توصیه های بهداشتی در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان
- خودداری از خرید دام زنده و گوشت هایی که خارج از نظارت سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند.
- خرید دام زنده از میادین عرضه مجاز و تحت نظر سازمان دامپزشکی.
- کشتار هر نوع دام حتی دام های اهدایی توسط خیرین و نذورات در کشتارگاه انجام شود و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند.
- استفاده ذابحین و قصابان از لباس کار مجزا و وسایل حفاظت فردی شامل پیش بند غیرقابل نفوذ، دستکش، چکمه، ماسک و عینک و ضدعفونی کردن ابزار کار و دفع بهداشتی خونابه ها.
- عدم ذبح و مصرف دام با علائم بیماری و ناخوشی.
- نگهداری اکید گوشت دام ذبح شده حتما به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال در دمای 4 درجه سانتی گراد، تا اگر به ویروس آلوده است، پاک شود.
- مصرف گوشت، دل و جگر خام و نیم پز دام تازه ذبح شده پس از 48 ساعت نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد.
- افرادی که گوشت خرد می کنند به خصوص زنان خانه دار حتما از دستکش استفاده نمایند.
- اجتناب از مصرف گوشت و جگر نیم پز.
- از دستکاری، کندن و له کردن کنه های موجود بر روی بدن دام اکیدا خودداری گردد.
- در صورت مشاهده کنه بر روی دام و یا داخل طویله و آغل، از دستکاری و له کردن دام خودداری و جهت سمپاشی، وجود آن را به شبکه دامپزشکی گزارش کنید و در همان زمان مکاتبه با معاونت بهداشتی جهت پیگیری های آتی انجام شود.
- در صورت وجود بیمار مبتلا به CCHF در مناطق تحت پوشش، علاوه بر هماهنگی با اداره دامپزشکی جهت سمپاشی جایگاه دام، پیگیری اطرافیان در تماس با بیمار صورت پذیرد.
در صورت سابقه تماس با دام، ذبح دام یا قطعه قطعه کردن لاشه دام ،دچار تب ناگهانی، بدن درد و سردرد شده اید بلافاصله به پزشک مراجعه و حتما پزشک را از سابقه تماس خود مطلع نمایید