سایت پیشین مرکز

                  مراجعین و شهروندان 

              کارت بهداشت https://behdashtkart.ir


                  شرح فرآیند: 1. مراجعه متقاضیان دریافت کارت تندرستی به دفاتر پیشخوان 2. احراز هویت 3. پرداخت هزینه 4. مراجعه متقاضی به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی 5. پرداخت هزینه ویزیت پزشک 6. مراجعه به پزشک و انجام معاینات و درخواست آزمایش 7. مراجعه فرد به آزمایشگاه 8. مراجعه مجدد فرد به مرکز خدمات سلامت و مشاهده نتیجه آزمایش فرد 9. تصمیم گیری پزشک مبنی بر تائید یا رد صلاحیت فرد 10.ارسال نتیجه به دفاتر پیشخوان 11. مراجعه فرد به دفتر پیشخوان و دریافت کارت تندرستی

 

 

 

               صدور مجوز شروع فعالیت صنف و یا صنعت 

ثبت اصناف در سامانه و اخذ QR CODE  https://sameh.behdasht.gov.ir/guilds/

 

 

 

         سامانه ارتباط مردمی 190 - رسیدگی به شکایات وزرات بهداشت (تماس با شماره 190)

 

 

            صدور مجورهای بهداشتی بخش درمان https://parvaneh.behdasht.gov.ir

                 (موافقت اصولی: صدور، تمدید، ابطال،تغییر نام و افزایش بخش/تجهیزات/تخت و ..

                  پروانه بهره برداری: صدور، تمدید، افزایش بخش جدید، تعطیلی بخش، راه اندازی تجهیزات/ تخت

                  پروانه مسئول فنی: صدور، تمدید، تغییر شیفت کاری، انصراف، پروانه المثنی و ...

                    اعلام مفقودی پروانه)

 

 

              صدور مجوز های بهداشتی کارخانه ها و کارگاه ها ی مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی www.ttac.it

(صدور پروانه بهره برداری و مسئول فنی کارخانجات محصولات غذایی،

آرایشی و بهداشتی توسط کارخانجات و واحدهای تولیدی)

 

 

              شبکه ملی آزمایشگاه  Fdlabnet.fda.gov.ir

(ارسال درخواست آزمایش بر روی نمونه های گرفته شده از کارخانجات و سطح عرضه توسط اداره نظارت و شبکه های بهداشت

ارسال پاسخ آزمون های انجام شده به متقاضیان توسط آزمایشگاه کنترل غذا و دارو و  پرداخت هزینه های آزمون ها توسط متقاضیان)

 

            صدور مجوز های داروخانه https://pharmacy.fda.gov.ir

(استعلام سابقه اشتغال، اعلام شروع بکار، بهره برداری از داروخانه، معرفی قائم مقام مسوول فنی، معرفی، تمدید و قطع همکاری مسوول فنی، تغییر شیفت کاری، معرفی جانشین موسس، درخواست جابجایی و انتقال مکان داروخانه، ابطال و تاسیس همزمان، اعلام بازگشایی داروخانه تعطیل شده، درخواست شبانه روزی شدن، ابطال مجوز داروخانه، درخواست صدور مجوز فروش اینترنتی اقلام غیر دارویی داروخانه در سامانه)       

  

              سامانه صدور کارت  واکسیناسیون کرونا https://vcr.salamat.gov.ir/fa

 

                   گزارش خطا در کارت دیجیتال واکسن            https://issue.salamat.gov.ir

 

                      سامانه تدارکات دولت https://setadiran.ir/setad/cms

 

  • 1402/11/08 - 09:50
  • - تعداد بازدید: 3457
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2574
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

پیام ریاست محترم مرکز بهداشت غرب در هفته دوم پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم

323194.mp3 پیام ریاست محترم مرکز بهداشت غرب در هفته دوم پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم
00:00
00:00
دانلود
00:00
00:00
دانلود
00:00
00:00
دانلود

چهاردهمین پویش ملی تغذیه سالم

از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی

ﺷﻴــﺮ ﻳﻚ ﻏﺬﺍﻱ ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا،  ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭتعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ. ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﻱ ﻟﺒﻨﻲ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ ﻣﻲ ﺑﺎﺷند ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺟﻬﺖ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮان­ها، ﺩﻧﺪﺍﻥ­ﻫﺎ ﻭ پوﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲﺷﻮﺩ. ﺗﻨﻮﻉ ﺍﺟﺰﺍﻱ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺩﺭ ﺷﻴﺮ ﺑﺎﻋﺚ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻣﺼﺮﻑ ﻳﻚ ﻟﻴـﻮﺍﻥ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺑﺘﻮﺍﻥ ﺑﺨﺶ ﻋﻤﺪﻩ ﺍﻱ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﺿﺮﻭﺭﻱ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺪﻥ ﺭﺍ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛـﺮﺩ.

مصرف لبنیات از جمله شیر به میزان قابل توجهی تحت تأثیر طیفی از عوامل مختلف، از جمله فراهم بودن مواد غذایی، دسترسی به مواد غذایی و انتخاب های غذایی است که هر یک به نوبه خود تحت تأثیر عوامل متعدد قرار دارند. عوامل پیچیده و متعددی فراتر از تصمیمات شخصی بر انتخاب و الگوهای رژیم غذایی تأثیر می گذارد. در سطح فردی عواملی چون الگوی مصرف (علایق، ذائقه ها، طبقه اجتماعی،نژاد، قومیت، محل سکونت) و باورها و آگاهی های مردم در مورد شیر و فرآورده های شیری و تأثیر آن بر سلامت در انتخاب و مصرف لبنیات تأثیر گذار است.

درکشور ما  متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است. طی دهه اخیر مصرف لبنیات در خانوارهای ایرانی روند کاهشی داشته است و به حدود 164 گرم در روز رسیده است. با توجه به اهمیت مصرف این گروه غذایی برای تمامی افراد  به ویژه مادران باردار و شیرده و کودکان و نوجوان در سنین رشد، اطلاع رسانی و ارتقاء آگاهی در مورد ارزش غذایی این گروه دارای اهمیت شایانی است که تمامی پرسنل بهداشتی شامل مراقبین سلامت، کارشناسان تغذیه و پزشکان آموزش های لازم در این زمینه را به تمامی گروه های سنی ارائه می دهند.

یک واحد از گروه  شیر و لبنیات برابر است با :

  • یک لیوان شیر یا ماست کم چرب(کمتر از1.5درصد)، یا
  • 45 تا 60 گرم پنیر معمولی معادل دو قوطی کبریت، یا
  • یک چهارم لیوان کشک، یا                                                                                 
  • لیوان دوغ کم نمک

سایر فرآورده های لبنی مثل سرشیر ، خامه و کره که حاوی چربی هستند از نظر تغذیه ای در گروه شیر و لبنیات قرار نمی گیرند و توصیه می شود کمتر مصرف شوداگر در طول روز یک لیوان شیر، یک لیوان ماست و دو قوطی کبریت پنیر مصرف شود در واقع 3 واحد از گروه شیر و لبنیات خورده شده است و یا اگر دو لیوان ماست و دوقوطی  کبریت پنیر در طول روز مصرف شود، در این صورت 3 واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است .

لبنیات  جزو غذاهای سالم و غنی از مواد مغذی محسوب می شود زیرا منابع خوبی از کلسیم ، پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری مانند  فسفرو ویتامین A، B12 و B2 می باشد.

 

بهترین منبع کلسیم شیر و لبنیات است

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 323194
:
کلیدواژه ها
مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی
خبرنگار

مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی

Template settings
Close menu