لینک دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • شناسنامه واحد بهداشت محیط: 
  •  
 
•به طور کلی "محیط" به مجموعه ای از عوامل و شرایط خارجی و تاثیرات وارده ناشی از آنها برزندگی یک موجود زنده اطلاق می گردد.

 

•طبق این تعریف محیط شامل هوا، آب و خاک و روابط بین آن ها و کلیه موجودات زنده می باشد. بر این اساس هدف "بهداشت محیط" کنترل کلیه عواملی است که بالقوه و بالفعل تاثیرات سویی بر بقاء و سلامتی انسان اعمال می کنند.

 

•برای رسیدن به این هدف، بهره گیری از دانش زیست محیطی و نیز کاربست اصول مهندسی به منظور کنترل، اصلاح و بهبود عوامل فیزیکی، شیمیایی و زیست محیطی، جهت حفظ و ارتقاء سلامتی و رفاه و آسایش انسان ضرورت می یابد.
  • هدف بهداشت محیط :
•مهمترین هدف بهداشت محیط، مطالعه عوامل محیطی مضر برای سلامتی انسان، تشخیص و پیشگیری، رفع و کنترل اثرات سوء ناشی از این عوامل، تلقی می گردد .
•بهداشت محیط به طور موکد سلامتی انسان و بهداشت مردم را به عنوان هدف اصلی، پیگیری می کند وکیفیت محیط و حفظ سلامتی اکوسیستم ها را به طور غیرمستقیم مورد توجه قرار می دهد.

  • بازرسین بهداشت محیط :
•بازرسین بهداشت محیط عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی و سایر فاکتورهای موجود در محیط زندگی را که به نحوی بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان موثر است، کنترل می نمایند و تلاش می کنند تا با بررسی و پیگیری رفع چالش ها و مشکلات بهداشتی و زیست محیطی، در راستای حفظ و ارتقا سلامت جمعیت تحت پوشش، قدم بردارند.

 

  • وظایف بهداشت محیط :

بازرسی و کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی؛

کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی/شیمیایی آب شرب شهری/روستایی؛

•کنترل  و مبارزه ملی با دخانیات؛
•مدیریت پسماندهای عادی و پزشکی؛
•تشدید و نظارت های بهداشتی در مناسبت ها؛
•بهداشت محیط مدارس و مساجد؛
•رسیدگی به شکایات بهداشتی (سامانه 190)؛
•برگزاری گشت های مشترک با تعزیرات، دامپزشکی، شهرداری، نیروی انتظامی، غذا و دارو، اتاق اصناف و ...؛
•کنترل و مبارزه با ناقلین بیماری ها؛
•بهداشت استخرهای شنا و مراکز تفریحی؛
•بهداشت کشاورزی و جلوگیری از آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب، پساب و آبهای نامتعارف؛
•بهداشت محیط بیمارستان؛
•کنترل بهداشتی و حفاظتی مراکز پرتو پزشکی؛
•بهداشت و ایمنی موادغذایی؛
•کنترل بهداشت هوا.
 مرکز بهداشت غرب تهران، 3 منطقه جغرافیایی تهران ( ۹، ۱۸ و ۲۱  شهرداری ) را تحت پوشش دارد. در سال ۱۴۰2 ،  ۴6 کارشناس بهداشت محیط ( 11 مرد و ۳5 زن )در ستاد غرب و ۱۶واحد بهداشت محیط مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت،  مشغول به خدمت بوده اند.
تعداد عنوان ردیف
۲۲-۱۸-۲۱-۹ مناطق تحت پوشش مرکز بهداشت غرب ۱
۱۷۲.۲ وسعت منطقه ( کیلومتر مربع ) ۲
 ۱۰۳۱۶۹۲ تعداد جمعیت تحت پوشش شهری ۳
۲۲۸ تعداد جمعیت تحت پوشش روستایی ۴
۱۸ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت شهری ۵
۰ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت روستایی ۶
۳۵ تعداد پایگاه های تحت پوشش ۷
۱۶ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت دارای واحد بهداشت محیط ۸
۱۱۸۸۸ تعداد واحدهای صنفی تحت پوشش ۹
۴6 تعداد پرسنل فعال  واحد بهداشت محیط ۱۰
۹-۱۸-۲۱-۲۲ دفاتر خدمات سلامت فعال تحت پوشش ۱۱
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • معرفی همکاران:

ردیف

نام و نام خانوادگی

سمت

شماره تماس

1

خانم مهندس کریمی

کارشناس مسئول

66023040

2

خانم مهندس عنایتی- خانم مهندس نظری خانم مهندس نصیری

کارشناس

66016025

3

آقای مهندس عقدائی

کارشناس

66023041

4

آقای مهندس کریمی- خانم مهندس شیخی

کارشناس

66098121

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
  • 1404/04/04 - 08:56
  • - تعداد بازدید: 2901
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2563
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

وبینار زنجیره سرد

برگزاری وبینار آموزشی رعایت اصول استاندارد سیستم زنجیره سرما در راستای حفظ سلامت واکسن

351374.mp3 وبینار زنجیره سرد
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب وبینار زنجیره سرد و جلسه آموزشی حضوری برای مراقبین سلامت و پزشکان مراکز و پایگاههای سلامت در تاریخ 4 تیر ماه برگزار شد.
با توجه به  اهمیت افزایش برنامه ایمن سازی و رعایت اصول استاندارد و اهمیت دادن به سیستم زنجیره سرما جهت نگهداری واکسن ها در دمای مناسب و بمنظور حفظ سلامت آن در سطوح مختلف واحدهای ارائه خدمات ایمن سازی، وبینار آموزشی روز چهارشنبه 4 تیرماه از ساعت 8 الی 9 صبح با حضور مراقبین سلامت و پزشکان مراکز و پایگاههای سلامت برگزار شد. در این وبینار در خصوص مباحث زیر  توسط آقای بیگدلو کارشناس مسئول واحد بیماریها مطالب لازم ارائه شد:
- زنجیره سرما و اهمیت آن برای برنامه ایمن سازی
-تعریف زنجیره سرما
- اجزای سیستم زنجیره سرد
-یخچالهای نگهداری واکسن
-پایش زنجیره سرد مراکز و پایگاهها
-محل قرارگیری و وضعیت یخچال بر اساس SOP 
-تراکت های روی یخچال
-تجهیزات پایش برودت یخچال
-چیدمان انواع واکسن ها
-نکات مهم در مورد نگهداری واکسن در یخچال
-ضخامت برفک یخچال،برفک زدایی و بطری آب نمک
-نقش محافظ برق در سلامت یخچال
-نحوه آماده سازی کلد باکس واکسن
-نکات مهم در مورد آیس بگ
-نحوه ثبت برودت یخچال
-مراحل و نحوه تنظیم درجه حرارت یخچال های نگهداری واکسن
-ابزارهای نظارتی زنجیره سرد
-پاسخ اضطراری در سطح شهرستان و مراکز ارائه خدمات واکسیناسیون
-چک لیست پایش زنجیره سرد و ایمن سازی
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 351374
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings