لینک دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • معرفی واحد :

  بهداشت حرفه ای : مهندسی بهداشت حرفه ای عبارتست از علم و فن پیشگیری از بیماری های ناشی از کار و ارتقای سطح سلامتی افراد شاغل از طریق شناسایی ارزیابی اندازه گیری و     کنترل عوامل زیان آور محیط کار.
 بهداشت حرفه ای از  جمله با ارزشترین دارائیهای افراد جوامع و کشورهاست که بعنوان یک استراتژی با اهمیت نه تنها سلامتی شاغلین را در نظر می گیرد بلکه تاثیر مثبت و قابل   ملاحظه ای در بهره وری و کیفیت محصولات – انگیزش کار – رضایت شغلی وکیفیت کل زندگی افراد جامعه دارد.

  •  رسالت واحد بهداشت حرفه‌ای

  حفظ ، نگهداری و ارتقاء سطح سلامت شاغلین، بهسازی محیط های کار و کاهش مخاطرات شغلی می باشد . 

  مهندسین بهداشت حرفه ای این مرکز می کوشند تا با نگهداری و بهبود حداکثر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کارکنان مشاغل مختلف تحت پوشش را از طریق پیشگیری از خطرات     تهدید کننده سلامت، مطالعه شرایط نامناسب محیط کار و اثرات سوء آن بر تندرستی، در جهت سالم سازی و بهسازی محیط کار گام موثری برای رشد و پیشرفت کشور بردارند.

 واحد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت غرب تهران دارای یک واحد ستادی و ده واحد بهداشت حرفه ای در مراکز سلامت جامع شهری ( یافت اباد، تهرانسر، تقی نیا و شهرک 

 آزادی ، شهرک ولی عصر، فردوس، شاداباد و صادقیه و سینا و والفجر)  است که مرکز شهرک ازادی علاوه بر خدمات بازرسی ،خدمات  طب کار نیز ارائه می نماید ..

  • اهم فعالیت های واحد بهداشت حرفه ای:
  • 1-بازرسی و پایش کار گا ههای تحت پوشش  بر اساس برنامه بازرسی هدفمند و انطباق شرایط کارگاهها و صنایع با مقررات بهداشتی صدور اعلام نقص و اخطاریه بهداشتی؛
  • 2-پیگیری طرح های مرتبط با برنامه های بهداشت حر فه ای از قبیل صدا، روشنایی، سیلیس، سرب، ارگونومی، مدیریت مواد شیمیایی و سلامت عوامل اجرایی پسماند و.....؛
  • 3- اجرای برنامه های آموزشی ( شاغلین- مدیران- کارآموزان و ....) با همکاری سایر واحدهای مرکز؛
  • 4-رسیدگی به درخواست صلاحیت های بهداشتی از طرف کارخانجات؛
  • 5- رسیدگی به شکوائیه‌های واصله در زمینه مسائل بهداشت حرفه‌ای؛
  • 6- پایش شرکت های ارایه دهنده خدمات سلامت کار در بخش خصوصی؛
  • 7-پایش مراکز خدمات جامع سلامت شهری؛
  • 8-نظارت بر تشکیل و عملکرد کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار و خانه های بهداشت کارگری و مراکز بهداشت کار؛
  • 9-پیگیری جهت انجام معاینات سلامت شغلی کارگران و پایش و نظارت بر مراکز ارائه دهنده خدمات طب کار؛
  • 10- معرفی کارگاههای متخلف از مقررات بهداشتی به کراجع ذیصلاح قضایی .

 

  • معرفی همکاران :

ردیف

نام و نام خانوادگی

سمت

شماره تماس

1

مهندس اسماعیل باقری

کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای

66023039

2

مهندس مهدی فرامرزی متقاعد

کارشناس بهداشت حرفه ی

66016751

3

مهندس فاطمه سیف

کارشناس بهداشت حرفه ی

66016751

4

مهندس فاطمه رئوفیان

کارشناس بهداشت حرفه ی

66023039

5

خانم  زهرا میرزایی

متصدی امور دفتری

66012751-66023039

فاکس : 66019579 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1404/05/14 - 07:55
  • - تعداد بازدید: 2456
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2260
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

مصاحبه با خانم دکتر سیف اللهی متخصص کودکان در خصوص مزایای تغذیه شیرمادر در کودکان چیست؟

353919.mp3 مصاحبه با خانم دکتر سیف اللهی متخصص کودکان در خصوص مزایای تغذیه شیرمادر در کودکان چیست؟

خانم دکتر قطعا مزایای تغذیه با شیر مادر بر هیچکس پوشیده نیست اما خواهش می کنم در ابن خصوص توضیحانی  بفرمایید.

شیر مادر باعث کاهش ابتلا به فشار خون در دوران کودکی و بزرگسالی می‌شود و نقش حفاظتی در برابر بیماریهای قلبی عروقی دارد. تغذیه پستانی اضافه وزن و چاقی را کاهش می‌دهد. از آنجا که تغذیه پستانی ممکن است خطر چاقی را کاهش دهد، کمپین های ملی برای جلوگیری از چاقی باید با حمایت ازتغذیه پستانی آغاز شود. مطالعات اخیر همچنان بر اهمیت تغذیه ازسینه مادر برای کاهش خطر ابتلا به آسم تاکید دارند. مشاهده شده تغذیه طولانی مدت با شیر مادر بیشترین اثرمحافظتی دربرابر آسم را در 4 سال اول پس از تولد و حداقل تا 8 سالگی دارد. ثابت شده است که تغذیه ازسینه مادر خطر ابتلا به رینیت آلرژیک و اگزماها و حساسیت های پوستی ر ادر کودکان کاهش میدهد. توصیه آکادمی اطفال امریکا برای کاهش ابتلا به حساسیت های پوستی و رینیت آلرژیک و اگزما ، تغذیه انحصاری ازسینه مادر بمدت حدود 6 ماه است.

هم چنین مصرف شیر مادر ابتلا به بیماری های التهابی گوارشی مانند کرون و کولیت اولسرو یا بیماریهای ایمنی گوارشی مانند سلیاک را کاهش می‌دهد.هم چنین شیر مادر نقش به سزایی در کاهش ابتلا به لوسمی و لنفوم و سرطان‌های خون در کودکان دارد. به طوریکه شیر مادر خواران 20 درصد کمتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به لوسمی قرار دارند.

کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌شوند بخصوص در 6 ماه اول تولد ضریب هوشی یا IQ بالاتری دارند، همچنین کمتر مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم و سندرم بیش فعالی و کم توجهی(ADHD) می‌شوند.کودکان شیر مادرخوار آسیب‌ها و پوسیدگی های دندانی کمتری دارند.علاوه بر تمامی این اثرات کودکان شیر مادرخوار آرامش بیشتری دارند و کمتر به اختلالات روحی روانی و عاطفی مبتلا می‌شوند. زیرا تماس پوست با پوست بدن شیرخوار و مادر و تماس چشمی آنها باعث کاهش تنش‌ها و اضطراب و استرس مادر و شیرخوار می‌شود.مطالعات ثابت کرده اند شیر مادر خواران در بزرگسالی کمتر تمایل به سیگار و مواد مخدر دارند و آمار استفاده از دخانیات یا خشونت‌های خانوادگی در آنها بسیار پایین تر است.

علاوه بر تمامی این اثرات شیر دهی از پستان برای خود مادر هم بسیار مفید است. پیوند عاطفی قوی بین مادر و شیرخوار ایجاد می‌کند که باعث کاهش ابتلا به افسردگی های بعد از زایمان می‌شود.بعد از زایمان شیردهی منظم ،به کاهش وزن مادر کمک بسزایی می‌کند. این کاهش وزن از ابتلا مادر به پرفشاری خون، چربی خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی در سنین جوانی جلوگیری می‌کند. علاوه بر آن شیردهی از پستان خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان و آندومتر و تیرویید را در مادر نیز کاهش می‌دهد. مادرانی که به کودکان خود شیر می‌دهند معمولا خواب بهتری دارند و از اختلالات خواب کمتری رنج می‌برند.

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 353919
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings