سایت پیشین مرکز

 

 

 

بیماری هاری چیست ؟

 هاری یک بیماری ویروسی سیستم اعصاب مرکزی که حاد و کشنده است. انسان و سایر حیوانات  خونگرم پستاندار بطور  غالباً از طریق بزاق حیوان مبتلا به هاری و از محل گاز گرفتگی و یا زخم های سطحی منتقل می شود.

  درصورت ابتلا انسان به بیماری هاری، متاسفانه بیمار مبتلا (انسان/ حیوان)دچار مرگ حتمی خواهند شد .

 

هرگونه گزیدگی توسط حیوانات اهلی یا وحشی ( گرگ ، شغال ، خرس ، کفتار ، گربه وحشی، سمور، راسو، موش خرما، خدنگ، گورکن، راکون، پلنگ، الاغ، گاو، اسب، گوسفند و ...) را هار گزیده تلقی کنید.

بسیاری از حیوانات مبتلا به هاری در ابتدا ممکن است فاقد علامت باشند. اولین علامت بیماری تغییر در رفتار یا عادات حیوان می باشد.

علایم هاری در حیوانات چیست؟

  1. تغییر صدای پارس : صدای پارس خشن ، ناموزون یا بریده بریده
  2. تغییر خلق: بیش از اندازه به صاحب خود انس و القفت پیدا کند به شدت احساساتی و یا عصبانی ، بدخو درندگی ویا وحشی شده باشد
  3. عدم امکان بلع در اثرفلج عضلات حلق و در پی آن سرازیر شدن کف از دهان
  4. و در نهایت مرگ

بنابراین  اگر حیوان دچار علایم فوق بود،  تحت هیچ شرایطی به حیوان نزدیک نشوید.

از انجاییکه رصد علایم حیوانات ولگرد یا متواری ممکن نیست چنانچه گزشی یا تماس مشکوک با حیوان مذکور داشتید هر چه سریعتر به  نزدیکنرین واحد مراقبت و پیشگیری هاری در محل سکونت خود مراجعه کنید .

 

 

از تحریک حیوانات (سگ و گربه) بپرهیزید، زیرا بیشترین موارد گزیدگی توسط این حیوانات ایجاد می شود.

در صورت نگهداری حیوان در منزل، واکسیناسیون آن را جدی بگیرید.

واکسیناسیون حیوانات خانگی مانع ابتلا حیوان به بیماری هاری وانتقال آن به انسان نمیشود بنابراین در صورت گزش با حیوان خانگی لطفا واکسیناسیون خود را جدی بگیرید.

هاری قابل درمان نیست اما قابل پیشگیری است.

اولین و مهم ترین راه پیشگیری از هاری شستشوی فوری و عمیق لابلای زخم به مدت( 15 تا20دقیقه )با آب تمیز و صابون است.

از مواد ضدعفونی کننده در دسترس مانند بتادین یا الکل طبی در محل زخم استفاده کنید.

هرگز زخم را نبندید و اقدام به بخیه زدن و پانسمان نکنید.

برای انجام واکسیناسیون، آموزش و مراقبت هرچه سریعتر به نزدیکترین مرکز مراقبت و پیشگیری از بیماری هاری مراجعه کنید.

 برای دوره درمان پیشگیری از هاری (نوبت های بعدی واکسن )، مطابق تاریخ های قید شده برروی کارت به مرکز پیشگیری و درمان هاری مراجعه نمایید و کارت واکسیناسیون را بهمراه داشته باشید.

برای پیگیری  تزریق نوبت های بعدی واکسن هاری ، کارشناسان بهداشت با شما تماس خواهند گرفت لطفا همکاری لازم را با آنها داشته باشید.

هرحیوان گزیدگی را "هارگزیدگی" تلقی کنید

تهیه و تنظیم : هدایت پور کارشناس بیماری های واگیر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1403/02/24 - 13:00
  • - تعداد بازدید: 1147
  • - تعداد بازدید کنندگان: 667
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

پیام ریاست مرکز بهداشت غرب به مناسبت هفته جمعیت 1403

333355.mp3 پیام ریاست مرکز بهداشت غرب به مناسبت هفته جمعیت 1403

در متن این پیام آمده است :

 

بسمه تعالی

 30 اردیبهشت سالروز ابلاغ سیاست های کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری است که هفته منتهی به 30 اردیبهشت(24-30 اردیبهشت) هفته ملی جمعیت  در ایران نامگذاری شده است.

خانواده اولین سلول جامعه و نخستین نهاد اجتماعی است و حفظ آن زیر بنای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است.

بررسی های انجام شده در کشورعزیزمان حاکی از آن است که نرخ باروری در طی سالهای اخیر شیب نزولی داشته و در سال 1401 به 1.6 رسیده که با نرخ جایگزینی 2.5 فاصله زیادی گرفته است. یعنی کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و در صورت بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحرانی به نام سیاهچاله جمعیتی خواهیم شد که 100-150سال جهت خروج از این سیاهچاله زمان لازم داریم.

در بحث مقابله با بحران جمعیت متاسفانه تاخیر زیادی رخ داده است و ما فرصت چندانی برای جبران نداریم. به همین دلیل انتظار می رود با کمک خداوند و حمایت مسئولین و تلاش های بی شائبه و دلسوزانه و مسئولانه و آگاهانه  تکاتک شما عزیزان در این زمینه، بتوانیم از سقوط به سیاهچاله جمعیتی پیشگیری کنیم

در این راستا قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که درمهر ماه سال 1400 تصویب و در آبان 1400 به اجرا درآمد ‌ تا زمینه ساز این تغییرات باشد و بتواند راههای خروج از پیری جمعیت در کشورمان را تسهیل کند. این قانون شامل 73 ماده و 81 بند می باش که حدود 60 در صد آن جزو شرح وظایف وزارت بهداشت و درمان می باشد که بسیاری از مواد آن اجرا شده و برخی در حال زمینه سازی برای اجرا است. البته بی شک می دانیم اگر منتظر سیاست های تشویقی و طرح ها و مصوبات باشیم زمان از دست خواهد رفت و دیگر جایی برای علاج نخواهد بود.

البته می دانیم برای تغییر نگرش  در باره تفکر بیش از سی سال نهادینه شده ( کاهش جمعیت) نباید زود خسته و نا امید  شویم رفتارهای تثبیت شده جامعه را نمی توان به کمک سخنرانی های مقطعی و کوتاه مدت به آسانی تغییر داد . عناصر فرهنگی همانطور که تثبیتشان زمان بر است تغییرشان هم  به مراتب به زمان طولانی احتیاج دارد و این محقق نخواهد شد مگر با تغییر نگرش ها، هنجارها و ارزش های فرزندآوری.

مردم عزیز ایران ثابت کرده اند، زمانی که از لحاظ تجهیزات و امکانات نظامی ضعیف بودیم با تکیه بر ایمان و توکل به خدا در بربر همه ابر قدرتها پیروز شدیم، در زمان جنگ نرم و جنگ جمعیتی کنونی نیز باید با ایمان و توکل به خداوند پیش برویم.

شعار هفته ملی جمعیت امسال(1403) " ایران جوان، ایران قوی " و " نقش من در جوانی ایران "ست  که به ما یادآوری می کند که هر کدام از ما بر حسب موقعیت اجرایی و دسترسی به سطوح مختلف فعالیت ها، این فریضه بر ما هست که  تمام توان خود را برای نگهداری قدرت و جوانی کشور عزیزمان بکار بگیریم .

در کل انتظار داریم شما همکاران ماما و مراقبین سلامت عزیز با آموزش و مشاوره ازدواج  - ترویج ازدواج به وقت نیاز و به هنگام - تحکیم خانواده با تاکید بر سلامت جنسی - تشخیص به هنگام و پیشگیری از ناباروری - ترویج زایمان طبیعی – کاهش زمان تاخیر در فرزند آوری اول  و آموزش افزایش تعداد فرزندان به 2 الی 3 فرزند، مقابله با مسئله سقط عمدی و  فرهنگ سازی هویت مادری  نقش مهم خود را در جوانی جمعیت ایران و بهبود شاخصهای سلامت مادران و نوزادان و شاخص های جمعیتی ایفا نمایید

                                                                                                                                                                                                            دکتر ماهرخ علایی جنت مکان

ریاست مرکز بهداشت غرب

اردیبهشت 1403

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 333355
:
کلیدواژه ها
مرکز بهداشت غرب تهران           واحد روابط عمومی
خبرنگار

مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی

Template settings