11 شعبان ، ولادت حضرت علي اکبر(ع) و روز جوان
جواني، آغاز شکفتن است. جواني، ميلاد دوباره انسان است
جواني، آغاز شکفتن است. جواني، ميلاد دوباره انسان است. انسان در جواني، بار تکليف الهي را به تازگي بر دوش گرفته است. خداوند، بسياري از نعمت هايش را در جواني به انسان ارزاني ميدارد.جواني، موهبتي از جانب خداوند است. جواني، ثروتي است که انسان بايد آن را جز دربهاي بهشت، خرج نکند. پس خوشا به حال آنان که جواني را قدر ميدانند و اين گوهر گرانبها را در راه سعادت خويش، به کار ميگيرند.
ضمير جوان، آينه پاکيهاست؛ آينه اي که هنوز گردي از گناهان بر روي آن ننشسته است. نگاه جوان، پنجره اي است که رو به سوي افقهاي روشن گشوده شده است. پنجره اي که آفتاب حقيقت را مي نوشد.
جواني، دوره طوفاني عمر است. جوان اگر چه از مرحله نوجواني که دوره آشوب شديد است بيرون آمده و به دنياي آرامش نسبي وارد شده است، اما همچنان مثل آتش، برافروخته و شعله ور است. جواني، دنياي تحول است؛ دنياي بحران و دنياي تغيير و تحولات جسمي و غريزي که سبب بروز حالات روحي و دگرگوني عواطف مي شود. جواني سن توقعات جديد و حتي از نگاهي مي توان گفت: سن پرتوقعي ها، طغيان و اميال و رغبتهاست؛ از اين رو بايد به جواني و جوانان با نگاهي خاص و ژرف نگريست.
نسل جوان هميشه به دنبال الگوي مناسب خود بوده و براي يافتن آن، دو شعار گفتار و عمل را پيش رو قرار داده و به دنبال الگويي است که به گفته هاي خودش جامه عمل بپوشاند. اگر نسل جوان بين گفتار و کردار الگوي خود تضاد و تعارض ببيند نمي تواند به او اعتماد کرده و از انديشه هاي او پيروي کند.
همچنان که راز استقبال و روي آوردن جوانان به امام خميني (ره) را بايد در اهل عمل بودن ايشان جست و جو کرد؛ چرا که جوانان مي ديدند که امام (ره) تنها سخن نمي گويد بلکه قبل از سخن گفتن خود به آن عمل مي کند.
فرهنگ اسلام، جوان را در جايگاهي ارزشمند و بلند قرار داده و تعابير والايي را در شأن او آورده است. دين اسلام، جوان را به ملکوت نزديکتر از ديگران مي داند و معتقد به تکريم و بزرگداشت اوست.
در حديثي از رسول اکرم (ص) آمده که فرمودهاند:
فضيلت جوان عابد که از آغاز جواني عبادت کند بر پيري که وقت کهولت به عبادت بپردازد، همانند فضيلت پيغمبران بر ديگر مردمان است.
حضرت رسول (ص) ميفرمايند: خداوند بر وجود جوان عبادت پيشه بر ملائکه مي نازد و مباهات مي کند. پيامبر خدا (ص) همچنين ميفرمايند: خداوند جواني را که جوانيش را در بندگي خدا بگذراند دوست مي دارد.
حضرت علي اکبر (ع) الگوي جوانان
حضرت علي اکبر (ع) فرزند ابي عبدالله الحسين(ع) بنا به روايتي در يازدهم شعبان،سال?? قمري در مدينه منوره ديده به جهان گشود. مادر بزرگوار ايشان ليلا دختر ابي مره مي باشد. وي زماني چند در خانه امام حسين عليه السلام به سر برد و روزگاري در زير سايه حسين (ع) بزيست. ليلا براي امام حسين (ع) پسري آورد، رشيد، دلير، زيبا، شبيه ترين کس به رسول خدا صلي الله عليه و آله رويش روي رسول ، خويش خوي رسول ، گفت و گويش گفت و گوي رسول خدا صلي الله عليه و آله؛ هر کسي که آرزوي ديدار رسول خدا را داشت بر چهره پسر ليلا مي نگريست تا آنجا که پدر بزرگوارش مي فرمايد هرگاه مشتاق ديدار پيامبر مي شديم به چهره او مي نگريستيم؛ به همين جهت روز عاشورا وقتي اذن ميدان طلبيد و عازم جبهه پيکار شد،امام حسين(ع) چهره به آسمان گرفت و گفت:اللهم اشهد علي هؤلاء القوم فقد برز اليهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الي رؤيه نبيک نظرنا اليه…