لینک دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • شناسنامه واحد بهداشت محیط: 
  •  
 
•به طور کلی "محیط" به مجموعه ای از عوامل و شرایط خارجی و تاثیرات وارده ناشی از آنها برزندگی یک موجود زنده اطلاق می گردد.

 

•طبق این تعریف محیط شامل هوا، آب و خاک و روابط بین آن ها و کلیه موجودات زنده می باشد. بر این اساس هدف "بهداشت محیط" کنترل کلیه عواملی است که بالقوه و بالفعل تاثیرات سویی بر بقاء و سلامتی انسان اعمال می کنند.

 

•برای رسیدن به این هدف، بهره گیری از دانش زیست محیطی و نیز کاربست اصول مهندسی به منظور کنترل، اصلاح و بهبود عوامل فیزیکی، شیمیایی و زیست محیطی، جهت حفظ و ارتقاء سلامتی و رفاه و آسایش انسان ضرورت می یابد.
  • هدف بهداشت محیط :
•مهمترین هدف بهداشت محیط، مطالعه عوامل محیطی مضر برای سلامتی انسان، تشخیص و پیشگیری، رفع و کنترل اثرات سوء ناشی از این عوامل، تلقی می گردد .
•بهداشت محیط به طور موکد سلامتی انسان و بهداشت مردم را به عنوان هدف اصلی، پیگیری می کند وکیفیت محیط و حفظ سلامتی اکوسیستم ها را به طور غیرمستقیم مورد توجه قرار می دهد.

  • بازرسین بهداشت محیط :
•بازرسین بهداشت محیط عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی و سایر فاکتورهای موجود در محیط زندگی را که به نحوی بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان موثر است، کنترل می نمایند و تلاش می کنند تا با بررسی و پیگیری رفع چالش ها و مشکلات بهداشتی و زیست محیطی، در راستای حفظ و ارتقا سلامت جمعیت تحت پوشش، قدم بردارند.

 

  • وظایف بهداشت محیط :

بازرسی و کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی؛

کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی/شیمیایی آب شرب شهری/روستایی؛

•کنترل  و مبارزه ملی با دخانیات؛
•مدیریت پسماندهای عادی و پزشکی؛
•تشدید و نظارت های بهداشتی در مناسبت ها؛
•بهداشت محیط مدارس و مساجد؛
•رسیدگی به شکایات بهداشتی (سامانه 190)؛
•برگزاری گشت های مشترک با تعزیرات، دامپزشکی، شهرداری، نیروی انتظامی، غذا و دارو، اتاق اصناف و ...؛
•کنترل و مبارزه با ناقلین بیماری ها؛
•بهداشت استخرهای شنا و مراکز تفریحی؛
•بهداشت کشاورزی و جلوگیری از آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب، پساب و آبهای نامتعارف؛
•بهداشت محیط بیمارستان؛
•کنترل بهداشتی و حفاظتی مراکز پرتو پزشکی؛
•بهداشت و ایمنی موادغذایی؛
•کنترل بهداشت هوا.
 مرکز بهداشت غرب تهران، 3 منطقه جغرافیایی تهران ( ۹، ۱۸ و ۲۱  شهرداری ) را تحت پوشش دارد. در سال ۱۴۰2 ،  ۴6 کارشناس بهداشت محیط ( 11 مرد و ۳5 زن )در ستاد غرب و ۱۶واحد بهداشت محیط مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت،  مشغول به خدمت بوده اند.
تعداد عنوان ردیف
۲۲-۱۸-۲۱-۹ مناطق تحت پوشش مرکز بهداشت غرب ۱
۱۷۲.۲ وسعت منطقه ( کیلومتر مربع ) ۲
 ۱۰۳۱۶۹۲ تعداد جمعیت تحت پوشش شهری ۳
۲۲۸ تعداد جمعیت تحت پوشش روستایی ۴
۱۸ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت شهری ۵
۰ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت روستایی ۶
۳۵ تعداد پایگاه های تحت پوشش ۷
۱۶ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت دارای واحد بهداشت محیط ۸
۱۱۸۸۸ تعداد واحدهای صنفی تحت پوشش ۹
۴6 تعداد پرسنل فعال  واحد بهداشت محیط ۱۰
۹-۱۸-۲۱-۲۲ دفاتر خدمات سلامت فعال تحت پوشش ۱۱
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • معرفی همکاران:

ردیف

نام و نام خانوادگی

سمت

شماره تماس

1

خانم مهندس کریمی

کارشناس مسئول

66023040

2

خانم مهندس عنایتی- خانم مهندس نظری خانم مهندس نصیری

کارشناس

66016025

3

آقای مهندس عقدائی

کارشناس

66023041

4

آقای مهندس کریمی- خانم مهندس شیخی

کارشناس

66098121

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
  • 1404/07/21 - 13:00
  • - تعداد بازدید: 1365
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1349
  • زمان مطالعه: کمتر از یک دقیقه

برگزاری برنامه صبحانه سالم به مناسبت روز جهانی غذا در دبستان باهنر توسط همکاران مرکز خدمات جامع سلامت شهرک آزادی مرکز بهداشت غرب

به مناسبت روز جهانی غذا برنامه صبحانه سالم برای دانش آموزان دبستان باهنر تحت پوشش مرکز بهداشت غرب برگزار شد.

359460.mp3 برگزاری برنامه صبحانه سالم به مناسبت روز جهانی غذا در دبستان باهنر توسط همکاران مرکز خدمات جامع سلامت شهرک آزادی مرکز بهداشت غرب
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب با توجه به اهمیت آموزش تغذیه برای گروه سنی کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از پایه‌های اساسی رشد جسمی، ذهنی و اجتماعی و همچنین بزرگداشت 24 مهرماه به عنوان روز جهانی غذا، در روز دوشنبه به تاریخ 1404/07/21 کارشناس تغذیه محترم مرکز شهرک آزادی با همکاری مراقب سلامت محترم پایگاه پرواز، تعداد 480 نفر از دانش آموزان علاوه بر به همراه آوردن صبحانه سالم، آموزش گروهی با همین مضمون دریافت کردند. 
این گروه سنی در مرحله‌ای از زندگی قرار دارد که عادات غذایی شکل می‌گیرند و می‌توان با مداخلات مناسب، رفتارهای تغذیه‌ای سالم را نهادینه کرد. 
از سوی دیگر، مشارکت فعال والدین، مربیان و کادر آموزشی در فرآیند آموزش تغذیه، به ایجاد محیطی مناسب برای کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 359460
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings