لینک دانشگاه علوم پزشکی ایران

                  مراجعین و شهروندان 

              کارت بهداشت https://behdashtkart.ir


                  شرح فرآیند: 1. مراجعه متقاضیان دریافت کارت تندرستی به دفاتر پیشخوان 2. احراز هویت 3. پرداخت هزینه 4. مراجعه متقاضی به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی 5. پرداخت هزینه ویزیت پزشک 6. مراجعه به پزشک و انجام معاینات و درخواست آزمایش 7. مراجعه فرد به آزمایشگاه 8. مراجعه مجدد فرد به مرکز خدمات سلامت و مشاهده نتیجه آزمایش فرد 9. تصمیم گیری پزشک مبنی بر تائید یا رد صلاحیت فرد 10.ارسال نتیجه به دفاتر پیشخوان 11. مراجعه فرد به دفتر پیشخوان و دریافت کارت تندرستی

 

 

 

               صدور مجوز شروع فعالیت صنف و یا صنعت 

ثبت اصناف در سامانه و اخذ QR CODE  https://sameh.behdasht.gov.ir/guilds/

 

 

 

         سامانه ارتباط مردمی 190 - رسیدگی به شکایات وزرات بهداشت (تماس با شماره 190)

 

 

            صدور مجورهای بهداشتی بخش درمان https://parvaneh.behdasht.gov.ir

                 (موافقت اصولی: صدور، تمدید، ابطال،تغییر نام و افزایش بخش/تجهیزات/تخت و ..

                  پروانه بهره برداری: صدور، تمدید، افزایش بخش جدید، تعطیلی بخش، راه اندازی تجهیزات/ تخت

                  پروانه مسئول فنی: صدور، تمدید، تغییر شیفت کاری، انصراف، پروانه المثنی و ...

                    اعلام مفقودی پروانه)

 

 

              صدور مجوز های بهداشتی کارخانه ها و کارگاه ها ی مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی www.ttac.it

(صدور پروانه بهره برداری و مسئول فنی کارخانجات محصولات غذایی،

آرایشی و بهداشتی توسط کارخانجات و واحدهای تولیدی)

 

 

              شبکه ملی آزمایشگاه  Fdlabnet.fda.gov.ir

(ارسال درخواست آزمایش بر روی نمونه های گرفته شده از کارخانجات و سطح عرضه توسط اداره نظارت و شبکه های بهداشت

ارسال پاسخ آزمون های انجام شده به متقاضیان توسط آزمایشگاه کنترل غذا و دارو و  پرداخت هزینه های آزمون ها توسط متقاضیان)

 

            صدور مجوز های داروخانه https://pharmacy.fda.gov.ir

(استعلام سابقه اشتغال، اعلام شروع بکار، بهره برداری از داروخانه، معرفی قائم مقام مسوول فنی، معرفی، تمدید و قطع همکاری مسوول فنی، تغییر شیفت کاری، معرفی جانشین موسس، درخواست جابجایی و انتقال مکان داروخانه، ابطال و تاسیس همزمان، اعلام بازگشایی داروخانه تعطیل شده، درخواست شبانه روزی شدن، ابطال مجوز داروخانه، درخواست صدور مجوز فروش اینترنتی اقلام غیر دارویی داروخانه در سامانه)       

  

              سامانه صدور کارت  واکسیناسیون کرونا https://vcr.salamat.gov.ir/fa

 

                   گزارش خطا در کارت دیجیتال واکسن            https://issue.salamat.gov.ir

 

                      سامانه تدارکات دولت https://setadiran.ir/setad/cms

 

  • 1404/09/15 - 12:39
  • - تعداد بازدید: 200
  • - تعداد بازدید کنندگان: 187
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

پیام کارشناس مسئول تغذیه به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم با تأکید بر نان سالم

نان کامل یکی از اصلی‌ترین و ارزشمندترین اقلام غذایی سفره خانواده‌های

363423.mp3 پیام کارشناس مسئول تغذیه به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم با تأکید بر نان سالم

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب و به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم(15تا30 آذر ماه14049) با عنوان نانو سلامت خانم لویزه کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت غرب پیامی را در این خصوص به شرح زیر بیان کرد

نان کامل یکی از اصلیترین و ارزشمندترین اقلام غذایی سفره خانوادههای

ایرانی است که با حفظ تمام اجزای دانه از جمله سبوس، جوانه و آندوسپرم، سرشار از فیبر، ویتامینهای گروه B، پروتئین گیاهی، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی ضروری میباشد . بر اساس مطالعات علمی مصرف نان کامل،  نقش مؤثری در بهبود عملکرد دستگاه گوارش، پیشگیری از یبوست، کنترل قند خون، کاهش خطر بیماریهای قلبی و کمک به مدیریت وزن دارد و به عنوان یک منبع انرژی پایدار، میتواند در ارتقای سلامت جامعه سهم بسزایی ایفا کند.کشور ما ایران، به دلیل فرهنگ غذایی غنی و جایگاه ویژه نان در سبد غذایی مردم، از بالاترین میزان مصرف سرانه نان در جهان برخوردار است؛ از این رو توجه به کیفیت نان و ترویج مصرف نان کامل، ضرورتی مهم در مسیر حفظ و ارتقای سلامت جامعه محسوب میشود. استفاده از نان کامل در تغذیه روزانه 

خانوادهها، اقدامی ساده اما مؤثر است که میتواند در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و کاهش هزینههای درمانی نقش چشمگیری داشته باشد

در این بین می توان به ویژگی‌های نان خوب یا سالم ترین نان ها اشاره ای داشت .

گندم بیشتر از ۴ ماه در انبار نمانده و کمترین سبوس‌گیری انجام شده باشد، همچنین ورآمدن خمیر طبیعی و بدون استفاده از جوش شیرین بوده و  از زمان خمیرگیری تا پخت حداقل ۲ ساعت گذشته باشد و حاوی مقادیر کمی نمک باشد.

هر چه میزان سبوس‌گیری پایین‌تر باشد نان از لحاظ ارزش غذایی کیفیت بهتری را خواهد داشت.

با توجه به اهمیت مصرف نان های سبوس دار که شامل پیشگیری از بیماری های گوارشی و یبوست و دیابت و فشار خون، کنترل اشتها است اما باید توجه داشت که برای تهیه این نان ها حتما باید از آرد سبوس دار استفاده شود و اضافه کردن سبوس به روی نان نه تنها سودمند نیست که برای سلامتی مضر می‌باشد.

نان‌های صنعتی که در کارخانه‌های بهداشتی تولید نان طبخ می‌شوند، از بهترین و سالم‌ترین نان‌ها هستند چرا که به شیوه‌ای بهداشتی تهیه می‌شوند و دخالت نیروی انسانی در آنها کمتر است.

" پویش ملی نان کامل" فرصتی مغتنم برای تولیدکنندگان، نانوایان، مسئولان حوزه سلامت و بویژه خانواده های گرامی است تا با انتخاب هوشمندانه و مصرف نان کامل، گامی مهم در راستای تغذیه سالم و ارتقای سلامت فردی و اجتماعی بردارند. بدون شک فراهم سازی دسترسی جامعه به نان سالم و با کیفیت، نیازمند همکاری و مشارکت تمام بخش هاست و این مهم جز با ارتقای آگاهی عمومی و تغییر رفتارهای تغذیه ای و افزایش دسترسی مردم به نان کامل محقق نمی‌شود. 

امید است با هم افزایی، مسئولیت پذیری و فرهنگ سازی صحیح، شاهد گسترش مصرف نان کامل و تقویت سفره‌ای سالم تر برای خانواده های عزیز ایرانی باشیم.

 

مهشید لویزه

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 363423
:
کلیدواژه ها
اکرم  عزتی
خبرنگار

اکرم عزتی

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings