سایت پیشین مرکز

فرایند ها ی واحد سلامت دهان و دندان

 
 
 
 
پیامبر اکرم (ص) :
اگر مسواک زدن بر امتم سخت نبود، آن را با هر وضویی واجب می کردم
 
فرآیند واحد سلامت دهان و دندان
 
 
ارائه خدمات سلامت دهان و دندان
  • ارائه خدمات سلامت دهان و دندان در کودکان زیر ۲ سال
  • ارائه خدمات سلامت دهان و دندان در کودکان ۶-۳ سال
  • ارائه خدمات سلامت دهان و دندان در کودکان ۱۴-۶ سال
  • ارائه خدمات سلامت دهان و دندان  در زنان باردار تا یک ‌سال پس از زایمان
 
ارایه خدمات درمانی دهان و دندان که در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش
  • ویزیت
  • فلورایدتراپی
  • فیشورسیلانت
  • جرم گیری و بروساژ
  •  ترمیم دندان با آمالگام، ترمیم دندان ها با کامپوزیت
  •  درمان پالپ زنده و پالپوتومی
  • برداشتن دندان های غیر قابل نگهداری و عفونی
  • درمان ریشه دندان
  • مشاوره و ارجاع بیماران به بخش تخصصی در صورت نیاز
  •  کلیه خدمات درمانی و تخصصی دهان و دندان با تعرفه های دولتی برای گروه های فوق ارائه می شود
 
اجرای طرح های کشوری سلامت دهان و دندان در منطقه تحت پوشش
  • ارتقاء سلامت دهان و دندان کودکان زیر ۲ سال با توزیع مسواک انگشتی جهت کلیه کودکان ۶ ،۱۲ و ۱۸ ماهه مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های سلامت
  • انجام معاینات دهان و دندان و تکمیل شناسنامه سلامت جهت دانش‌آموزان مناطق تابعه
  • انجام وارنیش فلورایدتراپی جهت کودکان مهدکودک های تحت پوشش مراکز سلامت
  • اجرای طرح وارنیش فلورایدتراپی در دانش آموزان مقطع ابتدایی  
 
آموزش بهداشت دهان و دندان به افراد جامعه تحت پوشش
  • برگزاری کلاس های آموزشی به گروه های هدف شامل جهت مربیان بهداشت مدارس ، دانش آموزان و اولیاء و مربیان مهدکودک ها
  • بازآموزی پرسنل ارائه دهنده خدمات شامل دندان پزشکان، کاردان های بهداشت دهان و دندان، مراقبان سلامت و سرپرستان  شاغل در  مراکز خدمات جامع سلامت
  • تهیه، تدوین و توزیع رسانه های آموزشی ( کتاب، پمفلت، پوستر و ..... ) به منظور ارتقاء آگاهی اقشار مختلف
  • 1402/07/17 - 10:32
  • - تعداد بازدید: 2051
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1501
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

به مناسبت 17 مهر روز جهانی تخم مرغ

21023.mp3 به مناسبت 17 مهر روز جهانی تخم مرغ

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب ، خانم دکتر علایی رئیس مرکز بهداشت غرب  به مناسبت روز جهانی تخم مرغ در پیامی بر اهمیت مصرف و خواص تغذیه ای تخم مرغ تاکید داشتند .

تخم مرغ نه تنها یک وعده خوشمزه ،کامل و همچنین عنصر جدایی ناپذیر برای تهیه انواع غذاها است. سال هاست که تخم مرغ به عنوان یک منبع غذایی کامل و طبیعی مطرح شده است.این ویژگی به دلیل مواد مغذی استثنایی تخم مرغ است که دارای پروتئین با کیفیت بالا(دارای 9 اسید آمینه ضروری) و مقادیر قابل توجهی از ویتامین و مواد معدنی ضروری است. علاوه بر این تخم مرغ حاوی کولین می باشد که تاثیر قابل توجه بر عملکرد سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه ، به روی سلامت قلب و عروق نیز موثر است.

تخم مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه ب به ویژه B12 نیز هست که در روند تبدیل هموسستئین به مولکول های بدون خطر نقش دارد.

لوتئین و گزانتین موجود در زرده تخم مرغ با حداکثر تاثیر گذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها ، از تحلیل رفتن لایه ماکولار شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می کند.

بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخم مرغ را به گذشته درخشان خود برگردانده بلکه جایگاه آن را به عنوان یک غذای کاربردی بالا برده است.

تخم مرغ یک غذا ارزشمند با قیمت مناسب است. تخم مرغ نه نتها بالاترین منبع پروتئین مطلوب قابل مصرف است بلکه تمام ویتامین ها بجز ویتامین Cو مواد معدنی ضروری را داراست.

در حال حاضر سرانه مصرف تخم مرغ در کشور ما نسبت به سرانه مصرف کشورهای توسعه یافته بسیار پایین تر است. قابل توجه آن است که همین میزان پایین  اغلب به شکل مصرف در فرآورده های غذایی مانند سس، کیک و شیرینی جات ، ماکارونی و فرآورده های گوشتی در کاخانجات و تهیه انواع کوکو،کتلت در منزل و رستوران ها کاربرد دارد و فقط میزان بسیار کمی از آن به صورت کامل و مستقیم در تغذیه خانوار به ویژه گروه های در معرض خطر چون مادران باردار و شیرده ، کودکان و نوجوانان قرار می گیرد و جایگاه مناسبی در صبحانه یا سایر وعده های غذایی ندارد.

با توجه به رسالت مرکز بهداشت غرب در خصوص فرهنگ سازی و آموزش تغذیه سالم به تمامی گروه های هدف جامعه در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش برنامه های آموزشی در خصوص ارزش تغذیه ای تخم مرغ و ترغیب خانواده ها به اصلاح الگوی مصرف و سبد غذایی خانوار برگزار می شود.

جلسات آموزشی در کارخانجات/ ادارات/ سرای محلات/ مدارس و مهدهای کودک در سطح ستادی و مراکز خدمات جامع سلامت توسط کارشناسان تغذیه از دیگر برنامه های اصلاح الگوی تغذیه می باشد.

 

دکتر ماهرخ علایی جنت مکان

رئیس مرکز بهداشت غرب

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 21023
:
کلیدواژه ها
مرکز بهداشت غرب تهران           واحد روابط عمومی
خبرنگار

مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings