سایت پیشین مرکز

فرایند ها

 
 
شرح فرآیندهای واحد بهداشت محیط: 

۱- نظارت،  بازرسی و کنترل بهداشتی مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد خوردنی آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی  و اماکن عمومی :


یکی از شرح وظایف بازرسین بهداشت محیط ،  کنترل بهداشتی مراکز تهیه، تولید، توزیع، نگه داری، حمل و نقل و فروش مواد خوردنی آرایشی و بهداشتی و امکنه عمومی می باشد.
۲ - رسیدگی به تخلفات بهداشتی مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی اجرای قانون اصلاح ماده ۱۳ (تخلفات بهداشتی منجر به پلمپ )

پس از بازرسی و کنترل بهداشتی مکان و ثبت بازرسی در سامانه ( توسط بازرسین بهداشت محیط )  با توجه به نواقص بهداشتی مکان ، در صورت وجود نواقص بهداشتی بحرانی غیر قابل رفع در محل، بر اساس ماده ۲۶ ایین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی ،آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی ، اخطار تعطیل موقت واحد ( مکان و یا قسمت ) دارای نواقص بحرانی صادر می شود ، در صورت عدم رفع نواقص بحرانی پس از انقضای مدت ۴۸ ساعت(واحد، مکان ، قسمت ) دارای نواقص بهداشتی بحرانی ، تعطیل و پرونده به مراجع قضایی ، ارجاع می گرد. همچنین در صورت وجود نواقص بهداشتی غیر بحرانی ، ( بر اساس  ماده ۳۰ آیین نامه مذکور) اخطار برای رفع نواقص غیر بحرانی با مهلت حداکثر، ۶۰ روزه ، صادر و پس از اتمام مهلت مقرر ، مکان مجددا" بازدید و در صورت عدم رفع نواقص ، اخطار ۴۸ ساعته صادر و پس از انقضای مهلت ۴۸ ساعت ، مجددا" بازدید صورت میگیرد ، در صورت عدم رفع نواقص ،واحد، مکان یا قسمت دارای نواقص بهداشتی پلمپ و پرونده تخلف بهداشتی به دادگاه ، ارجاع می شود.

 ۳- معرفی پرونده های تخلفات بهداشتی به مراجع قضایی ( سازمان تعزیرات حکومتی- ماده ۳۹) :
پس از پلمپ ، پرونده تخلف بهداشتی ( با توجه به نواقص موجود در زمان پلمپ) بر اساس ماده ۳۹ تعزیرات حکومتی ، تنظیم و در کمیسیونهای ماهیانه ماده ۱۱ تعزیرات ، مطرح می گردد، پس از تایید اعضای کمیسیون  و دریافت آرای کمیسیون،  پرونده های تخلفات بهداشتی به شعب  تعزیرات حکومتی تحویل می شود.  آرای صادره برای این نوع تخلفات ، مشخص و معمولا" منجر به صدور رای محکومیت به پرداخت ۲۵۰۰۰۰ الی ۳۰۰۰۰۰ تومان خواهد بود .
۴- معرفی پرونده های تخلفات بهداشتی به مراجع قضایی ( سازمان تعزیرات حکومتی- ماده ۳۷) :
بخش دیگری از پرونده های مطروحه در کمیسیون ماده ۱۱ سازمان تعزیرات حکومتی  در قالب ماده ۳۷ می باشد که مربوط به تخلفات عرضه مواد غذایی غیر قابل مصرف انسانی است و شامل دو حالت زیر است:
حالت ۱ : مواد غذایی که در محل با تشخیص بازرس و تجهیزات پرتابل  بازرسی و... معدوم  و پرونده تخلف بهداشتی به استناد مواد ۳۶ و ۳۷ قانون تعزیرات حکومتی و بند ۴ ماده ۱ قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی ، تنظیم و در کمیسیون مطرح می شود.
حالت ۲:  مربوط به مواد غذایی است که نمونه برداری و به آزمایشگاه مرجع ، ارسال می شود وبر اساس نتایج واصله ، پرونده موارد نامطلوب و غیر قابل مصرف انسانی به استناد ماده ۳۷ قانون تعزیرات حکومتی و بند ۴ و ۵ و... قانون مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی بهداشتی ، تنظیم و پس از طرح در کمیسیون ماهانه تعزیرات حکومتی ، به شعب تعزیرات تحویل می شود . رای صادره برای حالت اول معمولا" ضبط کالا به نفع دولت است بنابراین برای مواردی که بازرس در محل معدوم نموده است، صرفا" سابقه ای در تعزیرات تشکیل می شود و جریمه صادر نمی شود و اقدام بازدارنده همان بحث معدومی مواد غذایی است که نوسط بازرسین بهداشت محیط ، انجام و از تحویل به مصرف کننده و توزیع به بازار مصرف ،جلوگیری شده است . و برای حالت دوم، جریمه در حد ۲۵۰۰۰۰ تومان و ۳۰۰۰۰۰ تومان صادر می شود.

 
۵- کنترل کیفی مواد غذایی در سطح عرضه ( نمونه برداری و معدوم سازی )
نمونه برداری نان ، مواد غذایی و نمک های مصرفی(با اولویت موارد مشکوک به فساد و موارد شکایتی و بروز طغیان) در شش ماهه اول سال ۹۹ جمعا" ۳۲۵ مورد و در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ جمعا" 
 ۳۶۷  نمونه برداشت شده و معادل ۱۱% رشد داشته است.( ۶۴% درصد مواد غذایی نمونه برداری و آزمایش شده در سال ۱۴۰۰، غیر قابل مصرف  بوده است. )
۶-کشف کارگاههای غیر مجاز تهیه و توزیع مواد غذایی:
تمامی کارگاه غیرمجاز تهیه و بسته بندی مواد غذایی شناسایی شده ، پس از اخذ حکم ورود از دادسرای ناحیه ۱۹ ویژه جرایم پزشکی ، دارویی و بهداشتی ، پلمپ و تخلیه شده و پرونده تخلفات به مراجع قضایی ارسال شده است.
۷- رسیدگی به شکایات بهداشت محیط
در نیمه اول سال ۱۴۰۰
 تعداد ۱۲۸۸  مورد شکایات مردمی از ستاد فوریت های سلامت ومحیط کار به این مرکز ارسال شده که ۱۰۰% موارد رسیدگی شده است. شایان ذکر است در نیمه اول سال ۹۹ تعداد شکایات بهداشتی واصله ۱۵۲۲ مورد بوده که ۱۰۰ % مورد رسیدگی قرار گرفته  و۱۱۳۰ مورد ( ۳۳.۹۰%) مورد تایید قرار گرفته است
  • 1403/09/24 - 14:02
  • - تعداد بازدید: 1149
  • - تعداد بازدید کنندگان: 937
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

پیام رئیس مرکز بهداشت غرب تهران به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم 17 الی 30 آذر

342520.mp3 پیام رئیس مرکز بهداشت غرب تهران به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم 17 الی 30 آذر
00:00
00:00
دانلود
00:00
00:00
دانلود
00:00
00:00
دانلود

پویش ملی تغذیه سالم از تاریخ 17 تا 30 آذرماه با هدف اطلاع رسانی و ارتقای سواد تغذیه ای برای جامعه در خصوص مصرف روغن ها  و چربی ها با شعار "روغن مناسب ، غذای سالم ، خانواده سالم " در سراسر کشور برگزار می شود .

بررسی های وسیعی در مورد اثر و نقش چربی ها بر سلامت انسان صورت گرفته است و تمامی نتایج این تحقیقات نشان می دهد مقدار کافی چربی در رژیم های غذایی افراد برای حفظ سلامت ضرورت دارد. از سویی دیگر دریافت بیش  از اندازه چربی ها خطر بروز برخی بیماری های غیرواگیر نظیر بیماری کرونر قلب( CHD) ، سرطان و چاقی را افزایش می دهد. چربی ها و روغن های خوراکی چندین نقش مهم و حیاتی در تغذیه و متابولیسم بدن انسان بر عهده دارند که اهم آن ها عبارتند از:

  • منبع تامین اسیدهای چرب ضروری برای بدن هستند
  •  منبع فشرده انرژی برای فعالیت های بدن هستند و تا 30درصد کالری مورد نیاز بدن را تامین می کنند.
  • ویتامین های A، D، E، K را به بدن می رسانند

چربی ها و روغن های خوراکی به دلیل تاثیر مهم آن ها در تامین اسیدهای چرب ضروری یکی از مواد غذایی مهم در سبد غذایی خانوار است. چربی ها و روغن های خوراکی به دو دسته گیاهی و حیوانی تقسیم بندی می شود که با توجه به اسیدهای چرب اشباع بالای چربی های حیوانی، مصرف روغن های گیاهی طی سال های اخیر رواج یافته است.

انتخاب درست منابع روغنها کمک شایانی در حفظ سلامت افراد دارد. هدف این پویش ارتقاء آگاهی خانواده ها در راستای کمک به بهترین انتخاب نوع روغن موجود در بازار با هدف بهبود شاخص های سلامتی و کاهش بیماریهای قلبی عروقی و مرگ ناشی از آن می باشد.

اسیدهای چرب ضروری ترکیباتی هستند که توسط بدن ساخته نمی شوند و باید از طریق مواد غذایی به بدن برسند. روغن های گیاهی از جمله کانولا، روغن زیتون و کنجد منابع خوبی از اسدهای چرب ضروری، امگا 3 و امگا6 هستند که می توان در برنامه غذایی از آنها استفاده کرد. اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشت استفاده از روغن های مخصوص سرخ کردن جهت تهیه و طبخ  مواد غذایی سرخ کردنی است. روغن های مخصوص پخت و پز مانند کانولا و کنجد فقط برای سالاد و حرارت های بسیار کم مورد استفاده قرار گیرد.

یکی از اهداف  سند ملی بیماری های غیر واگیر 25درصد کاهش نسبی در مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی ،سرطان ها ، دیابت و بیماری های تنفسی تا سال1404 می باشد.

در حال حاضر با توجه به نرخ مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی-عروقی و درصد شیوع کلسترولمی 30.58%و تری گلیسیرید 39.05% و اضافه وزن و چاقی63.01% بر اساس STEP’s سال 1400 اهمیت بررسی مجدد وضعیت میزان مصرف روغن ها و چربیها و نوع مصرفی به خوبی دیده می شود.

چربی های حیوانی مانند روغن حیوانی، روغن زرد و کره و سایر موارد دارای اسیدهای چرب اشباع و کلسترول می باشند که خطر گرفتگی عروق، افزایش کلسترول، سکته های قلبی و مغزی را افزایش می دهند.

در همین راستا اطلاع رسانی در خصوص انتخاب بهترین نوع روغن و مصرف توصیه شده آن اهمیت بسیار بسزایی دارد که همکاران بهداشتی مراکز خدمات جامع سلامت بویژه کارشناسان تغذیه در این امر پیام های تغذیه سالم را به تمامی گروه های سنی در جامعه می رسانند.

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 342520
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings
Close menu