پيام هاي تغذيه اي براي روزه داران
پيام هاي تغذيه اي براي روزه داران
پيام هاي تغذيه اي در ارتباط با تغذيه در ماه مبارک رمضان و پيشگيري از بيماري کوويد -19
293991.mp3
پيام هاي تغذيه اي براي روزه داران
روزه گرفتن در شرايط خاص :
- نخوردن غذا به طور متناوب در روزه داري اسلامي براي افراد سالم زير 65 سال، سبب تقويت ايمني بدن، کاهش پاسخ هاي التهابي زيان بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس مي شود.
- در بيماراني که مبتلا به ويروس کرونا شده اند و بهبود يافته اند توصيه مي شود حداقل تا 6 هفته پس از بهبودي اقدام به روزه داري نکنند.
- افراد مبتلا به بيماري هاي زمينه اي نظير فشارخون بالا، بيماري قلبي_ عروقي ، سرطان و ديابت ، تا اتمام همه گيري ويروس کرونا ، احتياطا روزه نگيرند و در صورت موافقت پزشک متخصص بعدا روزه هاي خود را قضا نمايند.
- در مادران باردار در سه ماهه اول و سوم بارداري و در مادران شيرده تا 6 ماهگي کودک روزه داري توصيه نمي شود.
تغذيه مناسب
- رعايت تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه و با استفاده از گروه هاي غذايي و جايگزين هاي آن ها، انرژي ، پروتئين و ريز مغذي ها مورد نياز براي بهبود عملکرد سيستم دفاعي بدن تامين مي شود.
- در صورت عدم رعايت اصول تغذيه صحيح در وعده افطار و سحر و حذف وعده غذايي خصوصا وعده سحري ، ضمن تضعيف بدن احتمال ابتلا به کوويد 19 افزايش مي يابد.
- بهترين زمان مصرف غذاهاي شيرين در وعده افطار است و از مصرف مواد غذايي با شيريني بالا که سبب افت سريع قند خون و در نهايت ايجاد گرسنگي مي شود در وعده سحر بهتر است اجتناب شود.
- مصرف يک ليوان آب گرم ، چاي کمرنگ، و يا يک ليوان شير گرم همراه با عسل براي افطار مي تواند مفيد باشد.
- سيب زميني آب پز، تخم مرغ آب پز و سبزي هاي پخته مانند نخود فرنگي، کدو و کلم غذاهاي مناسبي براي افطار هستند.
- شام به عنوان يکي از وعده هاي مهم حتما بايد مصرف شود .
- زمان شام بهتر است يک ساعت پس از صرف يک افطار بسيار ساده و سبک باشد.
- در وعده شام مي توان از پلو و خورش، کوکو و کتلت کم روغن و انواع خوراک ها ي مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزي و سالاد و ماست يا دوغ استفاده کرد.
- توصيه مي شود مقدار مناسبي از سبزي هاي مختلف ( سبزي خوردن و سالاد) به خصوص در وعده سحر مصرف شود. سبزي ها ضمن تامين ويتامين ها و مواد معدني از تشنگي و خشکي گلو که فرد را مستعد ابتلا به بيماري کوويد 19 مي کند، جلوگيري مي کند.
- نوشيدني هاي خيلي شيرين و چاي پررنگ موجب تشنگي ، خشکي دهان و گلو در طي روز مي شود و فرد را مستعد ابتلا به بيماري کوويد 19 مي کند.
- غذاهاي پر پروتئين مثل انواع کباب، جوجه کباب، ماهي و غذاهاي خشک و پرروغن مانند کتلت و کوکو ، فست فود و کله پاچه در سحر موجب احساس تشنگي و خشکي دهان و گلو شده و با توجه به شيوع بيماري کوويد 19 فرد را مستعد ابتلا به بيماري کوويد 19 مي کند و بهتر است مصرف نشود.
- پلو و خورش در ميزان مناسب و يا غذاهايي شبيه وعده صبحانه مي تواند براي سحر مفيد باشد.
مصرف بيش از 8 ليوان آب آشاميدني سالم، و ساير مايعات و آب سبزي ها و صيفي ها مانند آب هويج، آب گوجه فرنگي و آب کرفس سبب دريافت بيشتر مايعات مي شود که ضمن حفظ ايمني بدن براي پيشگيري از بيماري کوويد-19 بدن را از کم آبي در طول روزه داري حفظ مي نمايند.
: