لینک دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • معرفی واحد :

  بهداشت حرفه ای : مهندسی بهداشت حرفه ای عبارتست از علم و فن پیشگیری از بیماری های ناشی از کار و ارتقای سطح سلامتی افراد شاغل از طریق شناسایی ارزیابی اندازه گیری و     کنترل عوامل زیان آور محیط کار.
 بهداشت حرفه ای از  جمله با ارزشترین دارائیهای افراد جوامع و کشورهاست که بعنوان یک استراتژی با اهمیت نه تنها سلامتی شاغلین را در نظر می گیرد بلکه تاثیر مثبت و قابل   ملاحظه ای در بهره وری و کیفیت محصولات – انگیزش کار – رضایت شغلی وکیفیت کل زندگی افراد جامعه دارد.

  •  رسالت واحد بهداشت حرفه‌ای

  حفظ ، نگهداری و ارتقاء سطح سلامت شاغلین، بهسازی محیط های کار و کاهش مخاطرات شغلی می باشد . 

  مهندسین بهداشت حرفه ای این مرکز می کوشند تا با نگهداری و بهبود حداکثر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کارکنان مشاغل مختلف تحت پوشش را از طریق پیشگیری از خطرات     تهدید کننده سلامت، مطالعه شرایط نامناسب محیط کار و اثرات سوء آن بر تندرستی، در جهت سالم سازی و بهسازی محیط کار گام موثری برای رشد و پیشرفت کشور بردارند.

 واحد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت غرب تهران دارای یک واحد ستادی و ده واحد بهداشت حرفه ای در مراکز سلامت جامع شهری ( یافت اباد، تهرانسر، تقی نیا و شهرک 

 آزادی ، شهرک ولی عصر، فردوس، شاداباد و صادقیه و سینا و والفجر)  است که مرکز شهرک ازادی علاوه بر خدمات بازرسی ،خدمات  طب کار نیز ارائه می نماید ..

  • اهم فعالیت های واحد بهداشت حرفه ای:
  • 1-بازرسی و پایش کار گا ههای تحت پوشش  بر اساس برنامه بازرسی هدفمند و انطباق شرایط کارگاهها و صنایع با مقررات بهداشتی صدور اعلام نقص و اخطاریه بهداشتی؛
  • 2-پیگیری طرح های مرتبط با برنامه های بهداشت حر فه ای از قبیل صدا، روشنایی، سیلیس، سرب، ارگونومی، مدیریت مواد شیمیایی و سلامت عوامل اجرایی پسماند و.....؛
  • 3- اجرای برنامه های آموزشی ( شاغلین- مدیران- کارآموزان و ....) با همکاری سایر واحدهای مرکز؛
  • 4-رسیدگی به درخواست صلاحیت های بهداشتی از طرف کارخانجات؛
  • 5- رسیدگی به شکوائیه‌های واصله در زمینه مسائل بهداشت حرفه‌ای؛
  • 6- پایش شرکت های ارایه دهنده خدمات سلامت کار در بخش خصوصی؛
  • 7-پایش مراکز خدمات جامع سلامت شهری؛
  • 8-نظارت بر تشکیل و عملکرد کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار و خانه های بهداشت کارگری و مراکز بهداشت کار؛
  • 9-پیگیری جهت انجام معاینات سلامت شغلی کارگران و پایش و نظارت بر مراکز ارائه دهنده خدمات طب کار؛
  • 10- معرفی کارگاههای متخلف از مقررات بهداشتی به کراجع ذیصلاح قضایی .

 

  • معرفی همکاران :

ردیف

نام و نام خانوادگی

سمت

شماره تماس

1

مهندس اسماعیل باقری

کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای

66023039

2

مهندس مهدی فرامرزی متقاعد

کارشناس بهداشت حرفه ی

66016751

3

مهندس فاطمه سیف

کارشناس بهداشت حرفه ی

66016751

4

مهندس فاطمه رئوفیان

کارشناس بهداشت حرفه ی

66023039

5

خانم  زهرا میرزایی

متصدی امور دفتری

66012751-66023039

فاکس : 66019579 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1404/07/08 - 08:54
  • - تعداد بازدید: 1733
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1708
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان ویژه کارشناس تغذیه

358371.mp3 برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان ویژه کارشناس تغذیه

گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در راستای توانمند سازی کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت با همکاری دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و گروه تغذیه دانشکده بهداشت این دانشگاه، کارگاه پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان بالای پنج سال و نوجوانان را در روز  یکشنبه 1404/07/06 برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب : این کارگاه با حضور دکتر پریسا ترابی و نعیمه نقره؛ کارشناسان ارشد دفتر بهبود تغذیه وزارت متبوع در سالن اندیشه مرکز بهداشت غرب تهران برگزار شد, الهام قنبرزاده؛ کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت در مصاحبه با روابط عمومی این معاونت گفت: این کارگاه بخشی از برنامه‌های مشترک وزارت بهداشت و یونیسف در زمینه ارتقای سلامت کودکان و نوجوانان (ایران اکو) است، که با هدف تقویت ظرفیت‌های علمی و عملی کارشناسان تغذیه و بهبود وضعیت سلامت نسل آینده برگزار می‌شود.

 و گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت با هدف توانمندسازی 93 نفر از کارشناسان تغذیه شاغل در حوزه تحت پوشش دانشگاه در زمینه پیشگیری از اضافه وزن و چاقی کودکان بالای پنج سال و نوجوانان اقدام به برگزاری کارگاه کرد.

وی ضمن بیان آمارهای ارائه شده توسط یونیسف در سال 2020 میلادی در خصوص اضافه وزن و چاقی افزود: چاقی یک مشکل عمده بهداشت عمومی با شیوع 20% در جهان است. نرخ شیوع در تمام نقاط جهان، هم در کشورهای غربی و هم در کشورهای فقیر در حال افزایش است و شیوع این بیماری در شمال آفریقا و خاورمیانه 16% است که تأثیر جدی اضافه وزن بر افراد و جوامع در سراسر جهان از نظر هزینه های بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی مرتبط بسیار جدی و تأمل برانگیز است

قنبرزاده اظهار داشت: از سال ۱۹۹۰، چاقی در بزرگسالان در سراسر جهان بیش از دو برابر و چاقی نوجوانان چهار برابر شده است.

 در سال ۲۰۲۲، بیش از ۳۹۰ میلیون کودک و نوجوان ۵ تا ۱۹ ساله اضافه وزن داشتند، از جمله ۱۶۰ میلیون نفر که با چاقی زندگی می‌کردند و در سال 2022 یک نفر از هر هشت نفر چاق بودند. در همین راستا بر آن شدیم تا با همکاری دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه، کارگاه پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان را جهت توانمندسازی کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت، برگزار کنیم.

دکتر مریم خزدوز؛ عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه ایران، با ارائه مطالب علمی و کاربردی، به بررسی ابعاد مختلف چاقی کودکان و راهکارهای پیشگیرانه پرداخت.

وی ضمن ارائه شاخصهای آنتروپومتریک و ارزیابی های تغذیه کودکان و نوجوانان، علل چاقی در این گروه های سنی را برشمرد. همچنین بررسی علل و عوامل مؤثر در بروز چاقی در کودکان و نوجوانان، نقش تغذیه صحیح و سبک زندگی سالم در پیشگیری، مداخلات بالینی و مشاوره‌های تخصصی برای خانواده‌ها، راهکارهای اجرایی برای کارشناسان تغذیه در سطح جامعه و تحلیل داده‌های آماری و روندهای جهانی در زمینه چاقی کودکان و نوجوانان، از جمله مواردی بود که مدرس کارگاه به آنها اشاره کرد.

در بخش پایانی کارگاه، کار گروهی با نظارت و تسهیل گری ناظر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و ارائه آن توسط شرکت کنندگان و پاسخگویی به سؤالات ایشان توسط دکتر خز دوز، انجام شد.

کارگاه آموزشی ویژه پزشکان با محوریت پیشگیری از چاقی کودکان با میزبانی مرکز بهداشت غرب در سالن اندیشه برگزار شد.

در راستای ارتقاء سطح دانش و توانمندسازی تیم سلامت، کارگاه آموزشی تخصصی با موضوع «پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان» روز یکشنبه ۲۸ مرداد ماه ۱۴۰۴ با حضور اعضای هسته آموزشی پزشکان برگزار شد.

این کارگاه با هدف آموزش آبشاری و انتقال دانش تخصصی به کلیه پزشکان فعال در حوزه سلامت کودک، به همت هسته آموزشی برگزارکننده و با مشارکت گسترده متخصصان برگزار شد. سخنرانان این برنامه، سرکار خانم لویزه و سرکار خانم دکتر خزدوز، با ارائه مطالب علمی و کاربردی، به بررسی ابعاد مختلف چاقی کودکان و راهکارهای پیشگیرانه پرداختند.

محورهای اصلی کارگاه شامل موارد زیر بود:

  • - بررسی علل و عوامل مؤثر در بروز چاقی در کودکان؛ 
  • - نقش تغذیه صحیح و سبک زندگی سالم در پیشگیری؛ 
  • - مداخلات بالینی و مشاوره‌های تخصصی برای خانواده‌ها؛
  • - راهکارهای اجرایی برای پزشکان در سطح جامعه؛ 
  • - تحلیل داده‌های آماری و روندهای جهانی در زمینه چاقی کودکان.
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 358371
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings