري که اين واکسن در بزرگسالان در بازو و در نوزادان در ناحيه جلو و خارج ران تزريق مي شود.
اين واکسن در بزرگسالان بايد سه بار تزريق شود. يک ماه بعد از اولين تزريق، تزريق دوم انجام مي شود و پس از گذشت شش ماه از اولين تزريق، بايد يک بار ديگر واکسيناسيون انجام شود. واکسيناسيون در نوزادان از بدو تولد انجام مي شود و واکسن هاي بعدي بايد در دو ماهگي و شش ماهگي زده شود که اين کار را همزمان با تزريق ساير واکسن ها انجام مي دهند.
: