تغذیه با شیرمادر سپرحفاظتی در بحران هاست.
تغذیه با شیر مادر سپر حفاظتی در بحران ها ست
تغذیه با شیرمادر : اقدامی حیاتی در بحران ، آماده ایم؟
شیردهی در شرایط بحرانی از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید به عنوان یک اولویت در کمک رسانیهای بشردوستانه در نظر گرفته شود. هدف اصلی حمایت از مادران شیرده و کمک به مادرانی که شیردهی را قطع کردهاند، برای از سرگیری شیردهی است. تغذیه مادر با منابع غذایی مناسب، علاوه بر حفظ سلامت مادر، به سلامت شیرخوار نیز کمک میکند.
· تغذیه با شیرمادر سپر حفاظتی برای شیرخواران در بحران هاست و ضمن تغذیه مناسب کودک آرامش روحی و روانی را برای مادر و کودک به همراه می آورد. مادران وقتی فرزندان خویش را در آغوش می گیرند و شیر می دهند با ترشح هورمون" اکسی توسین" به نهایت آرامش و عشق می رسند و این یکی از بزرگترین هدیه های الهی به هردو ی آنهاست.
· شیر مادر یک منبع غذایی سالم و ایمن برای شیرخواران و بطور آنی در دسترس است و حفاظت فعال در برابر بیماری ها را فراهم نموده و شیرخوار را گرم و نزدیک مادر نگه می دارد.
·تغذیه زودرس و انحصاری با شیرمادر در 6 ماه اول عمر، و تداوم تغذیه با شیرمادر تا 2 سالگی یا بیشتر همراه با عرضه غذاهای کمکی مناسب و سالم به شیرخوار ، حفاظت مطلوبی در برابر خطرات محیطی فراهم می کند.
· در بحران ها شیرخواران و کودکان کم سن در برابر سوء تغذیه ، بیماری ها و مرگ آسیب پذیرند. شیرمادر آنان را فعالانه حفاظت می کند.
· تغذیه با شیرمادر، از مهمترین مداخلات حافظ زندگی است.
· تغذیه مصنوعی، برای تمام شیرخواران پر خطر است و شانس ابتلا بیماریهای عفونی و غیر عفونی مختلف از جمله اسهال و استفراغ را بیشتر می کند.
· حتی در شرایط غیر بحران، روش های مطلوب تغذیه شیرخواران می تواند به معنی تفاوت بین مرگ و زندگی باشد.
· یک پنجم از مرگ های نوزادان را می توان با شروع زودرس تغذیه انحصاری با شیرمادر (ظرف ساعت اول تولد) پیشگیری نمود.
· شیرخواران و کودکان آسیب پذیرترین قربانیان بحران های طبیعی یا انسانی هستند. قطع تغذیه با شیرمادر یا شروع تغذیه تکمیلی نامناسب موجب افزایش خطر سوء تغذیه ، بیماری و مرگ و میر می گردد.
· توزیع بدون کنترل شیر مصنوعی و دیگر جانشین شونده های شیرمادر در شرایط آوارگی، می تواند منجر به قطع زودرس و غیر ضروری تغذیه شیرخواران با شیرمادر و افزایش خطر ابتلا به بیماری ها گردد.
· اثرات بحران بر کودکان تحت تاثیر روش تغذیه آنان، وضعیت تغذیه و سلامت مادران و کودکان، منابع قابل دسترس و ماهیت مقابله با بحران قرار دارد: ترویج تغذیه با شیرمادر جان شیرخواران را حفظ می کند.
· ترویج شروع تغذیه باشیرمادر ظرف ساعت اول تولد، تغذیه انحصاری باشیرمادر در 6 ماه اول، تداوم شیرمادر همراه با غذاهای کمکی تا پایان دو سالگی ، مادر و کودک را برای شرایط بحرانی آماده می کند.
· در بحران های مختلف ، اطمینان پیدا کنید که مادران در امنیت باشند و دسترسی آن ها به غذا برای خانواده، آب ، پناهگاه و مکان های ایمن برای شیردهی در اولویت قرار گیرد.
· هر فردی می تواند نقش مثبت و مهمی در آمادگی برای بحران و یا اقدامات هنگام بحران ایفا نماید. این امر موجب تقویت فعالیتها و کمک به بقا تعداد بیشتری از کودکان و تقویت ظرفیت زنان برای غلبه بر بحران ها می گردد.
کامنت