سایت پیشین مرکز

فرایند ها

 
 
شرح فرآیندهای واحد بهداشت محیط: 

۱- نظارت،  بازرسی و کنترل بهداشتی مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد خوردنی آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی  و اماکن عمومی :


یکی از شرح وظایف بازرسین بهداشت محیط ،  کنترل بهداشتی مراکز تهیه، تولید، توزیع، نگه داری، حمل و نقل و فروش مواد خوردنی آرایشی و بهداشتی و امکنه عمومی می باشد.
۲ - رسیدگی به تخلفات بهداشتی مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی اجرای قانون اصلاح ماده ۱۳ (تخلفات بهداشتی منجر به پلمپ )

پس از بازرسی و کنترل بهداشتی مکان و ثبت بازرسی در سامانه ( توسط بازرسین بهداشت محیط )  با توجه به نواقص بهداشتی مکان ، در صورت وجود نواقص بهداشتی بحرانی غیر قابل رفع در محل، بر اساس ماده ۲۶ ایین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی ،آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی ، اخطار تعطیل موقت واحد ( مکان و یا قسمت ) دارای نواقص بحرانی صادر می شود ، در صورت عدم رفع نواقص بحرانی پس از انقضای مدت ۴۸ ساعت(واحد، مکان ، قسمت ) دارای نواقص بهداشتی بحرانی ، تعطیل و پرونده به مراجع قضایی ، ارجاع می گرد. همچنین در صورت وجود نواقص بهداشتی غیر بحرانی ، ( بر اساس  ماده ۳۰ آیین نامه مذکور) اخطار برای رفع نواقص غیر بحرانی با مهلت حداکثر، ۶۰ روزه ، صادر و پس از اتمام مهلت مقرر ، مکان مجددا" بازدید و در صورت عدم رفع نواقص ، اخطار ۴۸ ساعته صادر و پس از انقضای مهلت ۴۸ ساعت ، مجددا" بازدید صورت میگیرد ، در صورت عدم رفع نواقص ،واحد، مکان یا قسمت دارای نواقص بهداشتی پلمپ و پرونده تخلف بهداشتی به دادگاه ، ارجاع می شود.

 ۳- معرفی پرونده های تخلفات بهداشتی به مراجع قضایی ( سازمان تعزیرات حکومتی- ماده ۳۹) :
پس از پلمپ ، پرونده تخلف بهداشتی ( با توجه به نواقص موجود در زمان پلمپ) بر اساس ماده ۳۹ تعزیرات حکومتی ، تنظیم و در کمیسیونهای ماهیانه ماده ۱۱ تعزیرات ، مطرح می گردد، پس از تایید اعضای کمیسیون  و دریافت آرای کمیسیون،  پرونده های تخلفات بهداشتی به شعب  تعزیرات حکومتی تحویل می شود.  آرای صادره برای این نوع تخلفات ، مشخص و معمولا" منجر به صدور رای محکومیت به پرداخت ۲۵۰۰۰۰ الی ۳۰۰۰۰۰ تومان خواهد بود .
۴- معرفی پرونده های تخلفات بهداشتی به مراجع قضایی ( سازمان تعزیرات حکومتی- ماده ۳۷) :
بخش دیگری از پرونده های مطروحه در کمیسیون ماده ۱۱ سازمان تعزیرات حکومتی  در قالب ماده ۳۷ می باشد که مربوط به تخلفات عرضه مواد غذایی غیر قابل مصرف انسانی است و شامل دو حالت زیر است:
حالت ۱ : مواد غذایی که در محل با تشخیص بازرس و تجهیزات پرتابل  بازرسی و... معدوم  و پرونده تخلف بهداشتی به استناد مواد ۳۶ و ۳۷ قانون تعزیرات حکومتی و بند ۴ ماده ۱ قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی ، تنظیم و در کمیسیون مطرح می شود.
حالت ۲:  مربوط به مواد غذایی است که نمونه برداری و به آزمایشگاه مرجع ، ارسال می شود وبر اساس نتایج واصله ، پرونده موارد نامطلوب و غیر قابل مصرف انسانی به استناد ماده ۳۷ قانون تعزیرات حکومتی و بند ۴ و ۵ و... قانون مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی بهداشتی ، تنظیم و پس از طرح در کمیسیون ماهانه تعزیرات حکومتی ، به شعب تعزیرات تحویل می شود . رای صادره برای حالت اول معمولا" ضبط کالا به نفع دولت است بنابراین برای مواردی که بازرس در محل معدوم نموده است، صرفا" سابقه ای در تعزیرات تشکیل می شود و جریمه صادر نمی شود و اقدام بازدارنده همان بحث معدومی مواد غذایی است که نوسط بازرسین بهداشت محیط ، انجام و از تحویل به مصرف کننده و توزیع به بازار مصرف ،جلوگیری شده است . و برای حالت دوم، جریمه در حد ۲۵۰۰۰۰ تومان و ۳۰۰۰۰۰ تومان صادر می شود.

 
۵- کنترل کیفی مواد غذایی در سطح عرضه ( نمونه برداری و معدوم سازی )
نمونه برداری نان ، مواد غذایی و نمک های مصرفی(با اولویت موارد مشکوک به فساد و موارد شکایتی و بروز طغیان) در شش ماهه اول سال ۹۹ جمعا" ۳۲۵ مورد و در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ جمعا" 
 ۳۶۷  نمونه برداشت شده و معادل ۱۱% رشد داشته است.( ۶۴% درصد مواد غذایی نمونه برداری و آزمایش شده در سال ۱۴۰۰، غیر قابل مصرف  بوده است. )
۶-کشف کارگاههای غیر مجاز تهیه و توزیع مواد غذایی:
تمامی کارگاه غیرمجاز تهیه و بسته بندی مواد غذایی شناسایی شده ، پس از اخذ حکم ورود از دادسرای ناحیه ۱۹ ویژه جرایم پزشکی ، دارویی و بهداشتی ، پلمپ و تخلیه شده و پرونده تخلفات به مراجع قضایی ارسال شده است.
۷- رسیدگی به شکایات بهداشت محیط
در نیمه اول سال ۱۴۰۰
 تعداد ۱۲۸۸  مورد شکایات مردمی از ستاد فوریت های سلامت ومحیط کار به این مرکز ارسال شده که ۱۰۰% موارد رسیدگی شده است. شایان ذکر است در نیمه اول سال ۹۹ تعداد شکایات بهداشتی واصله ۱۵۲۲ مورد بوده که ۱۰۰ % مورد رسیدگی قرار گرفته  و۱۱۳۰ مورد ( ۳۳.۹۰%) مورد تایید قرار گرفته است
  • 1402/12/09 - 14:15
  • - تعداد بازدید: 2577
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1836
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

پیام تبریک معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت روز ملی بهداشت محیط

324445.mp3 پیام تبریک معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت روز ملی بهداشت محیط

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران؛ معاون بهداشت دانشگاه، به مناسبت روز ملی بهداشت محیط (11 اسفند) گفت: روز ملی بهداشت محیط یادآور تلاش های شبانه روزی مدیران و کارشناسان بهداشت محیط معاونت بهداشت در نظام سلامت است. عزیزانی که مشقت های فراوان این حرفه را تقبل نموده و برای توسعه سلامت در جامعه تلاش می نمایند تا جامعه به سطح بالاتری از رفاه و زندگی سالم با امید به زندگی مطلوب برسد.

دکتر سیدمحمد طباطبائی در رابطه با فعالیت های اجرایی بهداشت محیط اعلام نمودآموزش و ترویج مبانی بهداشت محیط در جامعه، تربیت نیروی فنی و حضور فعال در صحنه‌های مختلف کنترل محیطی - اعم از بهداشت اماکن، موادغذایی، آب و فاضلاب، تجمعات انسانی (از جمله انتخابات، مسابقات ورزشی و مراسم ملی و مذهبی نظیر محرم و صفر- خاصه اربعین، اعیاد قربان، غدیر، فطر و نوروز)، بررسی و مداخله در طغیان های آب و غذا و کنترل همه جانبه ویروس کرونا و آمادگی و پاسخ در شرایط اضطرار (بلایا و پدافند غیرعامل) و برقراری کشیک های خارج از ساعات اداری و ایام تعطیل، با احساس تعهد و اتکاء به خداوند متعال و بهره مندی از مشارکت های اجتماعی و مباحث علمی و مهارتی از عمده ترین فعالیت ها و برنامه های بهداشت محیط در حوزه معاونت بهداشت و مراکز و شبکه های بهداشتی درمانی محسوب می شود.

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر، نقش بهداشت محیط در کنترل و مهار اپیدمی کرونا، بی بدیل بوده و از این ظرفیت و توانایی برای سایر فعالیت ها از جمله مدیریت بهداشتی تجمعات و کنترل ناقلین که نیاز است جامعه برای مقابله با پشه آلوده آئدس آمادگی داشته باشد استفاده خواهد نمود. همینطور مشارکت در تامین بهداشت انتخابات و فراهم نمودن محیط امن به لحاظ بهداشت و سلامت در مراکز تهیه و توزیع ارائه دهنده خدمات به روزه داران در ماه مبارک رمضان و مصادف شدن این ایام با سفرهای نوروزی و به تبع آن کنترل بهداشتی هتل ها و اقامتگاه ها و مراکز بین راهی و ترمینال ها از دیگر اقداماتی است که این عزیزان و خانواده آن ها درگیر خواهد کرد.

معاون بهداشت دانشگاه اذعان داشت: در سالی که رهبر معظم انقلاب از مسئولین جهاد تبیین را مطالبه فرموده اند چند فعالیت عمده گروه مهندسی بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه را طی 11 ماه اخیر به شرح زیر اعلام نمود.

- بالغ بر دویست و بیست و پنج هزار بازدید از اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی

- معرفی 8500 امکنه به قوه قضائیه و برخورد قانونی با متخلفین بهداشتی که قریب 3000 مورد به تعطیلی موقت (پلمپ) منجر شده

- کشف و از دسترس خارج نمودن بیش از 115 تن مواد غذایی غیرمجاز که از 49 کارگاه زیرزمینی کشف شده است

- کسب رتبه نخست در پوشش خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی در سطح کشور

- برقراری نظام رصد و پایش در حوزه مواد غذایی عرضه شده در سطح عرضه با هدف ناامن سازی فعالیت متخلفان بهداشتی

- استفاده از مشارکت ادارات با تحقق گشت های مشترک

- بهره مندی از ظرفیت بخش خصوصی در موضوعات غیرحاکمیتی

- بالغ بر 3600 نمونه برداری و آزمایش میکروبیولوژیک و 232000 کلرسنجی از آب شرب مناطق شهری و روستایی

- مشارکت فعال در برنامه ها و مناسبت های ملی و مذهبی از جمله پویش ملی دیابت و فشارخون بالا.

 

طباطبایی درپایان با آرزوی کاهش تخلفات بهداشتی و افزایش مشارکت اجتماعی و تحقق وظایف همه دستگاه های اجرایی در استقرار ضوابط بهداشتی، فعالیت های بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی ایران را افتخار آمیز توصیف و اعلام نمود، اینجانب ضمن تبریک روز ملی بهداشت محیط به همه فعالان این عرصه، برای همه همکاران حوزه بهداشت آرزوی سلامتی، تندرستی و توفیق خدمت بیشتر را دارم.

 

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 324445
:
کلیدواژه ها
مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی
خبرنگار

مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی

Template settings