لینک دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • معرفی واحد :

  بهداشت حرفه ای : مهندسی بهداشت حرفه ای عبارتست از علم و فن پیشگیری از بیماری های ناشی از کار و ارتقای سطح سلامتی افراد شاغل از طریق شناسایی ارزیابی اندازه گیری و     کنترل عوامل زیان آور محیط کار.
 بهداشت حرفه ای از  جمله با ارزشترین دارائیهای افراد جوامع و کشورهاست که بعنوان یک استراتژی با اهمیت نه تنها سلامتی شاغلین را در نظر می گیرد بلکه تاثیر مثبت و قابل   ملاحظه ای در بهره وری و کیفیت محصولات – انگیزش کار – رضایت شغلی وکیفیت کل زندگی افراد جامعه دارد.

  •  رسالت واحد بهداشت حرفه‌ای

  حفظ ، نگهداری و ارتقاء سطح سلامت شاغلین، بهسازی محیط های کار و کاهش مخاطرات شغلی می باشد . 

  مهندسین بهداشت حرفه ای این مرکز می کوشند تا با نگهداری و بهبود حداکثر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کارکنان مشاغل مختلف تحت پوشش را از طریق پیشگیری از خطرات     تهدید کننده سلامت، مطالعه شرایط نامناسب محیط کار و اثرات سوء آن بر تندرستی، در جهت سالم سازی و بهسازی محیط کار گام موثری برای رشد و پیشرفت کشور بردارند.

 واحد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت غرب تهران دارای یک واحد ستادی و ده واحد بهداشت حرفه ای در مراکز سلامت جامع شهری ( یافت اباد، تهرانسر، تقی نیا و شهرک 

 آزادی ، شهرک ولی عصر، فردوس، شاداباد و صادقیه و سینا و والفجر)  است که مرکز شهرک ازادی علاوه بر خدمات بازرسی ،خدمات  طب کار نیز ارائه می نماید ..

  • اهم فعالیت های واحد بهداشت حرفه ای:
  • 1-بازرسی و پایش کار گا ههای تحت پوشش  بر اساس برنامه بازرسی هدفمند و انطباق شرایط کارگاهها و صنایع با مقررات بهداشتی صدور اعلام نقص و اخطاریه بهداشتی؛
  • 2-پیگیری طرح های مرتبط با برنامه های بهداشت حر فه ای از قبیل صدا، روشنایی، سیلیس، سرب، ارگونومی، مدیریت مواد شیمیایی و سلامت عوامل اجرایی پسماند و.....؛
  • 3- اجرای برنامه های آموزشی ( شاغلین- مدیران- کارآموزان و ....) با همکاری سایر واحدهای مرکز؛
  • 4-رسیدگی به درخواست صلاحیت های بهداشتی از طرف کارخانجات؛
  • 5- رسیدگی به شکوائیه‌های واصله در زمینه مسائل بهداشت حرفه‌ای؛
  • 6- پایش شرکت های ارایه دهنده خدمات سلامت کار در بخش خصوصی؛
  • 7-پایش مراکز خدمات جامع سلامت شهری؛
  • 8-نظارت بر تشکیل و عملکرد کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار و خانه های بهداشت کارگری و مراکز بهداشت کار؛
  • 9-پیگیری جهت انجام معاینات سلامت شغلی کارگران و پایش و نظارت بر مراکز ارائه دهنده خدمات طب کار؛
  • 10- معرفی کارگاههای متخلف از مقررات بهداشتی به کراجع ذیصلاح قضایی .

 

  • معرفی همکاران :

ردیف

نام و نام خانوادگی

سمت

شماره تماس

1

مهندس اسماعیل باقری

کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای

66023039

2

مهندس مهدی فرامرزی متقاعد

کارشناس بهداشت حرفه ی

66016751

3

مهندس فاطمه سیف

کارشناس بهداشت حرفه ی

66016751

4

مهندس فاطمه رئوفیان

کارشناس بهداشت حرفه ی

66023039

5

خانم  زهرا میرزایی

متصدی امور دفتری

66012751-66023039

فاکس : 66019579 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1404/09/15 - 12:39
  • - تعداد بازدید: 352
  • - تعداد بازدید کنندگان: 336
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

پیام کارشناس مسئول تغذیه به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم با تأکید بر نان سالم

نان کامل یکی از اصلی‌ترین و ارزشمندترین اقلام غذایی سفره خانواده‌های

363423.mp3 پیام کارشناس مسئول تغذیه به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم با تأکید بر نان سالم

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب و به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم(15تا30 آذر ماه14049) با عنوان نانو سلامت خانم لویزه کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت غرب پیامی را در این خصوص به شرح زیر بیان کرد

نان کامل یکی از اصلیترین و ارزشمندترین اقلام غذایی سفره خانوادههای

ایرانی است که با حفظ تمام اجزای دانه از جمله سبوس، جوانه و آندوسپرم، سرشار از فیبر، ویتامینهای گروه B، پروتئین گیاهی، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی ضروری میباشد . بر اساس مطالعات علمی مصرف نان کامل،  نقش مؤثری در بهبود عملکرد دستگاه گوارش، پیشگیری از یبوست، کنترل قند خون، کاهش خطر بیماریهای قلبی و کمک به مدیریت وزن دارد و به عنوان یک منبع انرژی پایدار، میتواند در ارتقای سلامت جامعه سهم بسزایی ایفا کند.کشور ما ایران، به دلیل فرهنگ غذایی غنی و جایگاه ویژه نان در سبد غذایی مردم، از بالاترین میزان مصرف سرانه نان در جهان برخوردار است؛ از این رو توجه به کیفیت نان و ترویج مصرف نان کامل، ضرورتی مهم در مسیر حفظ و ارتقای سلامت جامعه محسوب میشود. استفاده از نان کامل در تغذیه روزانه 

خانوادهها، اقدامی ساده اما مؤثر است که میتواند در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و کاهش هزینههای درمانی نقش چشمگیری داشته باشد

در این بین می توان به ویژگی‌های نان خوب یا سالم ترین نان ها اشاره ای داشت .

گندم بیشتر از ۴ ماه در انبار نمانده و کمترین سبوس‌گیری انجام شده باشد، همچنین ورآمدن خمیر طبیعی و بدون استفاده از جوش شیرین بوده و  از زمان خمیرگیری تا پخت حداقل ۲ ساعت گذشته باشد و حاوی مقادیر کمی نمک باشد.

هر چه میزان سبوس‌گیری پایین‌تر باشد نان از لحاظ ارزش غذایی کیفیت بهتری را خواهد داشت.

با توجه به اهمیت مصرف نان های سبوس دار که شامل پیشگیری از بیماری های گوارشی و یبوست و دیابت و فشار خون، کنترل اشتها است اما باید توجه داشت که برای تهیه این نان ها حتما باید از آرد سبوس دار استفاده شود و اضافه کردن سبوس به روی نان نه تنها سودمند نیست که برای سلامتی مضر می‌باشد.

نان‌های صنعتی که در کارخانه‌های بهداشتی تولید نان طبخ می‌شوند، از بهترین و سالم‌ترین نان‌ها هستند چرا که به شیوه‌ای بهداشتی تهیه می‌شوند و دخالت نیروی انسانی در آنها کمتر است.

" پویش ملی نان کامل" فرصتی مغتنم برای تولیدکنندگان، نانوایان، مسئولان حوزه سلامت و بویژه خانواده های گرامی است تا با انتخاب هوشمندانه و مصرف نان کامل، گامی مهم در راستای تغذیه سالم و ارتقای سلامت فردی و اجتماعی بردارند. بدون شک فراهم سازی دسترسی جامعه به نان سالم و با کیفیت، نیازمند همکاری و مشارکت تمام بخش هاست و این مهم جز با ارتقای آگاهی عمومی و تغییر رفتارهای تغذیه ای و افزایش دسترسی مردم به نان کامل محقق نمی‌شود. 

امید است با هم افزایی، مسئولیت پذیری و فرهنگ سازی صحیح، شاهد گسترش مصرف نان کامل و تقویت سفره‌ای سالم تر برای خانواده های عزیز ایرانی باشیم.

 

مهشید لویزه

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 363423
:
کلیدواژه ها
اکرم  عزتی
خبرنگار

اکرم عزتی

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings