لینک دانشگاه علوم پزشکی ایران

فرایند ها

 
 
شرح فرآیندهای واحد بهداشت محیط: 

۱- نظارت،  بازرسی و کنترل بهداشتی مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد خوردنی آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی  و اماکن عمومی :


یکی از شرح وظایف بازرسین بهداشت محیط ،  کنترل بهداشتی مراکز تهیه، تولید، توزیع، نگه داری، حمل و نقل و فروش مواد خوردنی آرایشی و بهداشتی و امکنه عمومی می باشد.
۲ - رسیدگی به تخلفات بهداشتی مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی اجرای قانون اصلاح ماده ۱۳ (تخلفات بهداشتی منجر به پلمپ )

پس از بازرسی و کنترل بهداشتی مکان و ثبت بازرسی در سامانه ( توسط بازرسین بهداشت محیط )  با توجه به نواقص بهداشتی مکان ، در صورت وجود نواقص بهداشتی بحرانی غیر قابل رفع در محل، بر اساس ماده ۲۶ ایین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی ،آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی ، اخطار تعطیل موقت واحد ( مکان و یا قسمت ) دارای نواقص بحرانی صادر می شود ، در صورت عدم رفع نواقص بحرانی پس از انقضای مدت ۴۸ ساعت(واحد، مکان ، قسمت ) دارای نواقص بهداشتی بحرانی ، تعطیل و پرونده به مراجع قضایی ، ارجاع می گرد. همچنین در صورت وجود نواقص بهداشتی غیر بحرانی ، ( بر اساس  ماده ۳۰ آیین نامه مذکور) اخطار برای رفع نواقص غیر بحرانی با مهلت حداکثر، ۶۰ روزه ، صادر و پس از اتمام مهلت مقرر ، مکان مجددا" بازدید و در صورت عدم رفع نواقص ، اخطار ۴۸ ساعته صادر و پس از انقضای مهلت ۴۸ ساعت ، مجددا" بازدید صورت میگیرد ، در صورت عدم رفع نواقص ،واحد، مکان یا قسمت دارای نواقص بهداشتی پلمپ و پرونده تخلف بهداشتی به دادگاه ، ارجاع می شود.

 ۳- معرفی پرونده های تخلفات بهداشتی به مراجع قضایی ( سازمان تعزیرات حکومتی- ماده ۳۹) :
پس از پلمپ ، پرونده تخلف بهداشتی ( با توجه به نواقص موجود در زمان پلمپ) بر اساس ماده ۳۹ تعزیرات حکومتی ، تنظیم و در کمیسیونهای ماهیانه ماده ۱۱ تعزیرات ، مطرح می گردد، پس از تایید اعضای کمیسیون  و دریافت آرای کمیسیون،  پرونده های تخلفات بهداشتی به شعب  تعزیرات حکومتی تحویل می شود.  آرای صادره برای این نوع تخلفات ، مشخص و معمولا" منجر به صدور رای محکومیت به پرداخت ۲۵۰۰۰۰ الی ۳۰۰۰۰۰ تومان خواهد بود .
۴- معرفی پرونده های تخلفات بهداشتی به مراجع قضایی ( سازمان تعزیرات حکومتی- ماده ۳۷) :
بخش دیگری از پرونده های مطروحه در کمیسیون ماده ۱۱ سازمان تعزیرات حکومتی  در قالب ماده ۳۷ می باشد که مربوط به تخلفات عرضه مواد غذایی غیر قابل مصرف انسانی است و شامل دو حالت زیر است:
حالت ۱ : مواد غذایی که در محل با تشخیص بازرس و تجهیزات پرتابل  بازرسی و... معدوم  و پرونده تخلف بهداشتی به استناد مواد ۳۶ و ۳۷ قانون تعزیرات حکومتی و بند ۴ ماده ۱ قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی ، تنظیم و در کمیسیون مطرح می شود.
حالت ۲:  مربوط به مواد غذایی است که نمونه برداری و به آزمایشگاه مرجع ، ارسال می شود وبر اساس نتایج واصله ، پرونده موارد نامطلوب و غیر قابل مصرف انسانی به استناد ماده ۳۷ قانون تعزیرات حکومتی و بند ۴ و ۵ و... قانون مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی بهداشتی ، تنظیم و پس از طرح در کمیسیون ماهانه تعزیرات حکومتی ، به شعب تعزیرات تحویل می شود . رای صادره برای حالت اول معمولا" ضبط کالا به نفع دولت است بنابراین برای مواردی که بازرس در محل معدوم نموده است، صرفا" سابقه ای در تعزیرات تشکیل می شود و جریمه صادر نمی شود و اقدام بازدارنده همان بحث معدومی مواد غذایی است که نوسط بازرسین بهداشت محیط ، انجام و از تحویل به مصرف کننده و توزیع به بازار مصرف ،جلوگیری شده است . و برای حالت دوم، جریمه در حد ۲۵۰۰۰۰ تومان و ۳۰۰۰۰۰ تومان صادر می شود.

 
۵- کنترل کیفی مواد غذایی در سطح عرضه ( نمونه برداری و معدوم سازی )
نمونه برداری نان ، مواد غذایی و نمک های مصرفی(با اولویت موارد مشکوک به فساد و موارد شکایتی و بروز طغیان) در شش ماهه اول سال ۹۹ جمعا" ۳۲۵ مورد و در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ جمعا" 
 ۳۶۷  نمونه برداشت شده و معادل ۱۱% رشد داشته است.( ۶۴% درصد مواد غذایی نمونه برداری و آزمایش شده در سال ۱۴۰۰، غیر قابل مصرف  بوده است. )
۶-کشف کارگاههای غیر مجاز تهیه و توزیع مواد غذایی:
تمامی کارگاه غیرمجاز تهیه و بسته بندی مواد غذایی شناسایی شده ، پس از اخذ حکم ورود از دادسرای ناحیه ۱۹ ویژه جرایم پزشکی ، دارویی و بهداشتی ، پلمپ و تخلیه شده و پرونده تخلفات به مراجع قضایی ارسال شده است.
۷- رسیدگی به شکایات بهداشت محیط
در نیمه اول سال ۱۴۰۰
 تعداد ۱۲۸۸  مورد شکایات مردمی از ستاد فوریت های سلامت ومحیط کار به این مرکز ارسال شده که ۱۰۰% موارد رسیدگی شده است. شایان ذکر است در نیمه اول سال ۹۹ تعداد شکایات بهداشتی واصله ۱۵۲۲ مورد بوده که ۱۰۰ % مورد رسیدگی قرار گرفته  و۱۱۳۰ مورد ( ۳۳.۹۰%) مورد تایید قرار گرفته است
  • 1404/09/15 - 12:39
  • - تعداد بازدید: 152
  • - تعداد بازدید کنندگان: 140
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

پیام کارشناس مسئول تغذیه به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم با تأکید بر نان سالم

نان کامل یکی از اصلی‌ترین و ارزشمندترین اقلام غذایی سفره خانواده‌های

363423.mp3 پیام کارشناس مسئول تغذیه به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم با تأکید بر نان سالم

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب و به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم(15تا30 آذر ماه14049) با عنوان نانو سلامت خانم لویزه کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت غرب پیامی را در این خصوص به شرح زیر بیان کرد

نان کامل یکی از اصلیترین و ارزشمندترین اقلام غذایی سفره خانوادههای

ایرانی است که با حفظ تمام اجزای دانه از جمله سبوس، جوانه و آندوسپرم، سرشار از فیبر، ویتامینهای گروه B، پروتئین گیاهی، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی ضروری میباشد . بر اساس مطالعات علمی مصرف نان کامل،  نقش مؤثری در بهبود عملکرد دستگاه گوارش، پیشگیری از یبوست، کنترل قند خون، کاهش خطر بیماریهای قلبی و کمک به مدیریت وزن دارد و به عنوان یک منبع انرژی پایدار، میتواند در ارتقای سلامت جامعه سهم بسزایی ایفا کند.کشور ما ایران، به دلیل فرهنگ غذایی غنی و جایگاه ویژه نان در سبد غذایی مردم، از بالاترین میزان مصرف سرانه نان در جهان برخوردار است؛ از این رو توجه به کیفیت نان و ترویج مصرف نان کامل، ضرورتی مهم در مسیر حفظ و ارتقای سلامت جامعه محسوب میشود. استفاده از نان کامل در تغذیه روزانه 

خانوادهها، اقدامی ساده اما مؤثر است که میتواند در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و کاهش هزینههای درمانی نقش چشمگیری داشته باشد

در این بین می توان به ویژگی‌های نان خوب یا سالم ترین نان ها اشاره ای داشت .

گندم بیشتر از ۴ ماه در انبار نمانده و کمترین سبوس‌گیری انجام شده باشد، همچنین ورآمدن خمیر طبیعی و بدون استفاده از جوش شیرین بوده و  از زمان خمیرگیری تا پخت حداقل ۲ ساعت گذشته باشد و حاوی مقادیر کمی نمک باشد.

هر چه میزان سبوس‌گیری پایین‌تر باشد نان از لحاظ ارزش غذایی کیفیت بهتری را خواهد داشت.

با توجه به اهمیت مصرف نان های سبوس دار که شامل پیشگیری از بیماری های گوارشی و یبوست و دیابت و فشار خون، کنترل اشتها است اما باید توجه داشت که برای تهیه این نان ها حتما باید از آرد سبوس دار استفاده شود و اضافه کردن سبوس به روی نان نه تنها سودمند نیست که برای سلامتی مضر می‌باشد.

نان‌های صنعتی که در کارخانه‌های بهداشتی تولید نان طبخ می‌شوند، از بهترین و سالم‌ترین نان‌ها هستند چرا که به شیوه‌ای بهداشتی تهیه می‌شوند و دخالت نیروی انسانی در آنها کمتر است.

" پویش ملی نان کامل" فرصتی مغتنم برای تولیدکنندگان، نانوایان، مسئولان حوزه سلامت و بویژه خانواده های گرامی است تا با انتخاب هوشمندانه و مصرف نان کامل، گامی مهم در راستای تغذیه سالم و ارتقای سلامت فردی و اجتماعی بردارند. بدون شک فراهم سازی دسترسی جامعه به نان سالم و با کیفیت، نیازمند همکاری و مشارکت تمام بخش هاست و این مهم جز با ارتقای آگاهی عمومی و تغییر رفتارهای تغذیه ای و افزایش دسترسی مردم به نان کامل محقق نمی‌شود. 

امید است با هم افزایی، مسئولیت پذیری و فرهنگ سازی صحیح، شاهد گسترش مصرف نان کامل و تقویت سفره‌ای سالم تر برای خانواده های عزیز ایرانی باشیم.

 

مهشید لویزه

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 363423
:
کلیدواژه ها
اکرم  عزتی
خبرنگار

اکرم عزتی

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings