سایت پیشین مرکز

معرفی واحد:

واحد گسترش شبکه

واحد گسترش شبکه یکی از واحد های ستادی مرکز بهداشت است  وظیفه اصلی آن گسترش و توسعه واحد های سلامت، تامین نیروی انسانی، بهبود استاندارد تجهیزات و فضای فیزیکی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت وخانه‌های بهداشت است. براساس اهداف PHC  مهمترین رسالت این واحد، تسهیل دسترسی برای عموم مردم به منظور دسترسی عادلانه  به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

از جمله وظایف واحد گسترش شبکه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. توسعه واحدهای بهداشتی و درمانی: جانمایی واحد های سلامت بر اساس نقشه پراکندگی جمعیت، مکان‌یابی، ایجاد و راه‌اندازی واحدها، بازنگری دوره ای طرح گسترش شبکه‌
  2. بهبود استاندارد فضای فیزیکی: توسعه و بهبود استاندارد واحدهای بهداشتی درمانی، اولویت بندی احداث، تعیین مکان برای احداث، نظارت و هماهنگی در احداث بناها
  3. تامین، توزیع و بهبود استاندارد تجهیزات: برآورد نیاز، تامین اعتبار و توزیع تجهیزات واحدهای تحت پوشش
  4. مدیریت نیروی انسانی: برآورد تعداد نیروی مورد نیاز و تامین نیازها و اولویت‌های نیروی انسانی واحدهای بهداشتی-درمانی، توزیع و نظارت بر اجرای ضوابط مربوطه.
  5. پایش و ارزشیابی: برنامه ریزی ، نظارت بر واحدها و اجرای آن، پایش و ارزشیابی خدمات و اثر بخشی آنها.
  6. آموزش و بازآموزی: آموزش بدو خدمت تیم سلامت، نظارت بر حسن اجرای آموزش تیم سلامت ونیاز سنجی و نظارت بر آموزش بهورزان
  7. امور بهورزی: نظارت،پیگیری و بررسی شاخص های سلامت  و امور خانه بهداشت
  8. مدیریت و کاهش خطر در بلایا و حوادث: مدیریت کاهش خطر بلایا در نظام سلامت فرآیندی است منظم به منظور بهره مندی حداکثری از ظرفیت های سازمانی، اجرایی و مهارتی نظام سلامت، با هدف به حداقل رساندن پیامدهای سوء سلامتی مخاطرات طبیعی و انسان ساخت در سطح جامعه و تسهیلات و منابع بهداشتی درمانی، از طریق پیشگیری از مخاطرات و کاهش آسیب، ارتقای آمادگی، پاسخ به موقع و بازیابی، با رویکرد توسعه پایدار.

 

 

معرفی همکاران :

ردیف

نام و نام خانوادگی

سمت

شماره تماس (داخلی)

1

جناب آقای وحید علی محمدی

کارشناس مسئول واحد گسترش شبکه

داخلی 123-66016027

2

صغری همتی

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 228-66082686

3

افسانه هدایتی خواه

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 228-66082686

4

مهری دارابی

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 118-66016027

5

فریده محمدیان

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 118-66016027

6

بنفشه تفقدی

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 128-66008130

7

اکرم بیرالوند

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 128-66008130

8

ندا عرفانی نیا

کارشناس کاهش خطر در بلایا و حوادث

داخلی 122-66016027

9

علیرضا حسینی مقدم

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 228-66082686

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1402/07/17 - 10:32
  • - تعداد بازدید: 1440
  • - تعداد بازدید کنندگان: 898
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

به مناسبت 17 مهر روز جهانی تخم مرغ

21023.mp3 به مناسبت 17 مهر روز جهانی تخم مرغ

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب ، خانم دکتر علایی رئیس مرکز بهداشت غرب  به مناسبت روز جهانی تخم مرغ در پیامی بر اهمیت مصرف و خواص تغذیه ای تخم مرغ تاکید داشتند .

تخم مرغ نه تنها یک وعده خوشمزه ،کامل و همچنین عنصر جدایی ناپذیر برای تهیه انواع غذاها است. سال هاست که تخم مرغ به عنوان یک منبع غذایی کامل و طبیعی مطرح شده است.این ویژگی به دلیل مواد مغذی استثنایی تخم مرغ است که دارای پروتئین با کیفیت بالا(دارای 9 اسید آمینه ضروری) و مقادیر قابل توجهی از ویتامین و مواد معدنی ضروری است. علاوه بر این تخم مرغ حاوی کولین می باشد که تاثیر قابل توجه بر عملکرد سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه ، به روی سلامت قلب و عروق نیز موثر است.

تخم مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه ب به ویژه B12 نیز هست که در روند تبدیل هموسستئین به مولکول های بدون خطر نقش دارد.

لوتئین و گزانتین موجود در زرده تخم مرغ با حداکثر تاثیر گذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها ، از تحلیل رفتن لایه ماکولار شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می کند.

بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخم مرغ را به گذشته درخشان خود برگردانده بلکه جایگاه آن را به عنوان یک غذای کاربردی بالا برده است.

تخم مرغ یک غذا ارزشمند با قیمت مناسب است. تخم مرغ نه نتها بالاترین منبع پروتئین مطلوب قابل مصرف است بلکه تمام ویتامین ها بجز ویتامین Cو مواد معدنی ضروری را داراست.

در حال حاضر سرانه مصرف تخم مرغ در کشور ما نسبت به سرانه مصرف کشورهای توسعه یافته بسیار پایین تر است. قابل توجه آن است که همین میزان پایین  اغلب به شکل مصرف در فرآورده های غذایی مانند سس، کیک و شیرینی جات ، ماکارونی و فرآورده های گوشتی در کاخانجات و تهیه انواع کوکو،کتلت در منزل و رستوران ها کاربرد دارد و فقط میزان بسیار کمی از آن به صورت کامل و مستقیم در تغذیه خانوار به ویژه گروه های در معرض خطر چون مادران باردار و شیرده ، کودکان و نوجوانان قرار می گیرد و جایگاه مناسبی در صبحانه یا سایر وعده های غذایی ندارد.

با توجه به رسالت مرکز بهداشت غرب در خصوص فرهنگ سازی و آموزش تغذیه سالم به تمامی گروه های هدف جامعه در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش برنامه های آموزشی در خصوص ارزش تغذیه ای تخم مرغ و ترغیب خانواده ها به اصلاح الگوی مصرف و سبد غذایی خانوار برگزار می شود.

جلسات آموزشی در کارخانجات/ ادارات/ سرای محلات/ مدارس و مهدهای کودک در سطح ستادی و مراکز خدمات جامع سلامت توسط کارشناسان تغذیه از دیگر برنامه های اصلاح الگوی تغذیه می باشد.

 

دکتر ماهرخ علایی جنت مکان

رئیس مرکز بهداشت غرب

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 21023
:
کلیدواژه ها
مرکز بهداشت غرب تهران           واحد روابط عمومی
خبرنگار

مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings