سایت پیشین مرکز

معرفی واحد:

واحد گسترش شبکه

واحد گسترش شبکه یکی از واحد های ستادی مرکز بهداشت است  وظیفه اصلی آن گسترش و توسعه واحد های سلامت، تامین نیروی انسانی، بهبود استاندارد تجهیزات و فضای فیزیکی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت وخانه‌های بهداشت است. براساس اهداف PHC  مهمترین رسالت این واحد، تسهیل دسترسی برای عموم مردم به منظور دسترسی عادلانه  به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

از جمله وظایف واحد گسترش شبکه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. توسعه واحدهای بهداشتی و درمانی: جانمایی واحد های سلامت بر اساس نقشه پراکندگی جمعیت، مکان‌یابی، ایجاد و راه‌اندازی واحدها، بازنگری دوره ای طرح گسترش شبکه‌
  2. بهبود استاندارد فضای فیزیکی: توسعه و بهبود استاندارد واحدهای بهداشتی درمانی، اولویت بندی احداث، تعیین مکان برای احداث، نظارت و هماهنگی در احداث بناها
  3. تامین، توزیع و بهبود استاندارد تجهیزات: برآورد نیاز، تامین اعتبار و توزیع تجهیزات واحدهای تحت پوشش
  4. مدیریت نیروی انسانی: برآورد تعداد نیروی مورد نیاز و تامین نیازها و اولویت‌های نیروی انسانی واحدهای بهداشتی-درمانی، توزیع و نظارت بر اجرای ضوابط مربوطه.
  5. پایش و ارزشیابی: برنامه ریزی ، نظارت بر واحدها و اجرای آن، پایش و ارزشیابی خدمات و اثر بخشی آنها.
  6. آموزش و بازآموزی: آموزش بدو خدمت تیم سلامت، نظارت بر حسن اجرای آموزش تیم سلامت ونیاز سنجی و نظارت بر آموزش بهورزان
  7. امور بهورزی: نظارت،پیگیری و بررسی شاخص های سلامت  و امور خانه بهداشت
  8. مدیریت و کاهش خطر در بلایا و حوادث: مدیریت کاهش خطر بلایا در نظام سلامت فرآیندی است منظم به منظور بهره مندی حداکثری از ظرفیت های سازمانی، اجرایی و مهارتی نظام سلامت، با هدف به حداقل رساندن پیامدهای سوء سلامتی مخاطرات طبیعی و انسان ساخت در سطح جامعه و تسهیلات و منابع بهداشتی درمانی، از طریق پیشگیری از مخاطرات و کاهش آسیب، ارتقای آمادگی، پاسخ به موقع و بازیابی، با رویکرد توسعه پایدار.

 

 

معرفی همکاران :

ردیف

نام و نام خانوادگی

سمت

شماره تماس (داخلی)

1

جناب آقای وحید علی محمدی

کارشناس مسئول واحد گسترش شبکه

داخلی 123-66016027

2

صغری همتی

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 228-66082686

3

افسانه هدایتی خواه

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 228-66082686

4

مهری دارابی

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 118-66016027

5

فریده محمدیان

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 118-66016027

6

بنفشه تفقدی

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 128-66008130

7

اکرم بیرالوند

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 128-66008130

8

ندا عرفانی نیا

کارشناس کاهش خطر در بلایا و حوادث

داخلی 122-66016027

9

علیرضا حسینی مقدم

کارشناس گسترش شبکه

داخلی 228-66082686

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1402/11/01 - 08:02
  • - تعداد بازدید: 908
  • - تعداد بازدید کنندگان: 440
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
نمک کم اما تصفیه شده ید دار

پیام ریاست مرکز بهداشت غرب به مناسبت هفته اول" چهاردهمین پویش اطلاع رسانی تغذیه سالم "

322567.mp3 پیام ریاست مرکز بهداشت غرب به مناسبت هفته اول" چهاردهمین پویش اطلاع رسانی تغذیه سالم "

خانم دکنر ماهرخ علایی جنت مکان ،رئیس مرکر بهداشت غرب تهران به مناسبت شروع  پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در پیامی ر خصوص هفته اول این پویش که اطلاع رسانی در خصوص مصرف نمک تصفیه شده ید دار بیان کرد :

 

این پویش با هدف اطلاع رسانی در خصوص مصرف نمک تصفیه شده ید دار و ارتقای دانش جامعه در خصوص شیر و لبنیات؛ از 1 تا 15 بهمن برگزار می شود.

براساس برآوردهای موجود میزان دریافت روزانه نمک در کشور 10-15 گرم (2 برابر مقادیر توصیه شده سازمان جهانی بهداشت،5 گرم در روز) میباشد و متوسط مصرف جهانی بزرگسالان 4310 میلی گرم در روز سدیم (معادل 10.78 گرم در روز نمک) است . این میزان بیش از دو برابر توصیه سازمان بهداشت جهانی برای بزرگسالان کمتر از 2000 میلی گرم در روز سدیم (معادل کمتر از 5 گرم در روز نمک) است. در کشورهای توسعه یافته بیشتر از 80% نمک مصرفی نمکهای پنهان در مواد غذایی میباشد ولی در کشور ما با توجه به الگوی مصرف مواد غذایی ، بیشترین منبع نمک غذاهای خانگی میباشد.با توجه به اینکه نان غلات قوت غالب در کشور ما میباشد روزانه مقادیر زیادی نمک به صورت نا محسوس دریافت می کنیم..

استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی که وابسته به این ریز مغذی است، می باشد. نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر ، ناهنجاری های مادرزادی ، افزایش موارد سقط ومرده زایی ،  هیپوتیروئیدی مادرزادی ، کرولالی مادرزادی ، کاهش بهره هوشی  همراه است و به این دلیل وزارت بهداشت تاکید بر مصرف نمک یددار تصفیه شده که می تواند ید مورد نیاز را به بدن برساند ، می کند.

نمک دریا نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصی ها ازجمله فلزات سنگین است که خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است.  علاوه برداشتنن نا خالصی ها ، نمک دریا دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند.

در مورد سنگ نمک نیز باید یادآور شد که بیشترین مصرف این نوع نمک برای یخ‌زدایی به کار می‌رود و این نوع نمک برای مصرف نمی باشد.

باید توجه داشت نمک های رنگی نیز تصفیه نشده و فاقد ید کافی هستند و مصرف آنها موجب آسیب به سلامت کلیه و کبد می شود.

با توجه به شعار پویش تغذیه سالم با عنوان "نمک کم اما تصفیه شده ید دار"،تمرکز بر آموزش ها توسط پرسنل بهداشتی در خصوص کاهش مصرف نمک توصیه می شود چرا که مصرف زیاد نمک  مهمترین عامل افزایش فشارخون است همچنین با توجه به کاهش دریافت شیر و لبنیات، میزان کلسیم دریافتی گروه های هدف کاهش یافته است و از سوی دیگر باید توجه شودکه مصرف بالای نمک سبب دفع کلسیم از بدن شده فرد را در وضعیت کمبود یا تشدید آن قرار می دهد.

با توجه به وجود نمک های غیر استاندارد در سطح مناطق تحت پوشش همچنان آموزش به تمامی گروه های هدف در خصوص مصرف تنها نمک ید دار تصفیه شده آن هم به میزان کم جزو اولویت های آموزشی همکاران این مرکز می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 322567
:
کلیدواژه ها
مرکز بهداشت غرب تهران           واحد روابط عمومی
خبرنگار

مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی

Template settings